Взривиха кола в Русе

При инцидента няма пострадали
2
Взривиха кола в Русе
Снимка: БТА

Лек автомобил Фиат Пунто беше взривен тази нощ пред спортен комплекс „Олимпия" в русенския квартал „Дружба" 3. Няма пострадали хора. Въпреки намесата на пожарникарите, колата е напълно унищожена, съобщи БНТ.

Около 4.30 часа мощен взрив разбудил хората от квартала. Те видели как гори една от колите на паркинга до волейболното игрище. Сред първите, които се опитали да помогнат, бил собственикът на комплекса Веселин Богданов, който живее наблизо.

"Това, което видях като излязох на терасата, беше горящия автомобил и пластмасова бутилка, която също гореше. Първата ми реакция беше да отстраня моята кола, която беше близо до горящия автомобил" - каза Веселин Богданов.

Районът на паркинга е под видеонаблюдение. Записът бил прегледан от полицейските служители.

"Това, което на първо време видяхме, е заливането и подпалването на колата от младеж, който в далечината не можах да позная и в следващия момент младежът избяга" - обясни Богданов.

По думите на Веселин Богданов, престъплението било предварително замислено. Той видял около 12 часа собственика на колата - 26-годишен русенец и приятеля му, че не могат да потеглят, тъй като някой бил спукал двете леви гуми. Те оставили колата за през нощта, понеже не успели да я отремонтират.

Веселин Богданов каза, че не познава лично младежа, той често посещавал комплекса, но не създавал проблеми. Полицията продължава разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: РусеВзривен автомобил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
5 колона преди 11 години
1/2 л бензин в пластмаса бутилка ,запалка и си в българските новини
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е дребен битов инцидент, важното е че няма организирана престъпност, а някакви хаотични ***.