Майката на Лара към похитителите: "Моля ви, обадете ми се!"

Не мога да вярвам нито в държавата, нито в полицията, каза Моника Добринова пред БНТ
7 мар 2013 20:39, Миглена Иванова
360
Майката на Лара към похитителите: "Моля ви, обадете ми се!"
Лара Банева беше отвлечена пред дома й в столичния квартал Бояна рано сутринта на 5 март. Снимка: архив, Булфото

Майката на отвлечената преди два дни Лара Банева – Моника Добринова, се обърна към БНТ, за да отправи молба към похитителите на детето си да се свържат с нея. Тя се надява да разбере от тях какво е състоянието на момиченцето в момента.

"Не го очаквах, много ми е трудно. Тя е дете. Няма нищо по-важно от здравето на едно дете. Аз бих направила абсолютно всичко, за да си я върна", сподели майката.

Тя добави още, че не вярва, че полицията може да помогне и се обърна директно към похитителите: "Моля ви, свържете се с мен, обадете се на личния ми номер".

“Ужасно е… Това, което ми се случи, никога не съм си представяла, че може да ми се случи. Ако съм предполагала за такава опасност, съм щяла да предприема мерки това да не се случи”, каза Добринова.

Още по темата

Тя повтори, че не е получавала заплахи. “Тя е едно много жизнено дете, много е активна, страшно любвеобвилна и това, което чувства в момента, е ужасно. Тя е дете. Няма значение нищо за доброто здраве на едно дете. Аз бих направила абсолютно всичко, за да си я върна”, посочи майката.

“Децата на един човек са всичко за неговия живот. Тези три дни, това, което изслушах, това е един кошмар. Не мога да вярвам нито в държавата си, нито в полицията, че могат да ми помогнат. Разчитам само на себе си”, завърши Добринова.

Припомняме, че 10-годишната Лара - дъщеря на Евелин Банев-Брендо, беше отвлечена пред дома й в столичния квартал Бояна рано сутринта на 5 март.

Банев беше арестуван при голяма международна операция, наречена "Кокаинови крале" през май миналата година. Тогава той беше обявен за кокаинов крал от вътрешния министър Цветан Цветанов.

На 15 февруари у нас Банев беше признат за виновен по делото за пране на пари и за организиране на престъпна група. На първа инстанция е осъден на 7 години и половина затвор.

В изпълнение на Европейска заповед за арест нашите власти периодично го водят в Италия, където също започва съдебен процес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брендо го съдят за пране на пари. Значи покровителите му са тук, в България и се страхуват да не проговори. Алексей Петров обвини Бойко Борисов за отвличането. Може и да е прав.
217
0
 
10
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Ако наистина има отвличане, то защо тогава поръчителите трябва да са чужденци ?Освен това баджанакът на Брендо / Констатнтин / , който е бил убит през 2005 г., също е имал бизнес със съмнителна репутация ...При това положение , може би, е най - добре Моника да започва да говори за покровителите на Брендо в БГ !?
216
1
 
7
 
! Отговори
arhar преди 11 години
В ' 24 часа ' има една много интересна статия от 2007 г. за ' бизнеса ' на Брендо и сега повече от ясно се вижда, че тя не е жълта преса, а си е напълно достоверна .Вижда се още, че Брендо е имал общ ' бизнес ' с Иван Тодоров - Доктора . Когато се говори за Иван Тодоров - Доктора, веднага се прави аналогия с онази снимка на яхтата край Монако, заради която Б. Борисов си беше подал оставката като главен секретар на МВР през 2001 - 2005 г. Кое обаче прави впечатление ? Внушава ни се, че отвличането на детето е от ' бизнесмени ' от Латинска Америка . Ако наистина има отвличане, то защо тога
215
0
 
16
 
! Отговори
Аз преди 11 години
А колко деца са прецакали живота си заради наркотиците, които тоя ка**** е пласирал? И сега големите драми, че са отвлеки неговото дете. Трябва да има някакъв балнс на този свят. Наистина детето с нищо не е виновно, че баща му е пълна помия, но .. възмездието *** на вратата.
214
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига сълзливи новини и мелодрами. Брендо е убиец и наркопласьор в огромни размери, той е зачернил живота на хиляди, а може би и стотици хиляди хора и семейства. И нима не е очаквал някой ден за пострадат той или близките му? Може би чувството за безнаказаност му е изиграло лоша шега. Телевизиите, дайте дума на майки, чийто деца се търкалят нощем по паркове и трансформатори. И какво в края на краищата прави мутрата в Бояна? Впрочем там всички са мутри, но да не вземат някой ден да взривят къщата на президента например?
213
5
 
