Във Франция задържаха таксиджия заради подготовка на атентат

В жилището му открили експлозиви
Обновена: 19 юли 2016 12:59 | 19 юли 2016 12:55, Елка Василева
4
Във Франция задържаха таксиджия заради подготовка на атентат
Снимка: архив, Reuters

Френската полиция е задържала в неделя таксиметров шофьор, заподозрян в подготовка на нов терористичен атентат, съобщи днес радио "Европа 1", цитирано от ТАСС.

Заподозреният бил задържан в северния град Сюси ан Бри в областта Ил дьо Франс, след като полицията спряла за проверка колата му поради нарушения на правилника за движение.

В телефона на таксиметровия шофьор са открити снимки и други материали, засягащи дейността на групировката "Ислямска държава". При обиск в жилището му са намерени експлозиви, информира радиостанцията. Други френски медии уточниха, че става дума за четири стограмови динамитни пръчки, взриватели и крадени документи за самоличност.

Крадени паспорти, удостоверения и шофьорски книжки имало и в самата кола. Източници на Франс прес споменават и за "документи, които дават основание да се предположи, че таксиджията е човек с радикални възгледи".

Правосъдният министър Жан-Жак Юрвоас, говорил днес пред същото радио, отказа коментар по случая. Изтъкна обаче, че "станалото ни показва отново колко близки във времето може да са два терористични атентата".

Министърът съобщи, че в момента във Франция "се разследват 285 души, минали през театъра на бойните действия в Сирия".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Рачко Мустачко преди 7 години
Франсетата май започнаха да се боят и от сенките си, вече ?Интересно ще ми е и ако започнат да събират моливитена учениците в училищата /заради заострените им върхове/или да затворят железарските магазини във Франция !?
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Франция ще издържи. Vive la France
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
задържани са и 100 готвачи ро ресторантите в Франция, защото са открили ножове и вилици в кухнята и се очаква да бъдат арестувани около 200 балерини щото бяха открити по заострени обръчи и ленти в гримьорните из цяла Франция