Полицията използвала палки и сила при бунта в Любимец

Алжирците замервали служителите на реда с метални предмети и части от решетки
Обновена: 7 дек 2013 22:46 | 7 дек 2013 19:00, Веселина Йорданова
249
Полицията използвала палки и сила при бунта в Любимец
Снимка: БулФото-архив

Полицията е използвала палки и сила, за да потуши бунта на алжирци в дома за временно настаняване на бежанци в Любимец на 30-и ноември.

Както Dnes.bg писа, двама полицаи и няколко чужди граждани са пострадали при потушаването на бунта преди седмица. Според съобщението на МВР, инцидентът започнал след спречкване между бежанците, което прераснало в бунт. Извиканите полицейски сили се опитали да преговарят, но последвала яростна съпротива и нападение, което наложило полицията да използва палки и сила.

Още по темата

Пред БНР комисар Йотко Андреев - началник на домовете за бежанци в МВР, обясни, че алжирците са замервали полицаите с части от решетки и метални предмети.

"Голяма група от алжирски граждани, над 120, имат претенции от дългия си престой в дома и желаят да го напуснат възможно най-бързо. Искат обяснение от органите на МВР, защо продължават да стоят дълго време. След като им е отговорено какви са процедурите за тяхното извеждане, че са незаконно пребиваващи и трябва да си подадат декларации доброволно, за да си тръгнат, те са решили да обявят гладна стачка", каза той.

Обяснено им е, че имат право да гладуват, но не трябва да възпрепятстват другите да се хранят. Те обаче са се опитали да спрат другите чужденци от други националности да се хранят, като са затворили етажа и не са ги допускали.

"Полицията се намесва, естествено без използване на всякаква сила, прави кордон и поетапно всички чужденци, желаещи да се хранят, влизат. Една група от хора, особено по-активни двама-трима, се държат арогантно, обиждат полицаите, нашите ги локализират, като ги отделят от основната група и ги настаняват в индивидуална стая", разказа Андреев.

По думите му другите чужденци започват масово да викат, да се бунтуват, да блъскат по металните врати и решетки, да обръщат шкафчета и легла. Полицаите се опитват да овладеят ситуацията с наличните сили, на разположение са били 11 полицаи, но успяват само да ги вкарат в спалните помещения.

"Те започват масово да трошат, изкъртват решетки, всичко, което е вътре, започва да се обръща. Това налага извикване на допълнително сили и с използване естествено на помощни средства и физическа сила са овладели в рамките на 10 минути всички тези техни безчинства, които са правили до този момент", обясни той.

Андреев каза още, че към момента в домовете на МВР в Бусманци и Любимец има общо 495 алжирци.

Други 491 са пуснати на външни адреси, но в момента в Агенцията за бежанците нямат информация къде са тези хора и с какво се занимават.

Вътрешният министър Цветлин Йовчев е разпоредил цялостна проверка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
4
 
! Отговори
2 преди 10 години
управляват ни *** ,това а ....и по лошо ще има.Съсипаха България.
180
0
 
21
 
! Отговори
койчо преди 10 години
Най после някакви адекватни действия на полицията без ИЗЛИШЕН ДРАМАТИЗЪМ!!! БРАВО!!! Но кой ще отговори къде са и с какво се занимават живеещите на външни адреси?!
179
1
 
3
 
! Отговори
Ville преди 10 години
До софиянец:Лелее....много си зле :)Не, не съм българка, финландкака съм - виж ми името :D Heja!Е затова няма да се оправим - като кажеш истината за нацията ни, веднага ставаш или турчин, или ***....иначе всички си я знаем.Ок, смели сме, горди, обединени, не търпим да ни лъжат и управляват корумпирани правителства....Това ли искаше да чуеш, за да повярваш, че съм българка? Hej då! :D
178
1
 
