Как ще изглежда ваксинационния сертификат?

Той няма да е правен документ
18 апр 2021 19:40, Нели Христова
55
Как ще изглежда ваксинационния сертификат?
Снимка: БГНЕС

Франция разчита, че държавите от ЕС ще успеят до лятото да постигнат споразумение за единния европейски санитарен сертификат, който ще облекчи пътуванията в чужбина. В същото време се очаква той да не бъде правно обвързващ документ, заяви в ефира на телевизия "Франс 3” външният министър Жан-Ив Льо Дриан.

"Да, смятам, че можем да стигнем до консенсус по ваксинационния сертификат до лятото. Той трябва да улесни пътуванията за тези, които имат възможност. Но става въпрос само за спомагателни функции – това не е паспорт, не е юридически инструмент”, подчерта Льо Дриан.

Въпросът ще бъде обсъден утре по време на срещата на външните министри на ЕС. Освен това ще се разгледа и въпросът за държавите, пътуването до които представлява най-сериозна опасност от гледна точка на разпространението на коронавируса в ЕС.

"Картографията ще се определи в рамките на единната политика. Не бива да се забравя, че пътуванията извън ЕС са разрешени само в изключителни случаи и по уважителни причини”, подчерта министърът.

Според еврокомисаря по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон, единният сертификат ще бъде достъпен за гражданите на ЕС до 15 юни, предава БГНЕС.

Документът ще съдържа имената на собственика, датата на раждане, номера на паспорта, както и информация дали е бил ваксиниран и с каква ваксина, както и дали е боледувал или не. При липсата на такъв сертификат пътникът ще трябва да се подложи на тест за коронавирус.


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
9
 
! Отговори
До 9 преди 2 месеца
КАТО ТИ ГЛЕДАМ ГРАМАТИКАТА, МИ ЕЯСНО КОЛКО ТИ Е МОЗЪЧНИЯ БАГАЖ! И НА КОЛКО ЛЕТА СИ! НЕ СЕ УЧУДВАМ, ЧЕ ТАКИВА ГАМЕНИ КАТО ТОШКО АФРИКАНСКИ СЛОЖИХТЕ В НС! ПИШЕ СЕ "ДОЛУ, ДОЛУ, ДОЛУ"
12
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това няма как да е легитимен документ. Това е една тъпотия, която нарушава човешки права и е ДИСКРИМАЦИОННА. Не трябва да я легализираме да има правна стойност.
11
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ваксинираните се заразяват и заразяват. Тези парпорти са Параграф 22. Няма как да е адекеватен паспорта щом може да заразяват. Ккаво като са ваксинирани? Да не пика ят олио? Тези номера няма да минат. Ваксината може да страе само 6 месеца. Така, че ще си изкарам паспорт когато им цъфнат налъмите.
10
27
 
12
 
! Отговори
АМИ преди 2 месеца
Не се ваксинирайте, пък ако сте преболедували- не си правете паспорт! Искаш да пътуваш до Германия или Великобритания? Няма проблем! Правиш си тест, или 10 дни карантина! Не Бойко те задължава! Меркел и Джонсън! Те понеже са абдали, искат да зсщитят собтственото си население! Недоволни сте? Подайте жслба в Европейския съд! Пак сте недоволни? Ми стойте си тук! Пак сте недоволни? Емигрирайте в Русия, там няма карантина! Една подробност: там бият здрaво ако говориш срещу путин, правиш.митинги!
9
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Доло Мотафчйиски доло доло
8
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нали идеята бе да има статус - ваксиниран, преболедувал или с отрицател тест. Сега последното отпадна...започва дискриминацията на неваксинираните с отровите ви. Мръс_ници! Не разбрахте ли, че няма да са ваксинират интелигентните хора.
7
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На час по лъжичка .Тази година няма да е правен документ,догодина не можеш си показа носа навънка без него.Жабата се вари на много тих огън ,за да не се усети и да не скокне от тенджерата.
6
3
 
30
 
! Отговори
Фашизъм в действие преди 2 месеца
е това!
5
4
 
40
 
! Отговори
Nona преди 2 месеца
Още ли някой си мисли че всичкото цирк е от грижа за животецът ни?!? Тотален контрол и ограничения...
4
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
това са новите фашисти, сър....
3
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Както и да изглежда, до края на годината ще се "окаже" че има много злоупотреби, и ще се "наложи" да се направи по някакъв по-труден за фалшифициране начин. Още известен като "чип", дори да е под алтернативна форма. Програмата е предвидима до 2030г., който се е поинтересувал, знае как и кога ще се случва това или онова заложено "събитие". Стадото блажено дреме и гледа телевизия.
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И кой може да каже колко време трае имунитетът след ваксината. За всеки отделен организъм е различно. То и сега още не е уточнено, ама след 2 месеца паспорти. На останалите - тест, което е по-правдоподобно. И да не стане хем с маска, а за по-сигурно и каска.
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Цена 200 евро ще откаже доста хора даже и на запад.