Заради прегръдка на мигрант: Заплахи към служителка на Червения кръст

Тя помага на един от 8000 бежанци, пристигнали в Испания
Обновена: 24 май 2021 21:36 | 24 май 2021 21:32, Нели Христова
181
Заради прегръдка на мигрант: Заплахи към служителка на Червения кръст
Снимка: БГНЕС

Кадрите запечатват една сурова човечност: доброволка от Червения кръст, която утешава нежно сенегалец, мигове след като стъпи в северноафриканския анклав Сеута в Испания.

Часове след като кадрите плъзнаха в интернет обаче, Луна Рейес трябва да промени настройките в профилите си в социалните мрежи и да направи акаунтите си лични, тъй като се превърна в обект на вербални нападки и заплахи от поддръжниците на испанската крайнодясна партия Vox, както и други испанци, разярени от безпрецедентното пристигане на 8000 мигранти в Сеута.

"Видяха, че гаджето ми е чернокож, не спираха да ме обиждат и да ми пишат ужасни, расистки неща", казва 20-годишното момиче, което от март е доброволец в Червения кръст като част от обучението си, пред испанският телевизионен канал RTVE.

С разпространението на новините за тормоза в интернет срещу Луна, започна и обратната офанзива. Постове, приветстващи прегръдката, скоро започнаха също да заливат интернет пространството за да заглушат обидите. Хаштагът #GraciasLuna стана топ тема в Испания.

"Няма да позволим на омразата да победи", заявява Рита Маестре, съветник в столицата Мадрид, в Twitter. "Тези от нас, които виждат тази прегръдка като символ на най-доброто от нашата страна, превъзхождат останалите."

Рейес казва, че прегръдката на някой в ​​нужда е "най-нормалното нещо на света". Тя не беше научила името на мъжа, но беше видяла, че той се бори с изтощението и му подава вода.

"Той плачеше, протегнах ръка и той ме прегърна", разказва тя. "Той се придържаше към мен. Тази прегръдка беше неговият спасителен пояс."

Дни след като той пристига в Сеута, тя не го вижда отново. Тъй като тя се притесняваше, че той може да е бил сред 5600-те души, върнати в Мароко, в Twitter се появиха молби от испански телевизионни водещи и артисти към най-високите нива на управление.

"#Gracias Luna за това, че представя най-добрите ценности на нашето общество", каза испанският министър на икономиката Надя Калвиньо. "Това е много повече от снимка. Това е символ на надеждата и солидарността", отбеляза испанският министър на труда Йоланда Диас.

Генералният секретар на Международната федерация на обществата на Червения кръст и Червения полумесец, Джаган Чапагайн написа:. "Луна представлява най-доброто от нас", пише той. "#Gracias Luna, за това че сияеш. Gracias Luna за това, че показа на света как изглежда човечността."

Рейес не отправи посланието за подкрепа в кратките си реплики към репортерите. Тя каза, че все още е разтърсена от опита да бъде на фронтовата линия, тъй като хиляди мигранти, много от които уморени от плуване около вълнолома, който пресича границата, пристигнаха в Сеута за период от 36 часа. "Не сме обучени да се справяме с нещо подобно", заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
2
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Една от комитета от Хелзинки имаше сексуална връзка с един дето после отиде и се взриви в Германия, така че не е изненадващо, жените като ги удари хормона не мислят за последствията ;) !!!
104
0
 
2
 
! Отговори
мангела меркел преди 2 години
навсякъде са изтрили коментарите на мангела меркел за афроазиятцкият с малко латиноамериканци създаден от хазарските роми наречен още "ЕУропеиски"съюз
103
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът не е в прегръдката хора, проблемът е защо никой не прави нищо, да стоят в родината си, да имат работа и живот там. Защо се раздават безпроблемно помощи и местните бачкат, а пришълците не. За кривата социална система, издържаща хора с години.
102
1
 
3
 
! Отговори
А.Х. преди 2 години
До Анонимен Липсва Чичу!Ако беше жив и беше си свършил работата,сега щяхме да сме айляци,да бачкаме за немска заплата и да нямаме такива шебеци за съседи и за съграждане.Не съм расист,но не обичам ***,а тия са точно такива.Умственоскопени ***,които 2021 все още строят къщи от кравешки *** и ядат органите на ногерите албиноси,защото щели да им донесат неземна сила.Тия не са изобретили дори един молив.Изключително глупави и безползени хора. Untermenschen!
101
1
 
