Зеленски благодари на Петков, че ще подкрепи влизането на Украйна в ЕС

Утре ще се проведе заседанието на европейските лидери
Обновена: 22 юни 2022 15:18 | 22 юни 2022 15:18, Нели Христова
91
Зеленски благодари на Петков, че ще подкрепи влизането на Украйна в ЕС
Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков ще подкрепи кандидатурата на Украйна за член на Европейскияя съюз по време на заседанието на европейските лидери в Европейския съвет в Брюксел, закъдето заминава.

Новината съобщи украинският президент Володимир Зеленски с пост в социалната мрежа, разпространен и от украинското посолство у нас.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи отново преди пресслужбата на нашия Министерски съвет, каква ще е българската позиция за Украйна по време на Съвета на европейските лидери.

"Сверихме си часовниците с министър-председателя на България Кирил Петков преди срещата на Европейския съвет. Изразих благодарността си към България за нейната готовност да подкрепи предоставянето на нашата страна на статут на кандидат за присъединяване към ЕС. #EmbraceUkraine", написа Зеленски.

Съобщение от пресслужбата на българското правителство за разговора между двамата и обещанието на българския премиер на този етап няма. От пресцентъра единствено информираха, че българският министър-председател заминава за белгийската столица на 23 и 24 юни.

Основните теми в дневния ред на лидерите ще бъдат по-широка Европа, ситуацията в Украйна, молбите за членство в ЕС на Украйна, Република Молдова и Грузия, икономически въпроси, Конференцията за бъдещето на Европа, външни отношения, информират от МС, като не споменават и точката за ветото за Северна Македония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
7
 
! Отговори
Азов, Айдар преди 1 година
и другите миролюбиви батальони и детеубийци и майцеубийци, ще имат ли представителство в ЕС? За един прЕстел питам
35
4
 
8
 
! Отговори
А линийка разчерта преди 1 година
ли му на Петков да шмръкнат двамата по братски. хаха
34
2
 
6
 
! Отговори
Ама с нацистите преди 1 година
ли ще влизат или не?
33
0
 
4
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Албания са най-прецакани, хората са вързани за макетата и сърбят тяхната попара... украинците, първо трябва да приключат с войната и тогава да мислят за ЕС... Макетата да се самосезират или да забравят за ЕС
32
1
 
7
 
! Отговори
СОЦИАЛЕН ПАТОЛОГ преди 1 година
нещастни народе! Как те наказа господ с премиер ПАТОЛОГИЧЕН ЛЪЖЕЦ, ПРЕСТЪПНИК И ***..
31
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митрофанова най накрая е превела копейките. Вчера явно още не беше, че на протеста на *** бяха 95 човека. Днес е превела и тр0л0вете налазиха форумите.
30
5
 
0
 
! Отговори
СССР преди 1 година
Кирчо, пада,разпродавайте си голфовета и апартаментите,че идват Стефчо и Капутчо,ще карате ЮМЗ и Лада идват светли времена
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КирЕ от утре нищо няма да може да подкрепи освен на Ленчето.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ще се изложи като кифладжия. Ще каже, че няма решение за Албания и СМ, но подкрепял Украйна които преди месец решиха , че искали да стават членове, а от Западните балкани чакат от 20 години на опашка
27
1
 
5
 
! Отговори
до анонимен 18 преди 1 година
Където и да забегне, Кирчо ще си остане с манталитета на Треторазряден "Меронджей" в Заведение за Бързо Хранене!
26
1
 
4
 
! Отговори
до анализатор преди 1 година
анализаторчетата са ми любими - толкова са късогледи и втренчени в бумагите, че губят представа за реалността. Никога не ставай счетоводител или анализатор, викаше ми Андрей Захариев от Свищов! Евала, прав е бил човека! Плиткоумни, късогледи, като ударени с мокър *** са анализарите. За това не виждат по далеч от носа си!
25
1
 
3
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Ей,най-после да е доволен от нас!
24
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кефи ме как се спичaт Русо-педо филчетата
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като куриер ли ще ходи утре в Брюксел кирето... След 4 часа вече ще му е гласуван вота на недоверие
22
1
 
9
 
! Отговори
сина преди 1 година
Кире, колкото и да си ми симпатичен външната ти политика е опасна за националната сигурност на България. Няма друг премиер, говорещ за бензиностанции с ракети, обикалящ украйнините на Русия и преговарящ с назначения местен губернатор от сащ - нашмърканото зелено човече! "Винаги с Германия, но никога против Русия" бе казал един велик и умен българин. Ти си недоносче, пързалят те сащ както си искат, а ти даже не се усещаш а си вярваш, което говори за същността ти като човек и капацитет, кире!
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОКАИНА ДА МУ БЛАГОДАРИ СЛЕД 19:30 Ч ДНЕС.....КОГАТО НАШ КИРЧО ШЕ СИ Е ДОМА
20
1
 
5
 
! Отговори
до анализатор преди 1 година
Колко си наивен! С такива като вас дори не си струва да дискутираш, колкото и фактология да им предявиш, винаги ще отричат очвАдното! Дерзай, човече!
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шменти капели как ще подкрепя, без решение на народното събрание. Нали само преди два часа се обясняваше, че това било правилното
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз едно се чудя, тези украинци много гледат към нас, нещо не ми се вързва :)) Оръжия ли им даваме, харесват ни климата ли, харесват ни различната природа ли ? :)))
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Муриканците така са омаяли Киро че се е замаял като пубертет. После ще забегне некаде и айде сеира започва.