Франция обмисля закон, обвързващ свободата на движение с ваксините

Марин Льо Пен: Целта е да се попречи на социалния живот на хората
22 дек 2020 22:28, Анисия Иванова
51
Франция обмисля закон, обвързващ свободата на движение с ваксините
Снимка: БГНЕС

Законопроект, предвиждащ да се обвърже придвижването или упражняването на някаква дейност с представянето на тест за коронавируса или с документ за поставена ваксина срещу вируса, поражда безпокойство и възмущение във Франция, предаде Франс прес.

Дясната и крайнодясната опозиция предупредиха днес, че законопроектът, представен вчера вечерта на заседание на министерски съвет от премиера Жан Кастекс, може да установи траен режим на реакция на санитарните кризи.

Член на законопроекта предвижда при необходимост премиерът да може да обвърже придвижванията на хората и достъпа им до обществения транспорт и до други места, както и упражняването на определени дейности с представяне на документ с резултат от тест за коронавирус, който показва, че човекът не е заразен, на документ, че човекът е ваксиниран, или на документ, че човекът е бил лекуван за зараза.

Въпреки че в текста не се споменава изрично коронавирусната пандемия, той породи полемика в момент, в който президентът Еманюел Макрон заяви, че ваксината срещу Covid-19 няма да е задължителна във Франция.

"По един хитър и лукав начин този текст предвижда не да направи ваксинирането задължително, но да попречи на целия социален живот на хората, които няма да са ваксинирани", заяви председателката на Национален сбор Марин Льо Пен.

"Вярвах наивно, че в нашата страна зачитането на свободите е правило и рестрикциите са изключение. А тук изпълнителната власт ще има цялата власт да суспендира нашите свободи без контрол от страна на парламента. Това е немислимо", заяви Гийом Пелтие, заместник председател на партия Републиканците, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
10
 
! Отговори
Не! преди 3 години
Революция му е майката...
43
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добре. Мислих го тоя Макрон за либерас, ама се оказа добър управник.
42
2
 
17
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Това е крещящо нарушение на човешките права.
41
4
 
15
 
! Отговори
отАв$тралияСидней преди 3 години
абе направо да слагат по една жълта звезда на дрехата и да не се разправяме с сертификати и глупости, нали натам отиваме и без това, да не им губим времето просто
40
33
 
4
 
! Отговори
Германец преди 3 години
А не бе, ще ви оставяме някакви протопитеци с дипломи от бегемата и ютюб да се мешате с нас, нормалните хора :)Без ваксина си стой на село и разяснявай на съселяните вечер в хоремага световните консирации.уин/уин
39
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
После и за грипа същото, защото то и от грип умират хора, пък се предава по въздух. Всяка година по 10 различни ваксини в гз, за да живееш "нормално". Шарли Ебдо с някакъв шарж по въпроса?
38
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е готов да приеме знакът на звяра?
37
2
 
46
 
! Отговори
Войко преди 3 години
Къде са платените папагали дето пробваха да унижават нормалните хора наричайки ги едва ли не *** че вярват в "конспирации"??? Това сега конспирация ли е или??
36
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беше конспиративна теория до края на 2019г. През 2020г. си стана очевидна реалност, само въпрос на време, кога ще се приложи на практика. Честита 2021! Щастлива експериментална ваксина на всички!
35
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не беше ли конспиративна теория?
34
43
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добра идея, остава и да се приложи адекватно. Така ще се увеличи броя на ваксинираните. В цивилизацията *** не са толкова много. Като не щат да си стоят и да врякат.
33
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Франция не малко глави са хвърчали. На наглеци, газещи човешки права. Като сегашните управляващи света ционисти.
32
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе, още от март ни се изясни целта на цирка с ковида - насилствено затваряне и вживотяване на населението, насилствено ваксиниране и лечение и оттърване от излишното - старо и болно.И се отнася далеч не само до Франция.Винаги диктатурата почна с орязване на основни човешки права уж в полза на нещо велико. А то било личния интерес на управляващата клика.Франция също го знае от собствен опит.
31
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
започва се....
30
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами значи *** са всички които се ваксинират. Ако стане нещо такова то това ще заради тях. Ако никой не иска антиковид ваксинация и ваксините се пропвалят, няма как правителствата да блокорат хората, защито това означва блокиране на икономикоте и пълна мизерия за всички!
29
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първите 100 000 ваксинирани получават ЗЛАТЕН бар-код! Следващите - обикновен, черен! А последните 500 000 - зелен, да се знае, че са особени, от ДРУГИТЕ. Антихуманисти.
28
6
 
49
 
! Отговори
Хамала Карис преди 3 години
Важното е промените да се правят постепенно, за да може хората да свикват с новото нормално и да не се бунтуват. Догодина по това време ще се хвалите на приятелите си какъв хубав баркод имате на челото и как се возите в метрото с него
27
3
 
28
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
почна се!
26
9
 
4
 
! Отговори
крал Луй Пастиор преди 3 години
франсетата са,леконравни,и наивни
25
2
 
40
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Политиците си плачат за Народен съд!