ЕС одобри квота за жени в управлението на големи компании

Споразумение е договорено днес
8 юни 2022 14:49, Росен Стойчев
68
ЕС одобри квота за жени в управлението на големи компании
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС договори ново споразумение за квота за жени в бордовете на големи компании, съобщи Фигаро.

Идеята е така да се подкрепи половото равенство.

Още по темата
Прави се опит да се въведат повече жени в управлението на водещи компании.

Договорена е квота от 40 процента. В някои европейски държави в бордовете има по 30 процента жени, в но в много от тях женското представителство в съветите на директорите е само 10 процента.

През следващите три години половината от заемащите ръководни постове в ръководството на ЕС трябва да са жени. Решението е част от петгодишен план на ЕС.

Въведено е законодателство за равно третиране и равнопоставеност. Наблюдава се по-голям брой на жени на пазара на труда, както и повишаване на тяхното образование.

Прави се опит жените да бъдат представени на ръководни длъжности във водещи компании.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: жениЕСкомпании
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както е казано - Разделяй и владей! Започнаха да делят хората на жени, мъже, гейове, черни, жълти и т.н. После взеха да дават специални права на определени групи. Слагат квоти. Вече не е важно дали си добър специалист, важното е от кой пол, от коя раса си или с кой си лягаш. Това дразни останалите непривилигеровани - които по презумпция са лошите хетеро бели мъже. Дами и господа - цивилизацията ни се е устремила към упадък, помнете ми думата.
40
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Налагането на квоти за каквото и да било е силно изкривяване на демокрацията. Едно време имаше квоти за деца на активни борци по университетите - влизаха без изпити. Та така и с жените. Всеки човек си е сам за себе си и професионализма му няма пол. Ако дадена жена е отговаря на всички условия и не е наета, само защото е жена, има правото да си търси правата и да го докаже в съда. Но да се назначават зорлем хора по полов признак е началото на края на ЕС. Утре ще сложат и квоти за раси.
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кеф ще има женски бои.
38
0
 
2
 
! Отговори
До Тра-ла-ла преди 1 година
Има ги, така че няма какво да чакаш....
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще им дават ли прави краставици или ще трябва да разчитат на алиекпрес? Тъпота неземна! Квоти за работа, за секс, за .... И някои викат, че по-добро нямало!
36
0
 
13
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 1 година
А, не - малко е това!Икаме квота за жълти, черни, червенокожи, с малформации, със сексуални девиации, с ментални увреждания....Как може такава дискриминация!?
35
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле какъв драматизъм лъха от коментарите... Всички сте готови кандидати за директорски или министерски постове и сте супер квалифицирани и подготвени, но виждаш ли , идват едни некадърни жени и ви заемат местата...Нито една положителна промяна в човешката история не се е случила без налагане административно на някакви ограничения!
34
1
 
11
 
! Отговори
Програмист преди 1 година
стига бе, равенство! Аз мъже нямам равни, та жените ли да признавам?
33
0
 
15
 
! Отговори
После и за LGBTQ, а? преди 1 година
Щото това хич, ама изобщо не е също сексизъм и неравноправие - не по способности и постижения, а по полова принадлежност или самоидентификация. Тези не знаят ли прастарото правило, извлечено от горчив опит: "Пътят към ада е постлан с добри намерения." И в Калифорния джендърастията уж победи и задължиха фирмите в управителните съвети да има квоти за малцинства и обратни. Резултатът - фирмите бягат от Калифорния като плъхове от потъващ кораб. Хайде и ние по тази пътечка все надолу.
32
0
 
10
 
! Отговори
Само вижте преди 1 година
Недоразумението Урсула и ....ясна е работата.
31
0
 
5
 
! Отговори
Тарикат преди 1 година
А квоти за тъпкачи на тетките....
30
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен, самите жени трябва да са обидени от неспирните глупости на еврочиновниците! Все едно ви казват, че сте толкова малоymnи, че са ви необходими накакви квоти, за да ви инсталират някъде, независимо дали има по-подготвени от вас или не. Просто имате ва ги на
29
0
 
13
 
! Отговори
УМЕН преди 1 година
Нищо не става от ЕС!
28
0
 
9
 
! Отговори
Хитър преди 1 година
от утре сненям пола - ще се пиша жена за да се вредя по квотите, а ако не ме назначат - ще ги съдя за Жендр Дискриминация!
27
0
 
5
 
! Отговори
Квота преди 1 година
е Нищо Повече от Картер, срещу Способният!
26
1
 
8
 
! Отговори
Обида преди 1 година
*** моля ви се, тъкмо ме убедиха, че всички сме *** и може да си сменяме пола по сто пъти на ден, сега някакви тетки урсулени и тихановскани, миришещи на загоряла манджа - с предимство! Възмутително!
25
2
 
12
 
! Отговори
Историк Фактолог преди 1 година
Интересен факт е, че няма Цивилизация Управлявана от Жени, която да е Оцеляля - исторически е имало много...
24
0
 
16
 
! Отговори
Victimized преди 1 година
Всъщност като се замисля, упадъка на ЕС започна след като много от правителствата и държавите започнаха да се управляват от жени с леви убеждения. Управляват с емоции и измислен морал, не рационално и отговорно спрямо населението и нуждите му. Урсула от военен министър в Германия, я направиха президент на ЕС, без да я е избирал някой с професия гинеколог преди това. Погледнете какво направиха с емигрантите феминистките в Швеция, вижте Германия. Модерното ляво ще погуби света.
23
0
 
14
 
! Отговори
К0мунизъмаНеСиОтива преди 1 година
Спете Спокойно Деца! Не Най-Способният, а този от Правилен Жендр, с Правилен Цвят на Кожата, с Правилна Родина, с Правилна Религия, с Правилна Партийна Принадлежност!
22
0
 
14
 
! Отговори
мъка преди 1 година
От един СССР в друг. Няма отърване, баси.