9
 
! Отговори
хмм преди 11 години
как ще вземат детето, защото родителите са мафиоти ?!?!? него не могат да го осъдят детето ще взимат, чувате ли се бе хора..и все пак не ме интересуват с какво се занимават, каква кола карат или в каква къща живеят, мисля си за детето и ужаса, който изпитва.То е най- важното, все пак е една невинна душица, никой не си избира родителите !
212
1
 
1
 
! Отговори
A преди 11 години
AMI TYA NE E OT MAFIYATA.TAYA SAMOYA KONTROLIRA.AMI 6TE SE NALOJI DA DOIDAT DO UAR ZADAME OTSTRELYAT ,TAKA SE KAZVA ZA LOV N A 4UJDOZEMNI BALGARI.APAK VE4EZNAYAT OT KADE PI6A STRA6NO SLED MALKO MOJE I DA ME GRAMNAT.NO VII BADETE S MAMA KOYATO SI ISKA DETETO METADON
211
0
 
3
 
! Отговори
и ние преди 11 години
И аз не вярвам след като държава и полиция оставят да се правят милиарди от продажба на наркотици и криминални дейности , а след като в чужбина все пак арестуват някой *** имуществото му не се конфискува
210
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хич не й вярвам на тази майчица. И тя играе в театъра. Това са семейни игри.
209
0
 
13
 
! Отговори
123456 преди 11 години
Рискове на бизнеса....Мафиоти, естествено че няма да вярват в полицията :))
208
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ме интересува какви са майката и бащата.ДЕТЕТО Е НАЙ-ВАЖНО!
207
1
 
12
 
! Отговори
милата преди 11 години
Вярвай в Мафията - нали си от нея
206
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се обади на трактора че той няма да и звънне.
205
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе това детенце що изобщо живее в такава вредна среда на мафиоти? Не е ли редно, след като похитителите го върнат, социалните да го приберат и отделят от тия изкреизили хорица около него, които по независещи от него обстоятелства са му родители? Все пак има право на нормална среда и нормално развитие.
204
0
 
1
 
! Отговори
BYANOV преди 11 години
VIE NE SLU6ATE.TYA KAZA NA6ATA POLICIYA.NE MOJE DA KAJE MOYATA POLICIYA.I KAKVO DA I VARNAT DETETO SLED KATO E ZAKUSVALO S PICA.NEEEEEEEE TYA YADE SUTRIN BG PRINCESA
203
1
 
10
 
! Отговори
ШЕРЛОК ХОЛМС преди 11 години
А защо похигителите трябва да знаят личния и телефон?! С други думи- откъде ТЯ знае, че похитителите имат ЛИЧНИЯ И ТЕЛЕФОН?
202
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-важното нещо безспорно е детенцето да бъде освободено. На тази възраст подобни събития могат да оставят траен белег в психиката на детенцето, което е ужасно :( Майката трябва да обвинява преди всичко себе си. Не може да имаш връзка с престъпник, да споделяш негов бизнес и да очакваш близките ти да са в безопасност. *** патица. После държавата и полицията и били виновни... Нечистите хора рано или късно страдат, глупавата *** не го осъзнава. Бъдете добри и честни
201
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А тая пък ме остави без думи: "Ако съм предполагала за такава опасност, съм щяла да предприема мерки" - какви по-различни от това детето да си ходи с бодигард? Или сте предполагали все пак?И другото, което каза, че много държала на дъщеря си... Еми много ясно, ама изказът някак си е странен за тази ситуация, не каза, че я обича, а че много държи на нея...
200
0
 
1
 
! Отговори
BYANOV преди 11 години
DO 241.TOVA IMAH PREDVID,MAIKa KOYATO OBI4A NE IGRAE V TAKAV TYATAR.I NAI GOLYAMATA AKTRISA NE MOJE DA SPRE SALZITE SI V TAKAV MOMENT.A TAZI NI PROVOKIRA S LICEMERIE.AKO 4ETETE SLEDTOVA KOETO STE PISALA 6TE VIDITE KAK 6TE VIUNI6TOJAT,6TE SE NAMESI ALOV.SEGA 6TE GO OBIDYA I GLAVNITE 6TE PO4NAT.K*RE BABILENKIN 4UDYA SE ZA6TO MAL4I6?NO MOJE BI I TI IMA6 SAZNANIE
199
0
 
5
 
! Отговори
Тегаво, но преди 11 години
богатите също плачат.