Белгийски министри връчиха оставки, те не бяха приети

Има твърдения за провал, довел до атентатите
24 мар 2016 15:44, Елка Василева
12
Белгийски министри връчиха оставки, те не бяха приети
Снимка: Reuters

Министрите на правосъдието и на вътрешните работи на Белгия връчиха днес оставките си заради твърденията за провал, довел до атентатите в Брюксел, съобщиха местни медии.

Премиерът Шарл Мишел не е приел оставките и е заявил, че сега правителството трябва да остане сплотено.

Работата на двамата министри - Коен Генс и Ян Ямбон, е пряко свързана с разследването на дейността на джихадистите в страната. Последният скандал избухна снощи, ден след самоубийствените атентати в Брюксел, след като турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че единият от шахидите е бил задържан на границата със Сирия и върнат на Белгия.

Формално терористът, родом от Брюксел, е бил върнат в Холандия, а едва след това в Белгия. В родината си той бил освободен под гаранция миналата година, а месеци по-късно - във вторник - се взриви на летището в Брюксел. Брат му също се взриви, час по-късно, в метрото на белгийската столица.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: оставкибелгия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
ми не преди 8 години
До ф 22не мисля, ислямист и мюсюлманин не е едно и също. На единия бомбаджия Наджим Лакрауи брат му е бивш национал от отбора на Белгия по таекуондо. Хората попадат в секти и без да са мюсюлмани. А тези терористи, пардон, чисти натурални престъпници, убиват и мюсюлмани, оставят малки деца мюсюлманчета сираци и т.н.. Та не виждам защо трябва да делим мюсюлмани от християни. По-скоро има нормални хора и престъпници, независимо от вярата.
8
2
 
2
 
! Отговори
Като при нас преди 8 години
Те и нашите министри при евентуален провал подават оставка!!!
7
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
che otdavna vi govoria che v poliziata i armiata v evropa e palno s negri i isliamisti arabi pakita i kakva li na paplach evropa naisna ima nujda ot jadreni udari za da ja unishojat
6
2
 
4
 
! Отговори
ф 22 преди 8 години
Погледнете ВТОРИЯ в снимката (ниския) .Мислите ли ,че един ден няма да обърне оръжието и да застреля в гърба високия.ЕС е просто отврат.Настанили са ислямисти в армията и полицията си .Това е пробива в сигурността .
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До оставкаОСТАВКА, много си изостанал бе , стани гей като премиера на Белгия де, захвърли тази Московщина"дето постоянно дъвчеш!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
15.05.2015 г. - Първата в Европейския съюз гей сватба на действащ министър-председател се състоя в Люксембург, предадоха Франс прес
3
5
 
1
 
! Отговори
оставка преди 8 години
Московщината е заразителна.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Белгия е първата първата държава в света с премиер хомосексуалист, който открито признава предпочитанията си." От гей-управление какво може да се очаква освен яка преебушка! Да приемат оставките веднага, за власт има достатъчно гейчета у Белгията!
1
1
 
16
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Дори вътрешният им министър, който е отявлен гей, излезе повече мъж от нашите, които чакат Баце да им поиска оставките и нямат грам чест и мъжко достойнство!