От ЕП срещу Джамбазки: Неприемливи расистки изказвания!

Ще оценяват негово изказване за евродепутати
17 дек 2019 15:08, Елка Василева
178
От ЕП срещу Джамбазки: Неприемливи расистки изказвания!
Ангел Джамбазки. Снимка: архив, БТА

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли заяви, че ще провери изказване на евродепутата Ангел Джамбазки по отношение на евродепутати от парламентарната транспортна комисия.

„Всички тук сме евродепутати и всички сме с различен произход. Не може колеги да бъдат посочвани заради произхода им. Призовете г-н Джамбазки да спазва реда“, настоя съпредседателят от групата на Зелените Филип Ламбертс.

Към неговите думи се присъедини председателят на групата на социалистите и демократите Ираче Гарсия, която заяви, че ЕП е на всички европейци.

„Правилата тук трябва да бъдат спазвани, думите към евродепутатите Карима Дели и Исмаил Ертуг са напълно неприемливи. В ЕП не може да се правят расистки изказвания, това е напълно недопустимо“, добави тя.

Джамбазки написа във Facebook, че председателят на парламентарната транспортна комисия Карима Дели е "французойката от алжирски произход", а един от авторите на променените правила за международните пътни превози Исмаил Ертуг - "германец от турски произход". Коментарът на Джамбазки бе свързан с усилията на двамата му колеги, довели до неокончателното одобрение на промени в ущърб на българските превозвачи, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Волен Сидеров не е във власта.Шкембе Разкракачанов и Валерия Семеонов са на власт с Винету Борисов.Докога ще мълчите,бре хора?Слепи ли сте,глухи ли сте?
50
5
 
9
 
! Отговори
жгоиба преди 4 години
Ами време е джабмаза да се върне към корените си и да стана авто-джамжбаз. Лошото е че му взеха тапията и ше трябва да си наеме шофьори да му возят таратайки от DE към BG.
49
4
 
13
 
! Отговори
Хюго Бос преди 4 години
Хайде не ми говори кое е етично. Щото знаем какви стоки продават на запад и какви *** продават същите фирми на Изгок, оправдавайки се с особености на вкуса и предпочитания
48
4
 
12
 
! Отговори
Хъм преди 4 години
Прецакаха ни с този пакет мобилност. Според мен направиха грешка. Не може само западноевропейската икономика да работи и да си продава стоките в източна европа. И ние сме европейци. Все пак и ние нещо трябва да работим. Бъркам ли?
47
6
 
18
 
! Отговори
Хюго Бос преди 4 години
Що? Огкога е обида да кажеш произхода на някои французи? Обиждат се на алжирско- *** си произход ? Срам ли ги е?
46
1
 
10
 
! Отговори
до 52 преди 4 години
Не ги купува Шкембето, а Банкянският Тлъстак.То верно, че много шкембета станаха в управлението, ама да е ясно все пак.
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"да внимават и троловете на путин за расистки постове, че е подсъдно!"Подсъдна е на баба ти ***. Расизма не само е нещяо нормално но е нещо крайно необходимо. Как иначе ще изритаме всички мирисливи нег гери ако не чустваме нормалната еволюционно придобита погнуса от тях.Всички виждаме какво става със западна европа заради тяхното комунистическо виждане че расите са равни. Фрнацищя е вече африканско гето, англия е пакистанска, германия е турска, а швеция сомалийска.
44
2
 
15
 
! Отговори
до 48 преди 4 години
Шкембето е министърКупуваме самолети,които още не са произведедени,но ги плащаш ти и децата ти
43
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Българин от ромски произход" расистко изказване ли е?
42
5
 
18
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Никой не е забранил на българските шофьори да кандидатстват за работни места в фирми от други държави. Но ЕП иска да ограничи порочната практика, експлоатирайки труда на шофьорите от източна Европа да се прави дъмпинг на западните си колеги. Това първо не е етично и второ не е законно!
41
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каруцата се обърна отдавна в Европа. Да не би пък да не е прав Джамбазки. Германия като е станала почти мюслиманска държава, какво?
40
5
 
15
 
! Отговори
бяласила преди 4 години
В по-голямата си част големите европейски страни отдавна са изгубени в море от чернокожи и кафяви индивиди. За нас още има шанс стига да се вдигнем на време.
39
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Време е за Атака!Да бе... Видяхме ви я Атаката. Волен се плючи, плюнчи и накрая кво? Седна на една маса със Скат и Шкембето, само и само власт да има.
38
7
 
15
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
В този случай е едно и същоОтиди ги разправяй тези "шменти" капели, на баба ти от Каспичан! Когато един шофьор е висококвалифициран, него не го бърка дали ще работи в българска, френска или белгийска фирма. Достатъчно е да има основите на езика на който се говори във въпросната фирма. Но нашите шЯфори са необразовани лалугери и са съгласни да им вземат от хляба, вместо да научат един език.
37
8
 
4
 
! Отговори
до 41 преди 4 години
доживех *** да обижда на комунист! и съм за -ьзабрана на всички 150 руски НПО в България!!!!И си трайте, да не ви го уредим!!!!
36
5
 
14
 
! Отговори
Време е за Атака! преди 4 години
Карал е пиян тоя.Заплатата му като евро-депутат е 15 000 евро-30 000 лева на месец...Как ги заработва и какво прави за доброто на България?560 лева е минималната заплата в България,а тоя получава 30 000 лева.30 000 лева на месец!!!
35
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да внимават и троловете на путин за расистки постове, че е подсъдно! Да не се озоват и те в ситуацията на джамбазки да се плюнчат...Тук 1 пише какво лошо било расизма! Искаш ли да разбереш? затваряй си дупкйата, да не разбереш...
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забрана на всички комуни... пардон, либерални партии и НПО-та в ЕС!
33
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България няма гражданско общество и затова няма кой да му поиска оставката. Даже да шофира пиян и да сгази пешеходец, никой няма да протестира. Матряла търпи да го газят като кучета всякакви фашисти, капиталисти и мафиоти.
32
6
 
13
 
! Отговори
Jj преди 4 години
Не разбираме какво расистко има да наречеш някой си че е от Алжир или Турция ? Ако нарече че е от българско или румънско пак ли ще бъде расистко