Депутат към кмета на Рим: От 2 месеца не мога да погреба сина си!

От месеци няма места в гробищата, ситуацията е извън контрол
23 апр 2021 18:00,
14
Депутат към кмета на Рим: От 2 месеца не мога да погреба сина си!
Снимка: БГНЕС

Италианският депутат от Демократическата партия Андреа Романо се обърна с отчаян и гневен зов към кмета на Рим Вирджиния Раджи, изплаквайки мъката си на баща, който от два месеца не може да погребе сина си в столицата. "Това е срамна и недостойна ситуация за Рим", изплака 53-годишният Романо.

"Вече станаха два месеца, откакто синът ни Дарио не е с майка си, с братята си, с мен. Направихме всичко възможно, но вече два месеца не можем да му дадем достойно погребение", каза Романо. Той е загубил 24-годишния си син заради тежко заболяване. Към драмата от загубата се прибавя и тази, че в Рим тленните останки на покойниците чакат вече месеци да бъдат погребани заради липсата на места.

"Драга кметице Раджи, срамът ти е безкрайно голям!", каза политикът в интервю за в. "Кориере дела сера", цитиран от "24 часа".

Романо каза, че се е сдържал през цялото това време да не се оплаква публично от драмата заради политическия и обществен пост, който заема. "После обаче реших да направя публично достояние всичко това, защото същото го преживяват и стотици други римски семейства".

От месеци стотици ковчези и урни са натъпкани в депозити, където чакат за погребения, а ситуацията стана още по-непоносима заради COVID-19.

Според италианския депутат от два месеца той и майката на сина му чакат момента, в който могат да се сбогуват с детето си, но не могат дори да получат достъп до депозита на гробището "Прима порта" в Рим, където са тленните му останки. На всичкото отгоре депутатът разполага със семейна гробница в друго гробище на Рим – Верано.

"Но и това не е достатъчно, защото общинската фирма АМА, която се занимава с гробищата, не е в състояние да организира погребването на останките", казва Романо.

Само преди дни група погребални агенции в Рим организираха протест срещу АМА с лозунга "Простете ни, ако не успяваме да погребем близките ви". Според Романо много семейства в неговото положение били принудени в отчаянието си да викат карабинерите, за да се оплакват от АМА. Депутатът вини за ситуацията кмета и римската администрация. "Не става въпрос за това, да се моля за някаква услуга или привилегия. Това е мъчение. Не искам да превръщам тази история в политическа, но кметът Вирджиния Раджи трябва да поиска извинение за всичко това".

Междувременно Раджи свика ръководството на АМА и засвидетелства близостта си до семейството на Романо.

"Проблемът не е Андреа Романо, а стотиците римски семейства в моята ситуация, към които Раджи трябва да се обърне и да си поеме отговорността", коментира депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Из особеностите на Рим, където и да копнеш отдолу има някакви исторически останки и става бавно копаене, е очевидно и за погребенията бавното копаене играе роля.
4
1
 
0
 
! Отговори
Наталия преди 3 години
Емилия захари иван и мартин кантаржиев кинда ели кой още поли вера стефан людмила милена
3
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто западната цивилизация си отива...на ход да управлява световните дала е източната (Китай -да не ме разберете погрешно)
2
3
 
7
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Да се обърне към компетентния служител архиепископ Хаджаг Барсамян.
1
6
 
4
 
! Отговори
НЕВМЕНЯЕМ преди 3 години
Стана ли ви зелето?Моето вони!