Евросъюзът иска пълна отмяна на визите за САЩ

Все още с визи пътуват българи, румънци, поляци и кипърци
Обновена: 13 дек 2010 14:30 | 10 дек 2010 09:47,
107
Евросъюзът иска пълна отмяна на визите за САЩ
Снимка: БГНЕС

Еврокомисарят по вътрешната политика е във Вашингтон в опит да получи подкрепа за премахването на визите за гражданите на Полша, България, Румъния и Кипър, единствените държави членки на ЕС, които все още трябва да си изваждат визи преди пътуване до САЩ.

"Позицията на Европейската комисия е непроменена. Искаме да въведем пълна програма за отмяна на визите, а именно отмяна на изискванията за виза за гражданите на всички държави членки", съобщи говорителят на комисията Микеле Черконе.

В четвъртък след срещата си с полския президент Бронислав Коморовски американският президент Барак Обама заяви, че премахването на изискванията за визи за полските граждани е "приоритет", въпреки че това ще означава промяна на закона за имиграцията в САЩ, а това ще изисква подкрепата на Конгреса, не само на Белия дом.

Броят на страните от ЕС, чиито граждани продължават да се нуждаят от виза за пътуванията си в САЩ, намаля през последните години.

"Но се надяваме, че в крайна сметка визите ще бъдат отменени за всички страни. Работим за това", допълни говорителят на ЕК. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
0
 
! Отговори
Aфриканец преди 13 години
За граждани на Нигерия обикновена тип А В и С:За граждани на Нигерия бърза тип А В и С:210 евро420 евро
104
1
 
0
 
! Отговори
4i4o Djd преди 13 години
към 4ове4ето с хубавата работа в БГ коментар 28 само!!!!явно само в Европса си патувал май и затова си останал с впе4етлението 4е ни имат за втора рака :Д преско4и поне веднъж в мижавото си живот4е зад океана и тогава ако си кадърен ще разбереш какво е да си горд БЪЛГАРИН в чужбина! Работех по бригади в England, Finland, Norway i USA, и не съм само посещавал а живял в тези страни ОК? познай защо сега си имам компания в USA :D
103
0
 
0
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Моли се,но това няма да стане на този свят! Не че ще е лошо-просто е невъзможно!!!
102
0
 
0
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Аз може да не съм толкова отворен като тебе,но пък съм живял в САЩ 16г. и знам че повечето от тях ядат боклучива храна. Магазините за био продукти не са толкова много както твърдиш и там стоките са доста скъпи.Само превзети богати бабки пазаруват там.
101
0
 
2
 
! Отговори
Nikolai преди 13 години
Моля се да дойде момента, в който всички да имаме възможност да пътуваме и говорим езици, за да отива и живее всеки, на кой където му харесва и коментарите "тук е по-хубаво, там е по-лошо" да останат в миналото!
100
1
 
1
 
! Отговори
pachangel преди 13 години
Винаги е имало и ще има у нас *** народ който прави от гетото на света рай.Абе колко хора се натискат да живеят в това гето.Да си държат визите но американския ботуш да се маха от Европа. Поколенията на гастарбаитерите нека си имат визи за Европа за да пътуват ако са си изплатили доживотните ипотеки и видят какво значи да живееш не по американски,да им покажа тоалетната на баба ми която е по стара от държавата им.
99
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
DOKAZATELSTVO 4E V USA SE JDE SAMO junk food E I SVRAH-NADNORMENOTO NENORMALNO TEGLOSVRAH-NADNORMENOTO NENORMALNO TELOSLOJENIE NA AMERIKANSKA VELIKAN - ***.
98
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
do Жоро всеки който не е живял в САЩ си мисли, че там се яде само junk foodA VSEKI KOITO E BIL V USA ZNAE 4E TAM SE JDE SAMO SILIKONOVI -POLUFABRIKATI.DORI I US POSLANIKA V SOFIA SE POHVALI PO BG-TV S TOVA.TAKA 4E MLADI MI SELENDURKO RUPAI SILIKONOVI -TORBETA I SE SAMOZABLUJDAVAI, NO NE GO PRAVI I S NAS.
97
3
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 13 години
не знам защо, но всеки който не е живял в САЩ си мисли, че там се яде само junk food, полуфабрикати и не знам още какво..навсякъде има магазини с био продукти и те са напълно достъпни -всичко което може да си купиш в Европа (България дори не я броя в случая) го има и в САЩ - все пак това е една страна с висок стандарт и е много наивно да си мислите, че се продават само ***. Мисля, че за всички нас българите ще бъде много полезно ако станем малко по-отворени, а не само да отричаме непознатото
96
3
 
