ЕС одобри квота за жени в управлението на големи компании

Споразумение е договорено днес
8 юни 2022 14:49, Росен Стойчев
68
ЕС одобри квота за жени в управлението на големи компании
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС договори ново споразумение за квота за жени в бордовете на големи компании, съобщи Фигаро.

Идеята е така да се подкрепи половото равенство.

Още по темата
Прави се опит да се въведат повече жени в управлението на водещи компании.

Договорена е квота от 40 процента. В някои европейски държави в бордовете има по 30 процента жени, в но в много от тях женското представителство в съветите на директорите е само 10 процента.

През следващите три години половината от заемащите ръководни постове в ръководството на ЕС трябва да са жени. Решението е част от петгодишен план на ЕС.

Въведено е законодателство за равно третиране и равнопоставеност. Наблюдава се по-голям брой на жени на пазара на труда, както и повишаване на тяхното образование.

Прави се опит жените да бъдат представени на ръководни длъжности във водещи компании.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: жениЕСкомпании
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега, ако направят и 50% от краставиците да приличат на женски полови органи ги признавам!
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очевидно европейските ценности се гърчат под ботуша на САЩ и са сведени вече до пещерна русофобия и гей паради. Нали помните, че преди десетина дни в ЕС заплашиха с финансови санкции премиера на Унгария Виктор Орбан, понеже забрани в унгарските училищата ЛГТБ-изяви, лансиране на хомосексуализма и смяната на пола сред децата. Така че напред с Истанбулската конвенция и изхвърлете Менделеев, този агент на Москва!
19
0
 
20
 
! Отговори
MONAD преди 1 година
От комунизъм избягахме, за да дойдем до технокрация, комунизъм на стероиди.Урсула избра целия си кабинет на квотен принцип, жени, гейове, цветнокожи, и така нататък, сега пък ще задължават компаниите да назначават на квотен принцип най-високите си позиции.Да не се чудите защо ще почнат да фалират фирми, а китайските и азиатските компании да превземат пазарния дял.Скапан съюз, всичко от това което ни се обещаваше за него изчезна рязко от 2020 насам, свободна търговия, пътуване и самоопределяне
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗАПАДналия фашизъм продължава! Нямам против и 100% да са, но какви са тези квоти по дяволите
17
0
 
32
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Почнеш ли да се месиш на частните компании с "квоти", това е началото на края на свободния пазар и изобщо на пазарната икономика. Щом ще набутат някакви хора на ръководни длъжности - не по способности, а по нещо друго, колкото да има... ясно е как ще свърши работата. Ние идваме от там, накъдето тия са се запътили :)
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама как определят кое е жена? Ако в паспорта не пише какво е? Ако просто някой заяви, че е жена? А дали трябва да си мери тестостерона като но олимпиадите? А квоти за такива, които не са бинарни? А отказът да се определиш свързан ли е със задължително изследване на хормоните? Кой ще полага дължимата грижа да различава мъж от жена или се задължително се доверяваме на декларация под наказателна отговорност?
15
0
 
20
 
! Отговори
Привилегии преди 1 година
Кога ще има полов паритет в мините, строежите, електроцентралите, електроразпределителните компании, сметосъбирането, В и К? Нали мъжете и жените са по 50 процента от населението?
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютна ПРОСТОТИЯ от нечувани пропорции. Няма да те назначим защото си най-добиря кандидат за позицията. НЕ! Ще те назначим защото нямаш ***. Квалификацията кучета я яли!
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То бива бива преклонение пред женския пол, пред женската солидарност, ама то не бива! Няма отървяне от тях във властта особено- погледнете НС , 1/3 от министрите ЖениПреди бяха сложили жена за Министър на МВР, вътрешен министър, какво разбира една жена от полиция?! За там се иска мъжка сила, сериозна воля, здрави нерви. А не женски номера! Военното министерсво, вътрешното, трябва от мъже да се управляват. За бизнеса да не говорим- превзето е от жени
12
2
 
18
 
! Отговори
Ебливия Ханс преди 1 година
Искахте ЕС - на ви сега гей паради и квоти за некадърници на расова и полова основа! Те ви я истинската дескриминация в действие!
11
0
 
25
 
! Отговори
долу ЕС преди 1 година
пак само квоти за чантаджийство! до кога? искам квоти за стротели, тираджи, миньори, военни, полицаи, трактористи, заварчици и т.н.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние, граждсните на България, одобряваме излизането ни от ЕССР
9
0
 
25
 
! Отговори
долу ЕС преди 1 година
демокрация ! следваща квота ще е гей!
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А става ли ако се определям за жена?
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кога квоти за жени миньори?
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре дошли в ЕССР
5
0
 
22
 
! Отговори
Харвардското педи преди 1 година
а за транс хора няма ли квоти?
4
0
 
33
 
! Отговори
АНонимен преди 1 година
Да се назначават хора на база пол, раса или религия е дискриминация. Глобализация в действие.
3
1
 
26
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
м/у другото,не забелязвате ли,че става въпрос за чиста проба ДИСКРИМИНАЦИЯ на "половете" ?!..Обърнахте ли внимание,че става въпрос САМО за някакви "проценти" в ръководните длъжности,но и дума не се обелва за КАЧЕСТВАТА,които "стимулираните" ТРЯБВА да притежават ?..Нема такива работи!..Достатъчно е да си жена и..позицията ти е гарантирана../Ептян са побърка тоя свят,ептян!../
2
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петилетки, квоти... На кои времена ли ми напомня?