Vodafone с предупреждение за атаки над 5G антени в Германия

Vodafone ще разшири 5G мрежата си до 10 млн. германци
23 апр 2020 11:24, Ния Христова
78
Vodafone с предупреждение за атаки над 5G антени в Германия
Снимка: Pixabay
Мобилния оператор Vodafon излезе с предупреждение за възможни атаки върху 5G антените за мобилна телефония в Германия. Няколко държави от ЕС вече трябваше да се справят с опити за палежи на подобни съоръжения. В сряда вечерта ръководителят на Vodafone Германия Ханес Аметсрайтер заяви, че е възможно подобни атаки да се случат и в Германия, пишат от Investor BG
 
"Тези дейности могат да застрашат човешки животи", каза Аметсрайтер, цитиран от Handelsblatt. Във Великобритания скоро беше разрушена клетъчна кула, намираща се в близост до болница и заради това до нея не могат да се извършват спешни повиквания. Това развитие е тревожно, припомни мениджърът. 
 
Теории на конспирацията са част от предисторията на тези атаки. Те се свързват с разширяването на 5G мобилните комуникации с избухването на пандемията от коронавирус. Във Великобритания, Холандия и Кипър са повредени или унищожени подобни антени. 
 
Опасенията за подобни събития в Германия се увеличават, въпреки опитите на учени и политици да успокоят населението. Технологичният директор на Vodafone Герхард Мак пояснява: "Не трябва да се заблуждаваме за нищо". Според него разширяването на 5G все още е в начален стадий в Германия. За да се снабди населението с 5G във Федералната република трябва да се изградят много хиляди нови антени. 
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК 

78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милиметър
Загряване А? Абе аланкооулу не се ли замисляш отде е туй загряване, в микровълновата фурна загряването е същото само дето там са 600-1200 вата водната молекула шейква ли шейква ами не ти ли хрумва че това "загряване" на кожата има същия механизъм ?
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за първи път стигам до там че да пиша...

"Човек, не може без припиодата.... природата може без човека!"

слушам как се топи лед и има *** в морета и океани.... няма сламки и клечки за уши? не можем да изчистим водата с трилиотите на Елон? но пък можем да изпратим 58 000 сателита пробно? не съм много компетентен но съм чувал че от сега си имаме космически отпадъци? дано Бойко издигне нови висини и да изчистим космоса за един ден! освен конспирациите има видим реален аспект на проблема...
66
0
 
4
 
! Отговори
solus преди 1 година
Много тъжно е дали ще е с 4G или 5G и макар и слабо и разсеяно това си е един перманентен микровълнов радиофон подобен на космическия микровълнов бекграунд рекликт от BigBang обаче за разлика от космоса тука не носим скафандри ама може и това да стане некой ден
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Милиметър
Това е ефекта при слаба мощност на излъчване и слаба индукция но при високи мощности ефектите върху човешкото здраве съвсем не са безобидни!
64
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз лично не вярвам в безопасността на повишаване на излъчването на микровълни,каквото е и 5джи,едно време имаше клип как 4 мобифона в режим разговор помежду си ,сваряваха яйце сложено между тях.Отделно от това,такава сгъстена мрежа от антени,може да се използва за мощно насочено облъчване в дадена зона,и за опити с хора без тяхно знание и разрешение,както и за тотален контрол,ако открият начин,а може и да са открили,или пък аз да съм параноик
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То не е ли по-важно гсма колко време ще е в близост до тялото ти докато цъкаш с включено 5г
62
0
 
0
 
! Отговори
Милиметър преди 1 година
До нет

Ефектът от нейонизиращо лъчение върху материя като човешките тъкани е загряване. Ако застанеш пред параболична антена с излъчване за комуникация на далечни разстояния, ще има неприятен ефект. При клетъчните радиокомуникации, излъчването е разсеяно, обикновено на 120 градуса, и плътността на енергията на радиовълните намалява обратно пропорционално на разстоянието. Мощността, която се подава на една типична антена е около 100W. Реалната мощност на излъчването е към 10W - при антената.
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен
Имах предвид че не биха били вредни при слаба мощност, но при висока мощност няма как да не са вредни.
60
0
 
0
 
! Отговори
нет преди 1 година
Когато атоми или молекули преминават от едно енергийно ниво/състояние към друго електроните в тях приемат или излъчват светлина или близките до светлината инфраред вълни, пример за това е химическият механизъм на човешкото зрение или фотосинтезата при растенията...
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До нет
"Това, че дециметрови се използват в тв и не са вредни е понеже излъчвателите са с малка мощност"
-- Малка мощност казваш , за пример ТВ предавателя в Варна е с мощност 5000 вата , айде сега да го сравним с мощността на която и да е базаова станция за 4G,5G или каквото G там си избереш ;)
58
1
 
1
 
! Отговори
Милиметър преди 1 година
до нет

Би ли обяснил какво точно означава това?

"Това е излъчване което се абсорбира и излъчва от електроните в молекулите и атомите на тялото."
57
4
 
2
 
! Отговори
нет преди 1 година
Това, че дециметрови се използват в тв и не са вредни е понеже излъчвателите са с малка мощност и това важи и за 5G станциите, но принципно с увеличаване на мощността високочестотните лъчения стават вредни включително и светлинните лъчи - меланом на кожата например! това важи дори и за т.нар. радиовълни. които са принципно най-безвредни.
56
3
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Който иска 5g да си бучне едно отзаде и да си го разнася на село, откъдето е дошъл.
55
3
 
2
 
! Отговори
нет преди 1 година
Говоря за вредата от микровълните принципно и въобще не твърдя, че като се преместим във видимия за окото спектър с нарастване на честотата нараства и вредата - това е механично екстраполиране на думите ми! Първо така е устроено човешкото тяло: в спектъра на видимата светлина,където макар честотата на вълните да е поголяма от тази на микровълните да не се влияе здравословно. Това е излъчване което се абсорбира и излъчва от електроните в молекулите и атомите на тялото.
54
7
 
5
 
! Отговори
Милиметър преди 1 година
Аз не определям кое вреди на здравето. Просто показвам, че аргументите, които се използват срещу 5G не са верни.
53
2
 
6
 
! Отговори
Бай ви Пенчо преди 1 година
Не разбирам много, но инженери да определят кое вреди на здравето на хората, ми звучи като лекари да проектират радиостанции. Може и да греша.
52
4
 
7
 
! Отговори
Милиметър преди 1 година
До 45

Ще бъда кратък - не е вярно. Обяснявам:

5G може да ползва различни честоти - много по-ниски от 2,4 GHz , и много по-високи от 2,4 GHz.

Оранжевата светлина е около 500 терахерца - много по-голяма от 2,4 GHz. Колко вредна е тя? Зелената е около 600 THz. Тя по-вредна ли е от оранжевата?

Дециметрови вълни се използват за телевизионно излъчване.
51
1
 
9
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Специфичното при 5G спрямо традиционния спектър, който се ползва в
рамките на обичайно 700 MHz до 3.6 GHz е, че вълните са изключително
къси. Следователно те формират много по-големи трептения. Това ги прави по-опасни от гледна точка на това, че могат потенциално по-бързо да загряват обекти. Радиовълните подобно на всичко в природата, не са 100% безопасни. Ако са достатъчно силни те могат да предизвикат загряване на органичните тъкани (микровълнова фурна). Правете си сами изводите.
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Иван

Мечтай си :) И продължавай да вярваш на глупости .
49
6
 
2
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Пълни глупости, не е вярно. Явно нямаш никаква идея от електротехника.