Британската Камара на общините възобновява работа утре

Ще бъдат разгледани спешни мерки и неотложни въпроси
Обновена: 24 сеп 2019 15:39 | 24 сеп 2019 15:39, Елка Василева
3
Британската Камара на общините възобновява работа утре
Джон Бъркоу. Снимка: Reuters

Камарата на общините в британския парламент ще възобнови работа утре, след като Върховният съд постанови днес, че спирането на работата й от премиера Борис Джонсън е незаконно. Това съобщи председателят на камарата Джон Бъркоу, цитиран от Франс прес и ДПА.

Пред репортери край съда Бъркоу каза, че се е свързал с висши членове на всички партии за подготвяне на парламентарно заседание, което да разгледа спешни мерки и неотложни въпроси.

Още по темата

Помолих ръководството на Камарата на общините да предприеме нужните действия, за да се събере тя на заседание в 11.30 ч. (13.30 ч. българско време) утре, заяви председателят, приветствайки решението на съда.

Това не е ново свикване на парламента, тъй като той не е бил законно разпуснат, подчерта Бъркоу и уточни, че утрешната сесия няма да включва обичайните за сряда седмични въпроси към министър-председателя, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Представете си, другарят Чайка да обяви решение на Путин за незаконно.Хахаахаха.
2
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай ганюКогато българските дворове, заприличат на английска ливада. Нали знаеш - косиш, поливаш, косиш, поливаш.......и така 300 години.
1
11
 
15
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
кога и у нас ще стане така че министър председателя да не може да прави каквото си поиска и да не може да нарежда на правни институции в чия полза да се произнасятБританския съд току що даде пример защо живота на запад е далеч по справедлив и ценен от този на изток