Без напредък на Румъния и България към Шенген

Този въпрос не е в дневния ред на Съвета по правосъдие и вътрешни работи
2 дек 2012 21:08, Петя Славова
294
Без напредък на Румъния и България към Шенген
Няма да има решение за разширяване на Шенген на заседанието на Съвета на ЕС. Снимка: архив, Булфото

Присъединяването на Румъния и България към Шенген не е в дневния ред на Съвета по правосъдие и вътрешни работи на 6 и 7 декември, защото не е постигнат напредък от последния съвет през октомври. Това заяви Никос Христодулидис, говорител на кипърското председателство на Европейския съюз, цитиран от румънския информационен сайт Зиаре.

Той уточни за румънската агенция НюзИн, че темата е била обсъдена на Съвета по правосъдие и вътрешни работи през октомври, когато кипърското председателство е представило стадия по отношение на вземането на решение за присъединяването на Румъния и България към Шенген.

"Оттогава не беше постигнат съществен напредък, за да си позволим включването на темата в дневния ред на съвета и да ни позволи вземането на положително решение", посочи Христодулидис.

"Съветът ще се върне към тази тема следващата година", посочи още говорителят на кипърското председателство, като добави, че е направена консултация с двете страни и те са съгласни със следващите стъпки.

На Съвета по правосъдие и вътрешни работи на 25 и 26 октомври не беше взето решение по темата за присъединяването на Румъния и България към Шенген, а само беше представен настоящият стадий на прилагането на шенгенското законодателство в двете страни, напомня Зиаре.

Дипломатически източни от Брюксел заявиха тогава, че разглеждането на искането за присъединяване на двете страни е отложено за март 2013 г., пише БТА. Причината е несигурността относно способността на властите в тези държави да спазват задълженията си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 11 години
abe vie ne razbrahteli 4e na evropa ne i trebvat horat rabotni4eska klasa.teia deto im trebvat i sa si gi zima injineri i prostittytki.drugite za kvo sme im
200
2
 
3
 
! Отговори
Вози преди 11 години
А някой може ли да ми каже защо наглия и мазен Грък е в Шенген ?
199
0
 
10
 
! Отговори
бб преди 11 години
Цялото управления на ББ може да се характеризира с една дума МУТРОКОМУНИЗЪМ- какъв шенген, какви пет лева ?
198
3
 
3
 
! Отговори
До 238 преди 11 години
Мишка писач за червените. Дано усетиш верно мизерия и глад, *** такъв. Да ти плащат за да правиш нещо толкова долно - нищо по-добре да не видиш!!!
197
0
 
9
 
! Отговори
Наблядател преди 11 години
С това правораздаване не Шенген ами Е.Съюз му е много на това правителство.Абсолютно нищопо-различно не направи от предишното. Закрила на монополизма и престъпността - това му е "визитната картичка"!
196
0
 
13
 
! Отговори
:) преди 11 години
Това правителство няма да влезе в Шенген и 5 мандата да изкара - просто няма връзка м/у магистралите и Шенген, а то няма с какво друго да се похвали, просто е !!
195
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе тикво,куха,банкянска,виж какво ти казват хората ,бе,пръч.Мутро изтрещяла...
194
5
 
31
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 11 години
Добре,че има хора,които ни казват направо в очите,че не бива това управление.Колкото и да работи пропагандата на ГЕРБ все по-малко хора им вярват,аз още по-малко.
193
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пореден студен душ за Борисов и сие !
192
0
 
1
 
! Отговори
до бранник преди 11 години
Какво е поУщрим?
191
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ххахахахахахахахахаха.....
190
1
 
21
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 270Ами явно не му е стигнала боята на бате ти Бойко! И то не беше една стена, ами цяла сграда имаше да боядисва!
189
2
 
12
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Между другото, Кипър също не е приет в Шенген и там нещата са "увиснали" за неопределено време в бъдещето - най-вече заради границата с кипърската турска република и това че няма сухопътна граница с други държави от ЕС.От друга страна обаче, аз силно подозирам че от ЕС чакат да минат изборите и ако сменят властта тогава да мислят пак за Шенген. Докато ГРОБ е на власт - Шенген през крив макарон!!!
188
0
 
7
 
! Отговори
Суджука преди 11 години
Густо,само така.за какво им е на хората този ***.само да ни приемат в шенген и такъв трън ще си вкарат в гащите,че свят ще им се завие.с българи работа да си нямаш,ни в България ни в чужбина.
187
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баце обеща да го боядиса,ама от визити няма време да се пребоядиса!
186
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя пич доста се е напил няма лошо
185
1
 
0
 
! Отговори
Чалгар преди 11 години
Жалки сте бе, едните си правим всяка вечер купона, а вие злобеете, и да коментирате няма да ви помогне, за това се насладете на живота .. той е такъв какъвто е .. Чалга до дупка алкохол до зори.. ти за мен си само секс алалалеййй алейййй .. само секс просто секс... :)))))))))))))
184
1
 
1
 
! Отговори
Анелия преди 11 години
чалгарче, верно ми докара кефа, евала
183
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама какво стана с онази стена дето трябваше да се боядиса според Борисов и трябваше да ни приемат в Шенген?
182
2
 
16
 
! Отговори
ДО 264 преди 11 години
СЪДЕБНАТА СИСТЕМА Е НА ГЕРБ- ТЕ НОМИНИРАТ И ИЗБИРАТ "НЕЗАВИСИМИТЕ" СЪДИИ , ТЕ СЪЗДАДОХА КАЗУСА МАРКОВСКА И РАЗБИХА СДС ТОЧНО ЗАРАДИ СЪДИИТЕ. А ЗА ОЧЕВАДНОТО ЛОБИРАНЕ НА ВИЦЕПРЕЗИДЕНТКАТА ЗА ОТМЯНА НА ДОЖИВОТВОТО НАКАЗАНИЕ В ПОЛЗА НА МУТРИТЕ , ТЕХНИ, ЕСТЕСТВЕНО, КОИТО ПРЕДСТОИ ДА БЪДАТ ОСЪДЕНИ- КАКВО ЩЕ КАЖЕШ ?