Зов от Германия: Да не се оставяме в ръцете на Турция

Меркел пък не била съгласна, че Анкара изнудва Европа
8 мар 2016 17:37,
67
Зов от Германия: Да не се оставяме в ръцете на Турция
Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел каза днес, че усилията на ЕС за справяне с миграционната криза се движат в правилна посока, след като лидерите на съюза постигнаха предварително споразумение с Турция за пресичане на потока от мигранти към Европа, предаде Ройтерс.

Още по темата

Нещата биха могли да се движат и по-бързо, но "като цяло те се развиват в правилна посока", каза Меркел пред германската радиостанция СВР. Тя добави, че ЕС трябва да помисли и за квоти за бежанци от Ирак в добавка към тези за Сирия.

Канцлерът отхвърли изразените притеснения, че Турция изнудва Европа. "Не, ние търсим баланс на интересите", посочи тя, цитирана от БТА.

Евролидерите приветстваха офертата на Анкара да приема обратно мигранти, успели да влязат в ЕС, и се съгласиха по принцип с другите й искания, но отложиха окончателната сделка за 17-18 март, когато лидерите на ЕС ще се съберат отново.

"Най-после има конкретни стъпки към обща европейска политика спрямо бежанците", каза и лидерът на германските социалдемократи Зигмар Габриел, който е младши партньор в управляващата коалиция на Меркел.

Според социолога Манфред Гюлнер предварителното споразумение с Турция ще помогне за покачване на подкрепата за Меркел сред германците, макар че тя ще разшири и разрива между ХДС и ГСДП, от една страна, и новата антиимигрантска партия "Алтернатива за Германия" и консервативния ХСС в Бавария, от друга.

Очаква се националистическата "Алтернатива за Германия" да се представи добре в неделните провинциални избори в Баден-Вюртемберг и Райнланд-Пфалц, след като спечели 13,2 на сто в местните избори в Хесен миналата неделя.

Депутатът от ХСС - сестринската партия на меркеловата ХДС - Ханс-Петер Фридрих изрази по същата радиостанция скептицизма на баварските консерватори относно присъединяването на Турция към ЕС.

"Не трябва да се оставяме в ръцете на турците", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
ОСМАН преди 8 години
ДРУГАРИ ДА НЕ ОСТАВИМ ЕВРОПА И РУСИЯ В РАЦЕТЕ НА ОСМАНЦИТЕ.ДА ЖИВЕ ЛЕНИН .ДА ЖИВЕЕ БСП.ДПС И АТАКА...
39
1
 
3
 
! Отговори
Киро преди 8 години
Е па уни туците са хитри нас навремето как ни пребаа?
38
1
 
12
 
! Отговори
alecsander преди 8 години
Около г-жа Меркел има нещо неясно. Тя упорито се опитва да подчини Европа с икономически средства и да постигне реализиране на старата мечта на Райха да владее континента. Някой използва тези нагласи и умело насочва процесите към ислямизация на европейците и създаване на мултикултурна тълпа в Европа. До сега тази имперска немска политика доведе Европа до две континентални катастрофи. Сега май се подготвя третата и последна катастрофа за европейската цивилизация. Но това едва ли е нейна идея.
37
16
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Merkel e mnogo umna jena stiga ste i zavijdali88
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая е тотално откачила
35
2
 
11
 
! Отговори
така мисля. преди 8 години
За съжаление аз и много други хора виждат края на тази велика идея ЕС и има чуството че по заобиколен начин европолитиците работят в тази посока. Поне някой от най влиятелните в момента.
34
3
 
3
 
! Отговори
WSS преди 8 години
с такрили(нотариални актове) в ръка нали знаят къде да си сложат таз ръка...........
33
2
 
24
 
! Отговори
Мен преди 8 години
До" справедливия" заклали дядо ми изнасилили бабите ни.... Завзели ни земята.... Направили братята ни еничари... И ти ще ми кажеш че имат нещо в БЪЛГАРИЯ???? Наглост.
32
7
 