6
 
! Отговори
до 97 преди 13 години
Когато бях на гости в САЩ, пътувахме с часове покрай царевичак. Сигурно затова ти се е видяло добре отгоре. Огромни и подредени градове се строят на празно, след като утрепеш коренното население. И като слезеш от самолета виждаш,че отгоре е било по-хубаво.
95
7
 
6
 
! Отговори
Simeon преди 13 години
Много сте зле,много сте ограничени,докато сте такива *** ще си е ***!И по Европа съм бил и съм живял а пък и съвсем не съм от село...Факта е един,винаги когато съм пътувал,когато летим над големите градове в щатите се вижда за какви огромни красиви и добре подредени градове става въпрос,дори Анкоридж е направен да бъде като шахматна дъска(такива са и означенията на адресите дори)...А когато пътувам по Европа още отгоре се вижда,колко е недоразвита...Какво да се прави,парите са си пари...
94
1
 
0
 
! Отговори
demokratka преди 13 години
до komunist: не ги прогони, а разреши да се разхождат. преди ще се разходиш ти до западна страна друг път :D
93
5
 
4
 
! Отговори
до 93 преди 13 години
Знаеш ли приказката на франсетата"Ние работим, за да живеем, а вие, американците живеете, за да работите" .Ако щеш се скини от работа, но не се хвали , че си живял забавно. По-добре може би. Ако се кефиш на полуфабрикати и ако *** ти досега е бил на 30 м от къщата. Видял си цивилизация.
92
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
NE ISKAME OTMIANA NA VIZITE A NAPROTIV VAVEJDANE NA VIZI ZA VSICHKI AMERIKANSKI GRAJDANI I DA SE DADE ULTIMATUM NA AMERIKANSKITE POSOLSTVA I VOISKI DA NAPUSNAT EVROPA V SROK DO EDIN MESEZ KAKVA PECHALBA IMA EVROPA OT AMERIKA NA VSICHKI EVROPEISKI IMIGRANTI S DVE GRAJDANSTVA A.I.E DA IM BADE OTNETO EVROPESKOTO NE ISKAME USA.
91
7
 
10
 
! Отговори
Simeon преди 13 години
Абе не знам за какво райско място говорите,само мога да спомена,че парите дето в щатите зимах за един месец просто няма как да ги изкарам в момента в *** за цяла година...Пък ще имаме визи,ми ще имаме!Поне идете и поработете малко да видите как живеят хората там и как бихте могли да живеете и вие ако работите там...ЖАЛКИ СМЕ-ТОВА Е ИСТИНАТА!!!
90
4
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 13 години
хора, хайде да си прегледате коментарите първо - ще ви стане ясно, защо никъде няма да ни приемат като равни - в България цари простотията, наглостта и вечното чувство, че сме недооценени, неразбрани и т.н....като не ви се ходи там и като не ви пука за тези визи, защо пишете?? има една приказка "гроздето е кисело" и мисля, че се отнася до по-голямата част от писалите :)
89
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
в САЩ E PALNO S BALGARSKI ZARVULI,JIVIALI V SELSKITE KOLIBI ,DOSHLI V USA "GOLIAMATA" I IM SE VIJDA RAI S NIAKOLKO DOLARA V JOBA.ARE STIGA OT IZMISLICI I LAJI.
88
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бил съм в САЩ многокртно. Велика страна е....xaxaxaVELIKA STRANA E SAMO ZA BALGARSKIA GANIO
87
5
 
4
 
! Отговори
De Georgio преди 13 години
Имам 10 годишна виза за USA. Ходих няколко пъти до там, обиколил съм до момента 23 щата, мнозина от американците не са го правили. Това, че повечето от тях не знаят нищо за България е така, но те не се гордеят с този факт. А виновни за това все още да сме с визи са конгресмените републиканци и ЕК, която не поставя реципрочни условия. Но с визи или без, съм сигурен, че българите няма да хукнат натам, в Европа е в пъти по-свободен и весел живота, дори и в BG.Америка е богата, но американците -не!
86
2
 
4
 
! Отговори
komunist преди 13 години
za 20 godini kapitalizma progoni 2 miliona bulgari, uvolni 2 miliona rabotnici, 150000 narkomani, prestupnasta narasna s 60 procenta!! pravoto na obrazovanie, le4enie, trud...e ve4e iluziya! ne mi govori za kapitalizma, vijdam kakvo stava v demokrati4na amerika!! ya idi si go!!!