В Белгия пощата спира да разнася ежедневно писма

Само препоръчаната поща и колетите ще идват бързо
Обновена: 25 юни 2019 21:59 | 25 юни 2019 21:40,
10
В Белгия пощата спира да разнася ежедневно писма
Снимка: архив, Reuters

Белгийските пощи съобщиха, че повече няма да разнасят ежедневно писма поради намалелия им брой.

Пощальоните ще пускат пликовете само в понеделник и петък. Извън двата дни ще се разнасят единствено препоръчани писма, писма с “Предимство”, чийто марки са по-скъпи, и известията за смърт. Те ще продължат да се доставят ден след изпращането им. Останалите писма, които ще бъдат третирани като “неспешни”, ще бъдат събирани и държани в клоновете до идването на деня за разнасянето им.

Причината е, че броят на обикновените писма рязко е намалял, а хората общуват повече електронно, съобщи говорител на Кралските пощи.

“Хората променят начина си на комуникиране и ние трябва да адаптираме методите на работата си”, каза говорителят.

Пощальоните ще продължат да обикалят адресите всеки ден, но главно, за да доставят вестници и пратки от онлайн покупки. За разлика от писмата броят на пакетите се увеличава. Той обаче все още не е достигнал броят на писмата в миналото, уточни говорител на пощите. Според нея хората очакват колетите да идват ежедневно.

Новата организация ще наложи промяна на начина на доставки заради обемистите пратки и закупуване на допълнителни автомобили за развозването им, съобщава обществената телевизия VTR.

Схемата започва да се тества в шест клона, а от март ще бъде въведена на цялата територия на Белгия.

Пощите в Белгия са публична компания.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: белгияпощи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Факт!Споко! Всяко нещо с времето си!
9
0
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
А бе българия като мрази западняците що просто не напусне съюза?!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пощите са добро средство за онлайн пазарене. Стига да не крадат и губят пратките. Те лелките там всичките с едни гуши бяха навремето...
7
0
 
10
 
! Отговори
kukla преди 4 години
Не вярвам да е поради намалелия брой писма. Напротив писма се пишат безкрайно. Който се засели да живее в зап. ЕВропа получава всеки ден писма. От всякакви инстанциии рекламиращи фирми. Там няма практиката да се ходи и виси пред гишета. Проблемът е че липсват пощаджи. Наскоро германските профсъюзи обвиниха пощите че назначавали украинци, белоруснацци, албанци и пр нелегални пощаджии на черно на половин заплати. А те им отговориха че няма никакви кандидати за работа.
6
0
 
9
 
! Отговори
a преди 4 години
Има нещо доста готино в това да получиш истинско, физическо писмо от приятел, вместо мейл презс интернет.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пощата си е класика.Едно време чехитеспряха трамвайте,щото построиха метроНай тържествено ги пратиха да лагеруват.Малко след това ,пак се появиха без много шум.Утре спира нета.Има места,където да пращаш имейлнай малкото е неуважително.Западниятсвят е изграден на логиката,че все някой им бърка отзад и непременно даси го върнат.Западняци сър.
4
3
 
11
 
! Отговори
до 2 преди 4 години
като изчезва кой ще ти носи Китайските стоки по 1 долар, щото без тях ще сме като в Каменната Епоха, щото ЕС не произвежда и молив дори?!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 2Става само за официални документи.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази професия изчезва както едно време палещите и гасещите Фенерите по улиците преди да изобретят ел.централите. За какво ти е поща при тези технологии. При срив на комуникациите пощата може да се запази като авариино средство за връзка.
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Емчи то и нас и тй ама мнооого отпеди да има електричекса поща.