3
 
! Отговори
Феликс преди 2 години
Снимката поражда в мен смътно съмнение- дали еманципацията наистина е добра идея?
100
1
 
1
 
! Отговори
До Киро Х преди 2 години
Само не разбрах защо тая новина я наричаш ''добра'' ! Ти на друг континент ли живееш, и да не би да мразиш Европа ?!
99
0
 
2
 
! Отговори
До До гербавия преди 2 години
Не съм гербав, ами ти си много гърбав ! Нищо не си отговорил на въпроса за потока от имигранти там, а що се отнася до живота, аз лично избирам България пред Гърция !
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сенегалка тези филми ги пиши марионетката на глобалистките Банкстери СОРОС
97
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"европейският" съюз е заприличал на мангела меркел а защо и викат не ангела а мангела меркел
96
2
 
11
 
! Отговори
Сенегалка преди 2 години
"...доброволка от Червения кръст, която утешава нежно сенегалец..." - ах, недей че направо ще се разплача от отврат. Това е направо сцена от поредния секс филм където чер__на ***..йму_на се утешава със русокоса европейка. Поредната пропаганда за добрите черни навлеци и лошите расисти. Сега лятото е сезона за масово мигриране през морето, и явно са пуснали експреса на пълни обороти.
95
1
 
14
 
! Отговори
КьоксалБаба преди 2 години
Те така две,от тия либералните,бяха заминали за някаква нечовешка страна,за да доказват,че хората не са лоши и ония "добрите хора" ги изнасилиха и обезглавиха.Пускайте ги тия авсралипитеци в Европа,пък после ще се молите на мъжете да ви спасяват.Леки жени,които за един черен салам си разрушават бъдещето направо заедно с питеците в един казан и да се варят в собствен сос.
94
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма го човека със смешните мустачкии да оправи Европа
93
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 20 години ще има масови военни преврати на запад. Лукашенко и Путин на фона на бъдещите рапя ще ядат.
92
1
 
10
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Да се намери и принудително да се засели в Сенегал!
91
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отивам си във Факти..бг тука тия хем ни пускат куррвенски статии хем после ди трият за лош език!
90
0
 
17
 
! Отговори
Че Гобара преди 2 години
Как се прехвърлят екзотични болести от третия свят към Европа? За справки - видеото по-горе.
89
1
 
23
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Правилно, това ще се случи и с всички други любителки на черни п шки. Да отива в Сенегал, като толкова и се е приюяла черна любов. Ще я излекуват набързо от илюзиите за няколко месеца и ще реве за Европа. Тоя същия като се освести след някоя и друга седмица ще тръгне по улиците да насилва бели момичета. Не е като да се е случвало. И не е чак толкова зле, че да му налива вода в устата. Съвсем добре си е симуланта, очаква да увисне на бюджета на работещите.
88
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всички неначесани бели жени препоръчвам да прочетат книгата "Бялата масайка"Разказва се за холандка, влюбила се в чернокож от племето масаи.Зарязва всичко и заживява с него.Явно и е било нужно известно време за изтрезняване, но в крайна сметка след много перипетии се завръща в родината си.А по въпроса за "бежанците" - аз лично смятам че в момента белите сме дискриминарни по всякакъв начин и е крайно време това да престане.Защо на мен ми се изискват ваксини и тестове за пътуване, а на тях - не
87
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мацките се вдигат в защита на Луна с думите "Няма да позволим на омразата да победи". Те държат и настояват да победи любовта към чернокожия самец.
86
1
 
28
 
! Отговори
Киро Х преди 2 години
Ако има добра новина, тя е, че с темпа на инвазия в Европа на нискоинтелигентни (средно IQ под 70), нeгроидни, субсахарски африканци, в скоро време ще има пълен разпад на цели държави и преструктуриране на нации. Друга опция няма, бидейки с такова население, съвсем скоро Европа ще загуби елементарни цивилизационни постижения, които почти всеки европеец е приел за даденост, като например канализацията и осветлението на ток.