Чехия с призив: Границите на ЕС да се охраняват от НАТО

Милош Земан иска единно командване като в Афганистан
Обновена: 21 яну 2016 22:34 | 21 яну 2016 22:25,
19
Чехия с призив: Границите на ЕС да се охраняват от НАТО
Снимка: Reuters

Границите на ЕС да се охраняват от НАТО, поиска президентът на Чехия Милош Земан в интервю за местно електронно издание, предаде РИА Новости, цитирана от "Фокус".

Още по темата
Една от външните граници на съюза е границата на България с Турция. По-рано днес външният министър на Унгария, който е на посещение у нас, обяви, че заради това, че страната ни е външна граница на ЕС, трябва по-бързо да бъдем приети в Шенген.

"Аз съм за това, както в Афганистан и други страни, да има единно командване на НАТО, което да охранява границите на ЕС", каза Земан. Той не подкрепя варианта за охрана на европейските граници от мигранти, който е предложен от ЕС и се подкрепя от правителството на Чехия.

"Това, което се предлага днес, тоест подразделение от 1500 души, е карикатура на гранична охрана, която би имала смисъл само в случай че стигнем до извода, че армиите на европейските държави са в състав само 1500 души", отбелязва Земан.

Президентът на Чехия се обявява и за ограничаване на броя на бежанците, които може да бъдат приети в страната му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ако не беше нато щяхме да имаме собст армия и да охраняваме границите си пиленямаше да префръкне искахте нато ето сега турците идват официално
12
0
 
5
 
! Отговори
Офф преди 8 години
Нато е ялова работа...То ако ставаше нещо от него - досега един натрапник нямаше да премине....Там само плащаме и не получаваме нищо...ТРЯБВА ЕДИННА ЕС АРМИЯ!!!! А нато да си го взимат хамериканците....
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този не спира да ги бъзика. Финно, по английски. Това изнервя до полуда някои отговорни проевропейски другари натовисти и евроатлантици.
10
0
 
5
 
! Отговори
Винаги готов натовец преди 8 години
Още утре отивам да охранявам австрийско-лихтенщайнската граница!!!!!От тия всичко може да се очаква!
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чехите май забравят, че не всички членки на ЕС, са членки на НАТО.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да добре нека да е НАТО но но нека да има Преразоределение на Воените Натовски Части в България искам да Кажа напримерБългария да бъде Охранявана не само от ТУРЦИЯ а и от ФРАНЦИЯ,АНГЛИЯ,ГЕРМАНИЯ и Чехияда има Преразпределение на Военните Натовски части по Квоти както с Емигрантите на проценти по Българските Граници по 10% на заинтерисована държава ей ти 10 такива Натовски Държави охраняващи Българските границиСамо че Няма да,стане Точно такаНали???
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"1984" на Оруел ряпа да яде пред това което идва. Заради алчността на шепа "богоизбрани" такова ла'но я чака Европа, че не ми се мисли. Напускай всякаква примитивна пасмина и после въведи "полезно контролирана" система. Къде са жените с децата които бягаха от войната? Всичкото интелект слязло от клона пристигна вече.
6
1
 
11
 
! Отговори
оло преди 8 години
Мигранти които да пазят границата,така ли каза този човек.За това ли ги карат тези хора,за войници.
5
6
 
10
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Вижте колко е прав и после кажете как да не го убием ! Границите на ЕС да се охраняват от НАТО............убийте тази безмозъчна *** !
4
3
 
18
 
! Отговори
бг преди 8 години
В Шенген нещем
3
2
 
28
 
! Отговори
Нова китайска стена преди 8 години
Казах го някъде вече! С тези 3 милиарда евро, обещани уж на Турция, да се построи нова ,, китайска стена,, на границата на България с Турция и Гърция, а също и на Македония и Албания с Гърция!
2
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво НАТО, какви пет лева?Нали Турция е в НАТО? И какво правят хората на Ердоган - гонят бежанците към Европа. В лагерите за бежанци я са останали 200хиляди, я не.Трябва си яка стена между България и Македония от една страна и Турция и Гърция от друга.Гърция само ги транспортира бежанците на север. И да се каже! Няма да приемаме повече бежанци! Препълнени сме.
1
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Армиите и флота на ЕС да се изведат по границите!