ЕК твърдо: Споразумението с Турция е изпипано!

Изказването е по повод опасенията от ООН за бежанците
8 мар 2016 15:37,
38
ЕК твърдо: Споразумението с Турция е изпипано!
Снимка: архив Reuters

Можете да бъдете сигурни, че крайното споразумение между ЕС и Турция по въпросите на миграцията ще съответства напълно на европейското и международното законодателство. Това заяви на пресконференция в отговор на въпрос говорителят на Европейската комисия Александер Винтерщайн, предаде БТА.

Още по темата

Така той коментира изразените по-рано днес опасения от страна на Върховния комисариат на ООН за бежанците по повод договореностите, постигнати снощи.

Според Върховния комисариат, решението за връщане в Турция на мигрантите, навлезли незаконно в Гърция, не отчита липсата на защита за някои националности.

"Връщането на хора, които няма да имат достъп до защита в Турция, поставя проблеми от гледна точка на международното и европейското право", коментира регионалният директор на организацията за Европа Венсан Коштел.

ЕК днес отказа да поясни как точно ще бъде изпълнена договореността оттук нататък Турция да приема обратно новопристигналите в Гърция от турска територия сирийци.

Постигнатото споразумение предвижда Турция да приема незаконно преминалите сирийци обратно, като в замяна за всеки приет обратно от Гърция сириец, изпраща в ЕС по един сириец, настанен досега в бежански лагер.

Комисията не можа днес да уточни накъде ще бъдат насочвани сирийците от тази разменна схема, след като напуснат бежанския лагер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
ОСМАН АГА преди 8 години
ОЩЕ ЕДИН ШЕДЪОВЪР НА ВИСОКАТА ПОРТА.ХАЙДЕ *** ДЕРЗАЙТЕ....
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Надеждата е във ветото на Урбан и в съпротивата на Франция срещу влизането на Турция в ЕС. Иначе с нас е свършено - ще ни залеят за един месец.
21
0
 
4
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Споразумението с Турция е изпипано без да се смята ветото на Виктор Урбан. Между другото и Франция е срещу безвизов режим с Турция.Така че...нищо не е изпипано.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи ще ни пращат "правилните" и "добре обучените " , идеологически и "религиозно" добре нахъсани "БЕЖАНЦИ"!!!Ха честит ви нов ПАРИЖ ,скъпи европейци!!!
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И каква стана тя? Турция ще залее Европа напълно легално. При това в комбина с "правилните" мигранти". Къде да бягаме? Светът е голям, но спасение няма никъде!
18
3
 
4
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
До До 20 КАК КЬДЕ---ЕВРАЗИЙСКИ СЬЮЗ
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Споразумението наистина е изпипано, но от Турция. Вижте как умело си плетат мрежата, в която ще попадне цяла Европа. Навремето турците стигнаха до Виена и там през 1683 г. ги спря Ян Собиески, полският крал-полководец, но сега няма кой да го стори!
16
0
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Ба мааму, тия се наакаха и после и си го поразмазаха да не го пропусне някой. След тая новина се надявам ЮК да излезе от евросъюза, че поне граничен контрол да наложат. *** са си диваци като нас ама са ужасно много. Ще има да си патят страните от ЕС и то сериозно.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"След 50 години, хората докато учат история, ще се чудят на тях - как може да са били толкова прости и на нас..."Историята се пише от победителите, а това няма да са средните, традиционни европейци, поне не тия в западна Европа.
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България спешно трябва да излезе от ЕС.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако някой се чуди какво са звездичките отдолу на 19д-ж-г-а-л-иДимократична евро медийна цензура
12
1
 
6
 
! Отговори
циник преди 8 години
Театро с n-поред действие, сега сме в поредния антракт. Изпушете по една цигара. Скоро ще продължим. Все някога ще свърши това театро. После ще ни заведат на някой голям увеселителен парк. Най-вече на влакчето на ужасите...
11
0
 
5
 
! Отговори
пип преди 8 години
Изпипано едва ли,но пипано под полата на баба Меркел.
10
1
 
9
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Не, не е изпипано и Ердоган ще продължи да ви изнудва и вие ще му плащате все повече и повече милиарди под заплахата, че ще отвори вратите на диваците за да нахлуят в Европа. Ще плащате защото в Брюксел сте меки китки и жени а с такива твърда мъжка политика не може да се води. Вие действате с к0вренски политики тип: ако не правиш каквото искам няма да ти дам "кекс", тоест със санкции. Такива политики не минават на хора като Ердоган, който ще ви изнудва и ще иска вчера 3 милиарда, днес 3, утре 5.
9
0
 
19
 
! Отговори
бг преди 8 години
Досега поне преминаваха препяствия за да дойдат в Европа.Отсега нататък всички *** с турски тескерета.Голямо печатане ще падне!
8
0
 
20
 
! Отговори
и преди 8 години
КАКВО ПОДПИСАХТЕ-ОТ 01.6 ВСИЧКИ ТУРЦИ БЕЗ НЕОБХОДИМОСТ ОТ ВИЗА ТРЪГВАТ ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ-МИГРАНТИТЕ 2 000 000 ,ТУРСКИТЕ ГРАЖДАНИ 70 000 000 -КАКВА КАТАСТРОФА ПРЕДСТОИ..
7
2
 
15
 
! Отговори
J* преди 8 години
По-жалка "сделка" не можеше да сътвори тази бюрократична клоака ... След 50 години, хората докато учат история, ще се чудят на тях - как може да са били толкова прости и на нас... колко по-прости сме били, за да търпим...
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мы надеемся, что к концу июня граждане Турции смогут приезжать в шенгенскую зону без виз", отметил Ахмет Давутоглу, премьер-министр Турции. Ну вот и дождались прояснения пиндосовского плана. Теперь в ЕС будут приезжать только нужные ИГ и пиндосам люди, с опытом боевых действий и специально обученные. Через годик-два гейропцы не посмеют уже хрюкать-квакать-гавкать вообще, иначе - теракты, убийства...
5
5
 
7
 
! Отговори
me преди 8 години
Това споразумение е УЖАСНО! Направо зловещо. Първо дискриминира емигрантите по националност. На какво основание? С какво един сириец е по-добър от един афганистанец или пакистанец или иракчанин? Или в Ирак не са в постоянно военно положение? Или в Пакистан и Афганистан няма бомби и терористи ли?. 2ро - няма гаранции, че върнатите в Турция ще бъдат обгрижвани с тия НОВИ 3млрд. 3-то от къде на къде държавите в ЕС ще трябва да се бъркат за още 3млрд за Турция, която е основен виновник за Сирия?
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
I za tova iskat dopalnitelno pari,.Jalka jalka evropa .Iavno ne sa chuvali izraza..Lajesh kato turchin. .