3
 
! Отговори
icotira преди 10 години
samo taka mor na dobityka
177
0
 
17
 
! Отговори
КСЕНОФОБИЯ, ЛИ Е ! преди 10 години
ТОВА КОЕТО ЦЯЛ ЕДИН НАРОД, БЕЗ РАЗЛИКА В ЕТНОС,ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ И СОЦИАЛНО ПОЛОЖЕНИЕ ВИ ГО КАЗВАШЕ В ОЧИТЕ, ТОВА НАРИЧАХТЕ КСЕНОФОБИЯ,СТИГНАХТЕ ДО ТАМ ЧЕ ДОРИ ДЕЦАТА МАНИПУЛИРАХТЕ В ДЕТСКИТЕ ТЕТРАДКИ ДА ПИШАТ КОЛКО ГИ ОБИЧАТ.Е, ПИТАМ ВИ, ТОВА КСЕНОФОБИЯ ЛИ Е, ТОВА Е МОЖЕ БИ, НЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА ВОЛЯТА НА ЗАКОНА - ВИДЯХТЕ ПОСЛЕДИЦИТЕ, ХОРА - ДЕЦАТА НИ - НАРЪГАНИ С НОЖОВЕ, ПОЧУВСТВАХТЕ И САМИТЕ ИМ УДАРИ ОТ ТЯХ, ИМА СЛУЖИТЕЛИ СЪС ЗАПЛАХА ЗА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА ИМ.КАКВО ПОВЕЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ,НЕЗНАМ
176
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на МВР.
175
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турците нали все разправят, че имат "голяма и силна държава" и "голяма и силна армия"?!?!?Защо пускат хора при нас?! Защото са същите *** като тези алжирци и се подкрепят!!! Даваш му малко пари и те пуска! Продажни ***! В миналото когато имахме гранични войски само ние пазихме границата с Гърция и не можеше и пиле да префръкне!А турците защо не пазят границата, нали все още имат силни войски?!?!?! Или са *** войниците им?!?!?!
174
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В момента се намирам в Бразилия по работа. Хората тук казват, че дори и те са пропищели от алжирци и безчинствата им. (А все пак на всеки е известна криминалната слава на Бразилия)Трябва на границата ни да има бетонна стена, мрежа с нискочестотен ток, бразда минимум 20 метра широка, войници с кучета и високи кули от където да се разстрелват нарушителите. Майка си ли търсят в България, че влизат незаконно? КПП нямаме ли?И като растрелят някой, да му режат ушите за отчетния тефтер да се знае!
173
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви са тия алжирци бе? Нали сирийци уж бяха?Че връщайте си ги на *** и това е.
172
2
 
29
 
! Отговори
Заедно преди 10 години
Ето такъв "прекрасен живот" ни предстои в годините напред!!! За това да "благодарим" на БЕЗХАБЕРНИТЕ БАНДИТИ в България, наречени политици, които допуснаха НЕЛЕГАЛНИ талибани, фундаменталисти и всякаква ***, да се движи и съвсем свободно в стараната ни! Вместо да псуваме пред компютъра, предлагаме да започнем, да се организираме за отпор на тези влечуги ...За целта можем да определим място, на което да се събираме и да обсъдим какви действия да предприемем, докато не са почнали да нахлуват и по домовете ни !
171
2
 
17
 
! Отговори
факт преди 10 години
Ние спим,и с нас си правят,каквото си поискат.Надявам се да се събудим,но не съм голям оптимист,и все пак,дано.По добре късно,отколкото никога.
170
2
 
8
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Ville "...Страхлив и робски народ сме.." Българка си, колкото на дядо ми цървулите/ дядо ми е ползвал чепици-кожени обувки- до края на живота си:)/
169
1
 
8
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
И така- 187- бихте ли казали- ако турци, руснаци, американци, други европейски народи бяха подложени на посочените от мен 4 изпитания във времето, дали щяха да съществуват ояе като общества и държави?
168
5
 
5
 
! Отговори
Ville преди 10 години
До факт - Казал си почти всичко - нямам какво да добавя. Страхлив и робски народ сме, все трябва някой да ни организира или освобождава. (отвън). Великата ни история и личности са в миналото, за жалост :(Не съм оптимистка...
167
0
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До факт 187 3.Почти 90% от газта в България идва от РФ- т.е. Русия държи огромна част от енергийният ни пазар и ние сме зависими от нея специално в това отношение 4. САЩ кой лобира и финансира "правозащитните" НПОта, които бълват българофобия и вменяват колективна вина на лицата от българският етнос в България, като ни обвиняват в несъществуващи дискриминация, расизъм и ксенофобия? 5. Комунизма- ние бяхме "градината на соца', а не "витрината на соца"...
166
1
 
9
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До факт 187 "..За това живеем зле,не ни са виновни ни Турция,ни Европа,ни Русия,ни Америка,ни комунизма.Ние сме си виновни..." 1. Кой пропуска нелегални мигранти като своя държавна политика в България- Турция или някой "милостив" българин? От кога България граничи с Алжир, Сирия и т.н. африкански и азиатски други държави, освен Турция?2.ЕС е вреден за бг. национален интерес- трансферирали сме му част от държавният си суверенитет, а в отговор ЕС ни приравнява с гражданите на 3ти страни/извън ЕС
165
14
 
8
 
! Отговори
Хай преди 10 години
Полицаите са тренирали,как да ни млатят и нас ако се надигнем.
164
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Евалата...
163
5
 
11
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 10 години
187 е прав . Тези хора само за няколко седмици тук в новите юдейски простори , разбраха цялата пошлост и измислица , в която се живее и започнаха това , което ние не правим
162
3
 
21
 
! Отговори
B.B преди 10 години
Позравявам полицията... само един пропуск имат... да бяха жзели по един калашник в ръката и бой с приклада по главата.. ТУК Е БЪЛГАРИЯ !!!!