10
 
! Отговори
wss преди 8 години
ся ако сме малко хитри казваме на турците да са таковат отзад и те съответно пускат паплача но ние веднага затваряме северната граница и искаме от европа 10 милиарда евро кеш иначе пускаме бежанците, те ни пращат парите разделя ме си ги на калпак и им пускаме бежанците да се оправят, чиста работа ама от каде толкоз акъл в наще политици
31
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жална ни майка!20 милиона турски кюрди ще влязат в Европа с турски паспорти и няма да се върнат обратно.Ще си скъсат паспортите и ще се представят за сирийски кюрди.
30
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами да върнат на родът ми това което са имали в Турция,щом имат претенции към българска земя.
29
15
 
7
 
! Отговори
справедливия преди 8 години
До ХейРеституцията важи за всички, както за нас българите, така и за турците. Законът не прави разлика по етнос и религия. Кой каквото е притежавал и има документи затова, трябва да му бъде върнато, без разлика дали е българин или турчин. Щом са имали имоти на наша територия, трябва да им ги върнем. По същия начин по който върнахме имотите на хиляди българи.
28
12
 
6
 
! Отговори
БРАВО НА ПУТИН, БЕ.. преди 8 години
ВИЖ КАК ОТ РАЗ-------НАПЪЛНИ ТОРБАТА НА ДАВАТОГЛУ И .....НАПРАВИ ТУРЦИЯ ЧЛЕН НА ЕС!!СЕГА ОСТАВА ДА ОСИГУРИ И АПАРТАМЕНТИ НА БЪЛГАРСКИТЕ ИБРИЦИ И РУСОФИЛЧЕТА В МАГАДАН И ЧУКОТКА -----И В БЪЛГАРИЯ , ЩЕ Е СУПЕР!!ГОЛЕМ , ПОЛИТИК ЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ.....ХА,ХА,ХААААААААААААААА
27
36
 
7
 
! Отговори
бг преди 8 години
Меркел е много права. Турците никого не изнудват. Самата Европа ги търси и има нужда от тях. А иначе турците са по-големи европейци дори от нас българите. Което е истина, да си го признаем.
26
3
 
19
 
! Отговори
Швабите, преди 8 години
тая ваша леля е готова да нарече черното бяло, така че обърнете дебелия край! Непоискан съвет, ама навреме. От хиляди километри се вижда.
25
17
 
10
 
! Отговори
Хей преди 8 години
До АнонименЧе видиш, като влезат в ЕС и свободно минат в Бг! Има земя за обработване, празни села, застаряло население и други подобни. Не само джамиите искат да им се "върнат" вакъфите - в началото на прехода много частни лица дойдоха и искаха с такрили(нотариални актове) в ръка да получат обратно дядовите си имоти! Отделна работа са новите собственици на предприятия! Учете турски!
24
1
 
29
 
! Отговори
йесман преди 8 години
ИслаМеркел вече ощастливи кьолнските жени и тези от още няколкодруги града! Големите концерни се радват, че новите работни ръце ще съживят икономиката. Бабата ще преобрази Германия с нови муслим-поколения с *** цвят. Не е лошо, все руси и бели германци - скука! Саудитите вече предложиха да построят много нови джамии в Европа. Всичко върви по план! Сега и Турция прекара ЕС на перваза, както се казва. Не че е шантаж, просто Ердоан иска, Меркел дава!
23
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
турците - европейци,боже опази,само защото едно ъгълче на държавата им е в европа.Па тея още носят фереджета и завземат медии в магазините се пазарят ,цени твърди няма.Какво европейско има в тия хора
22
3
 
27
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До OdysseusОдисей,може би искаш джамии на всеки ъгъл?А белите хора натикани в резервати?По-добре картечници по границите на Европа,отколкото изклани християни вътре в нея!
21
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато всички най-накрая ще разберат: Ердоган обикновен грабител (рекетир), а Меркел луда стара лесбийка............