Украйна повали и влекача "Василий Бех"

Мараченко: Много поздрави на екипажа на крайцера Москва!
Обновена: 17 юни 2022 15:17 | 17 юни 2022 15:15, Йоана Цонева
190
Украйна повали и влекача "Василий Бех"
Снимка: БГНЕС

Украинските сили поразиха с ракети Харпун руския влекач "Василий Бех" в Черно море. Това съобщи председателят на Одеската областна военна администрация Максим Марченко в своя канал в Telegram.

"Тази сутрин в акваторията на Черно море влекачът на Черноморския флот "Василий Бех" е бил ударен с ракети, докато е превозвал боеприпаси, оръжие, бойци и ЗРК Tор към Змийския остров. Много поздрави на екипажа на крайцера Москва!", написа той.

Първоначално Марченко заяви, че ударът е бил нанесен с ракети Харпун, но по-късно изтри това съобщение, като не уточни с какъв вид оръжие е бил поразен руския влекач, предава OFFnews.

Според Оперативно командване "Юг" на ВСУ при удара са унищожени 70% от екипажа на руския кораб. Съдбата на останалите е неизвестна. В момента други руски кораби се опитват да проведат операция по търсене и спасяване.

Още по темата
Страницата на украинските военноморски сили във Facebook потвърди удара по влекача.

"Влекачът на Черноморския флот "Василий Бех" е бил ударен във водите на Черно море, докато е превозвал боеприпаси, оръжия и личен състав на Черноморския флот до Змийския остров", се казва в изявлението.

Отбелязва се, че дори наличието на зенитно-ракетна система Tор на борда не е попречило на украинските военноморски сили да "демилитаризират" руските нашественици.

Струва си да се отбележи, че влекачът "Василий Бех" е построен в корабостроителницата в Астрахан с водоизместимост 1605 тона. През 2017 г. е приет в състава на Черноморския флот на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
12
 
15
 
! Отговори
Руския флот потъна преди 1 година
Руснаците останаха практически без кораби. Добрата новина е че руския черноморски флот вече не е заплаха дори и за малка държава като България. Дефакто надводния черноморски флот на русия е унищожен.
59
8
 
17
 
! Отговори
Тошев преди 1 година
Ами безалановата им армия я видяхме многократно как се дъни,е там при руснаците желизарий колкото искаш също и пушечно месо от бурятия,едно им признавам че батюшките държат на бой друг с такива загуби щеше да се изтегли
58
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хохлите пак са пили газ
57
3
 
11
 
! Отговори
До колегата по-долу преди 1 година
Не могат да обстрелват Севастопол с "харпун" защото няма обхвата да стигне до там. Ако стрелят от фронта в херсонска област, ракетата ще иде малко зад самия Херсон. И два пъти по-голям обхват да имаше от реалния 60км пак няма да стигне до Севастопол, най-много северната част на Крим. Пристанищата ги удряха с Точка-У, но това беше на много по-ранен етап, където фронтовата линия изглеждаше по друг начин, а складовите наличности намаляха. Затова Еленски настоява за оръжие всеки ден по два пъти.
56
8
 
14
 
! Отговори
Метафора преди 1 година
Американо-британските ракети "Харпун", като истински наточен англосаксонски к.р, се забиха в г.за на Мада Раша! Хахахахахаха
55
10
 
8
 
! Отговори
Oh No преди 1 година
Русофилците почнаха с бълвоча!
54
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 60 еее щом имат още 29 влекача няма да ги мислим, сила са!
53
5
 
7
 
! Отговори
ивелин преди 1 година
Правилно Американците бяха дали гумени лодки на Украйна изглежда с тези лодки са " повалили" Руският военен кораб. Това е все една с " прашка за врабчета " да свалиш самолет.
52
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Влекача Василий Бех няма въоръжение. Снимката е на друг кораб. Еми....с Харпуните толкоз
51
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спокойно руснаците имат още 30 влекача.Сега без този остават със 29.Впрочем Путин излязъл от комата и сега жив и здрав и дава пресконференция.
50
7
 
8
 
! Отговори
ники преди 1 година
Пратили го на гости на Масква. А Змийският острон няма да бъде никога повече съветски. Всичко, което отиде натам потъва веднагически.
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Не познавате Русиящо да воюват бре, това нали не е война?!
48
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОГА ЩЕ ОБАВИТЕ ПОБЕДАТА НА РУСИЯ В СИРИЯ ДРАГИ ЕВРОПРАЙДАДЖИИ ХАХАХАХАХАХААХА ОЛЕ МАЛЕЕЕЕЙ КОЛКО СТИ ЗЛЕЕЕ
47
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още колко кораба им остават на руснаците в Черно Море?
46
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На мен по ми е интересно защо Кулеба е със счупен крак. Май някъде не много на място е изнаглял.
45
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голяма радост! ВСУ и редакцията на Днес.бг получават оргазъм от такива новини. След дълги дни растройство от руското напредване в Донбас.
44
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз вярвам на евроатлантите - кирото - на третия ден 70 процента от укроармията е престанала да съществува, казали му в Брюксел, Монката - Русия неизбежно ще превземе цяла Украйна стига да иска, Зеленски - превзеха ни една пета от теритарията... в Донбас за нас е страшно...или и това и руска пропаганда хахахахахахахаха
43
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време беше за голямата украинска победа.Сега без този влекач със руската армия е свършено.Това преобръща войната.Първо украинците стигнаха руската граница,второ Путин изпаднал бил във кома и сега за финал потапянето на великия влекач.
42
14
 
19
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Руснаците им захлякоха половината държава, а те били поразили някакъв си влекач .
41
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друсалката Зеленски май пак халюционира