От днес в Англия: Контактно проследяване и тестване за COVID-19

Борис Джонсън твърди, че системата "ще промени живота на хората"
28 май 2020 09:32, Ния Христова
7
От днес в Англия: Контактно проследяване и тестване за COVID-19
Снимка: БГНЕС

От днес в Англия започва да приложението на систимата за контактно проследяване и тестване за коронавирус. Според британския премиер Борис Джонсън твърди, че системата "ще промени живота на хората", съобщи БНР. 

Целта на системата е да открива хора, влезли в близък контакт със заразени с COVID-19 и да помогне за излизането от карантината и преминаване към по-конкретни мерки.
 
Учени предупреждават, че това не е "магческа формула" и се очаква предотвратяване на заразяванията с 5-15%. Останалите части на Обединеното кралство - Шотландия, Уелс и Северна Ирландия - имат свои версии на системата за контактно проследяване.
 
Към този момент всеки, който развие симптоми на COVID-19 трябва да се самоизолира за 7 дни. Останалата част от домакинството за 14 дни. Разликата сега е, че от днес всеки със симптоми трябва да поиска тест онлайн или да се обади на телефон 119.
 
Ако резултатът от теста е отрицателен цялото домакинство може да се върне към нормален начин на живот. Ако пробата обаче е положителна, тогава специален екип ще проследи последните близки контакти на заразеният е бил. 
 
Всеки, който е бил в контакт с болен ще бъде инструктиран да се самоизолира за 14 дни, независимо дали е болен или не. Всеки самоизолиран ще има право на платен болничен отпуск.

7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тел 119?
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Gogo

НЕ! Те не са читатели, а писатели!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
роби им трябват на ингилизите
3
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тея се сетиха.... Другите страни вече тръгнаха по почивки, тея със стадния имунитет се сетиха да се проследяват и да се самоизолират... хубава работа ама английска.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега остава само по една емблема с коронка да карат хората да носят на ръката...
1
1
 
20
 
! Отговори
Gogo преди 1 месец
Писачите на статията! Вие четете ли преди да публикувате колко грешки имате???