Какви санкции ще наложи ЕС на Русия?

351 членове на руската Дума ще бъдат наказани
22 фев 2022 15:15, Нели Христова
160
Какви санкции ще наложи ЕС на Русия?
Снимка: БГНЕС

Налагане на санкции на 351 членове на руската Дума, гласували за независимостта на Луганск и Донецк, и замразяване на руските облигации и кредитиране на Руската централна банка са част от първоначалния пакет от европейски санкции срещу Русия, който е на масата на ЕС.

Освен това Комисията и ЕСВД (Европейската служба за външна дейност) препоръчват да бъдат наложени санкции на 27 длъжностни лица и образувания (включително командирите на руските сили, нахлули в Украйна и три банки), участващи в отделянето на двата региона.

ЕС ще предприеме също мерки да ограничи достъпа на Русия до европейските финансови пазари.

"Европейската комисия предложи на Съвета на ЕС да одобри пакет от санкции срещу Русия, състоящ се от четири блока: персонални санкции срещу лица, свързани с вземането на решение за признаване на Донецката и Луганската народна република, санкции срещу банки, финансиращи руските военни и други операции в Донбас, ограничения на достъпа на руската държава и правителство до европейските финансови пазари, ограничения върху търговията с отцепническите региони". Това беше заявено в съвместно изявление, публикувано от Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия, и Шарл Мишел, председател на Европейския съвет.

Пакетът беше обсъден сутринта от постоянните представители на държавите-членки (Coreper) и ще бъде обсъден отново следобед, след представянето на правните документи от Комисията, както от Coreper, така и от външните министри в Париж, на неформалния Съвет по външни работи. Решението може да бъде взето утре сутринта или малко след това.

По информация на "Катимерини", настоящият пакет има подкрепата на 26-те страни-членки, като унгарският представител изтъкна необходимостта от по-нататъшни дипломатически контакти с Москва и помоли да се консултира с Будапеща, преди да заеме окончателна позиция.

Комисията подготвя паралелен пакет, който ще се съсредоточи върху физически лица и образувания в отцепилите се региони, докато ЕС си запазва правото да активира по-строг пакет в зависимост от следващите ходове на Владимир Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Санкционарни санкции ще наложи. Тука един попита за Косово. Разликата е гороломна.
34
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази Европейска комисия е пенкелер от всичко разбира: войни, санкции, пандемии, популацията на срамните въшки в северна Африка, хладилните системи на ескимосите, големината на краставиците и др. Да Вземе се произнесе за приключването си ще е от най-голяма полза за всички.
33
6
 
0
 
! Отговори
До 33 преди 2 години
А, не са!? В Русия има най много като процент от населението. Всеки втори руснак поема *** на жена си.
32
1
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 30 преди 2 години
Що бе анонимен - каква е разликата с Косово?
31
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Kaзва им Путин от 20 години - "НЕ СЕ РАЗТЯГАЙТЕ на Изток! Ще ВИ ШАМАРЯ!!!" Не го слущат западните психопати. Те нали бият все слабите и малките и си мислят, че и с Русия минава номера. Почнаха да ръчкат Мечока и Меца се събуди и им каза: "БЛЯЯЯДь!!!!"Ходят дженндърите, санкции, чудесии налагат, ама не смеят да пращат войски на Изток - помнят предците им наполеоновци и фюреровци какви шамари ядоха!
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ООООО колко страшно ще ги уплашат. Тя Москва не вярва на сълзи.
29
2
 
19
 
! Отговори
Жендърляк преди 2 години
Борис Джонсън, Урсула, Макарон, Мишока Трюдо, амнезията Байдън, Баба Меркел срещу Путин. Хахаха
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съвременна Европа, мяза на тази от снимката.
27
2
 
14
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Ще му пр...т на дедовия!
26
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ес да не се заиграва много с големия Мечок, че руснаците не са такива джендеросани и меки китки като Джонсън и Макарон.
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая е с голямо самочувствие ,но от време навреме и показват че тя не е никой)видяхме за втори път как я унижават Доган и сега африканеца ,и тя нахална има се за голям началник ,голем смеха,ще налагала санкции на Путин )
24
3
 
19
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Писна ми да ме управлява ............Урсула !!!
23
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупaвите русофили продължават да говорят за Косово. Разпадането на велика Сърбия е най-голямата услуга която САЩ са ни правили някога
22
2
 
5
 
! Отговори
И.Б. преди 2 години
Превеждам за 14 името Урсула - означава мечка.
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви санкции може да наложи ЕС на Русия? НИКАКВИ! Русия си има всичко какво и е нужно.Има си и търговски отношения с цяла Азия включително Турция, Китай, Япония, Корея от където си купуват и каквото им е нужно. ЕС е бита карта.
20
1
 
24
 
! Отговори
Натовски младоженец преди 2 години
Нато да напада Русия и да ги размаже. Само че Русия не е Югославия.Тогава натовските джeндъри бяха много смели. Сега се ослушват
19
3
 
15
 
! Отговори
лицемери преди 2 години
а на Косово защо не наложихте????аналогичен случай на 100 процента
18
2
 
13
 
! Отговори
аз преди 2 години
Ясно, отново очакваме скок на цената на газа. Честити санкции на всички (без Германия, те си имат тръба)
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е! Солидарността си Украйна и западните ви господари иска жертви. Важното е да мразите Путин и да разправяте колко е велик Запада. Плащайте сега космически цени, инфлацията да ви изяде парите. Байдъня и МВФ ще ви дадат поредния заробващ транш.
16
2
 
8
 
! Отговори
Нане преди 2 години
До Натовеца, точно това, ще стане! Когато и да се разкараме от тия, все, ще е късно!