Зеленски благодари на Петков, че ще подкрепи влизането на Украйна в ЕС

Утре ще се проведе заседанието на европейските лидери
Обновена: 22 юни 2022 15:18 | 22 юни 2022 15:18, Нели Христова
91
Зеленски благодари на Петков, че ще подкрепи влизането на Украйна в ЕС
Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков ще подкрепи кандидатурата на Украйна за член на Европейскияя съюз по време на заседанието на европейските лидери в Европейския съвет в Брюксел, закъдето заминава.

Новината съобщи украинският президент Володимир Зеленски с пост в социалната мрежа, разпространен и от украинското посолство у нас.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи отново преди пресслужбата на нашия Министерски съвет, каква ще е българската позиция за Украйна по време на Съвета на европейските лидери.

"Сверихме си часовниците с министър-председателя на България Кирил Петков преди срещата на Европейския съвет. Изразих благодарността си към България за нейната готовност да подкрепи предоставянето на нашата страна на статут на кандидат за присъединяване към ЕС. #EmbraceUkraine", написа Зеленски.

Съобщение от пресслужбата на българското правителство за разговора между двамата и обещанието на българския премиер на този етап няма. От пресцентъра единствено информираха, че българският министър-председател заминава за белгийската столица на 23 и 24 юни.

Основните теми в дневния ред на лидерите ще бъдат по-широка Европа, ситуацията в Украйна, молбите за членство в ЕС на Украйна, Република Молдова и Грузия, икономически въпроси, Конференцията за бъдещето на Европа, външни отношения, информират от МС, като не споменават и точката за ветото за Северна Македония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
4
 
! Отговори
до анализатор преди 1 година
""""А този който твърди че Украйна само преди месец и хрумнало да иска да влезе в ЕС истината ли казва?""""" ----- Не, разбира се! Повтарям, че инициатор за встъпването на Ук в ЕС беше Янукович, който декларира след победата си на изборите през 2010 година, че си поставя за цел встъпването на Ук в ЕС. Той не се отказва от тази цел, просто отложи подписването на договора в Латвия за да оговори по-добри условия за Ук!!! Кой и защо инициира Майдана е друг въпрос!
55
2
 
13
 
! Отговори
да преди 1 година
как си приличат и двамата клоуни, а и двамата ще опропастят държавите си!
54
0
 
10
 
! Отговори
Бум преди 1 година
С високоточно ракетно оръжие ВКС на Русия са унищожили в гр.Николаев,59-та механизирана бригада на ВСУ,който са се криели в завода"Океан"около 500 фашаги.
53
3
 
3
 
! Отговори
ТОЗИ ПУЛЬО преди 1 година
ДА СЕ АХА. ДРУГ МИН. ПРЕДСЕДАТЕЛ. АСЕН Е ПО АДЕКВАТЕН. ЕРГЕН НЕ ЗАВИСИМ ЧОВЕК. И ВЕЧЕ ВИДЯ И ПРАВИ ЩО ЩЕ НАРОДА.
52
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-н К. Петков, за друго гласувахме за теб. Никой не те е опълномощавал за тези неща.
51
0
 
22
 
! Отговори
Скоро преди 1 година
Тези прегръдки и обещания с касапина на Украйна ще му струват властта както на Макарони.
50
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков е чао! Кво ще подкрепя?
49
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирето май много се взе на сериозно, само след 6 месеца на власт много еднолично ги взима решенията, точто като бат Бойко - и той всичко сам решаваше, ама накрая не можа да се самоизбере да е на власт.
48
1
 
7
 
! Отговори
Саша преди 1 година
Този ПКиро е тежък случай!Ще го пратим скоро на лечение!Кой ще плаща сметките на скимтящите урки?Ти едва ли защото си пълно хахо,хахо,хахо и половина!
47
2
 
5
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
Кире Гъзобаровски да мисли довечера кой ще го подкрепи него,за Зеля ЕС няма никакво значение!
46
3
 
1
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 47 А този който твърди че Украйна само преди месец и хрумнало да иска да влезе в ЕС истината ли казва?
45
2
 
2
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 43 (ИТН) Има древна държава наречена Киевская Русь. Това е истинската Русия, оттам тръгва идеята за Русия. По онова време, когато е управлявал княз Олег, в Москва е имало рехави селища от славянските племена вятичи и кривичи.
44
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стойте си в селските колиби с това мислене... Всеки коментар, оо няма как да стане, той не може, как може така, защо така трябва да стане.Никой не мисли как трябва да стане, а как не може да стане. За това сме най - бедни и с най - ниска раждаемост.
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков може да подкрепя когото си иска но Украйна има да изпълнява доста критерии за членство в ЕС. Българският народ не е попитан за точно такава позиция. Това си има цена и тя ще се плаща във времето. Украйна има дългове и може би някой иска някой друг да плати тези задължения България и източноевропейските страни зсщото Западна Европа винаги се измъква.
42
5
 
3
 
! Отговори
до анализатор преди 1 година
Що лъжеш??? Всичко започна когато Янукович (инициаторът за всъпването на Ук в ЕС) прочете условията, които му налгаше ЕС и ОТЛОЖИ времено подписването на договора в Литва, за да уговори по-добри и по-леки условия за членството на Ук в ЕС, в това нямаше нищо нередно или противозаконно. Янукович дори не намекна за прекратяване на разговорите с ЕС. Просто ако бяха приложени тези условия на ЕС, щяха да разрушат икономиката на Ук.
41
4
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Това е много хубаво, ама няма как да те подкрепи, защото довечера вече Кире Лъжата няма да е министър-председател :)))
40
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйнците (поляците), имат история от 16-17 век, тогава Полша ги е владеела, била е сила в Европа :) Не съм много сигурен в урките, щото не извадиха армия, поляците щяха да го направят това, те отдавна се мразят поляци и руснаци, но урките са с изкуствен заряд, немат е идентичността :))
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Френския дипломат Клеман Бон казва че украйна ще види европа след много сложни реформи тоя нашия как ги подкрепя
38
3
 
10
 
! Отговори
няма такава държава преди 1 година
РАЗБЕРЕТЕ, НЯМА ДЪРЖАВА УКРАЙНА, ИМА УКРАЙНИНИ НА РУСИЯ!
37
12
 
2
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 31 Много ти е къса паметта човече! Или... изобщо имаш ли мозък?Украйна била решила преди месец? Моля? Нали затова е цялата тази война с Русия! Всичко тръгна още от Майдана, когато украинският народ поиска Украйна да стане член на Европейския Съюз, а не на азиатския! Това беше преди много, много години, а не миналия месец! И още нещо: Украйна никога не е искала да става член на НАТО! Путин обаче също се прави на утрепан и твърди че искала...