Радев: Премиерът призна, че изнася оръжие за Украйна и уцели Нинова

Президентът обясни, че отдавна настоява македонските българи да са вписани в Конституцията
25 юни 2022 12:41, Петя Славова
342
Радев: Премиерът призна, че изнася оръжие за Украйна и уцели Нинова
Снимка: БГНЕС

 "Френското предложение съдържа голяма част от българските изисквания, но можеше да бъде по-успешно, ако нашите политици имаха много по-голямо внимание към този процес. Ако дипломатите на Външно президентство разчитаха не само на президентската институция и не пилееха време и енергия в опити да вкарат в разнопосочната политика на министър-председателя в някакви рамки". Такъв бе коментарът на президентът Румен Радев на авиобазата Граф Игнатиево.

Още по темата

Държавният глава е там за да отбележи 110-ата годишнина от първия боен полет на българската бойна авиация.

"Отдавна настоявам македонските българи да бъдат вписани в Конституция. Парадоксално беше, че за това беше по-лесно да се убедят френския президент и европейските лидери, отколкото българското председателство. Що се отнася до гаранцията. Дипломатите в МВнР се опитваха да вкарат разнопосочната политика на премиера в приемливи рамки", коментира президентът.

Радев коментира и интервюто на премиера пред Гардиън и го нарече "много показателно". "Премиерът призна, че България изнася оръжие за Украйна. В желанието си да уцели мен, той простреля госпожа Нинова, която оглавява комисията, която издава разрешителни за това оръжие."


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горди сте,че ви лъгаха и зад гърба ви изнасяха оръжие ли?Егати шантавите коментари...Аз пък не обичам такива нагли лъжи!
44
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Между другото Нинова в началото яростно твърдеше, че оръжия не са изнасяни нито за Украйна, нито за русия от началото на конфликта през 2014. После си призна, че не е така и се оказа, че и на русия сме продавали даже. Т.е. дори по думите на самата Нинова, тя излъга. Е, как да вярваш на такъв човек после. И 10% да вземат на следващите избори ще им е много.
43
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е един нагъл некадърник,лишен от елементарен политически усет, какво ще последва от вдигнатият му юмрук,насъскването на народа един срещу друг с лъжи,омраза и да довлечеш на власт улични нагли некадърници, лъжци, мошеници слугуващи като него на олигарси.Радев е срам и позор за България. Радев поеми отговорност за тези които ни натресе и съсипаха държавата и не се опитвай да бягаш от такава.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 38: Е как така да не знаят хората, нали ние сме ги избирали, народа казва дали или не трябва. Реално работодателя е народа, те са изпълнители. За тези неща референдум. Какво искаш да кажеш с това да не се знаело? Да е скрито от хората ли?
41
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро почтенния от А отбора продължава ли да си праща заплата за Украйна. Тоз човек е изплискал легена отдавна. Никога повече ПП
40
7
 
10
 
! Отговори
дд преди 1 година
Радев пак неадекватен, пак след дъжд качулка, пак говори като бот ...
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинчето нали каза, че не сме дали нито един патрон на Украйна, явно много лъже или не е компетентна изобщо по въпроса :))))
38
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков може само да е горд, ако изнасяме оръжие за Украйна. :))))) Радев и слугите му газ п-ят, че това е факт. :))))
37
4
 
17
 
! Отговори
3737 преди 1 година
Рундьо вземи да се държиш първо като мъж. Стига си плел интриги. Всички разбрахме че изнасяме. Още ревете и глухите да чуят. Кой докара Простото и Ококореното?
36
6
 
9
 
! Отговори
РАДЕВ преди 1 година
Защо да не изнасяме оръжие?Само че, в другите страни по този въпрос не се говори и има защо.Само ние тук,за да натрием носа на опонента си сме готови да сринем д-ва и бизнес.Да си спомняте журналисти и гербеарсти да са питали ББ по тази тема?Радев за съжаление оставя голямо разочарование за част от хората,които го подкрепиха в името на борбата срещу мутрата.Оказа се, че от ден първи той нападна и правителството,заради махнатия негов човек от Булгаргаз.Този факт казва всичко за Радев.
35
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Парадоксално беше, че за това беше по-лесно да се убедят френския президент и европейските лидери, отколкото българското председателство." Това не са думи на БЪЛГАРСКИ президент, а думи на говорителя на Кремъл Захариева. ТОЧНО ТАКА би звучал коментар по темата, ако някой иска да уязви българската страна за преговорния процес.
34
7
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Така е фигуранте, това е повече от ясно, както е ясна и твоята двойнствена хибридна природа, която хем твърди че Крим е "руски", хем трябва да се съобразява с евроатлантическият избор на България, твоите подвластници с фуражки пък твърдяха че в Украйна не се води война, а "специална военна операция" в потвърждение на думите на кремълският военнопрестъпник...Троянските коне на България в ЕС и НАТО, превърнаха и президентството в конюшня за армейските си кранти и осмърдяха България на оборска тор
33
3
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Хайде стига Бе, а пък Радев чак сега разбрал че изнасяме ? Всички разбрахме ,само той ...не? Пак се прави на ни чул , ни видял! Или може би грешката на Радевото отроче е , че е признал!
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е и Радев какъв е срещу износа на оръжие ли е или за, като сички в ЕС изнасят оръжие за Украйна. Нинова примерно е изнесла за НАТО и арабски фирми и Радев може да иска от НАТО да върнат оръжието като е светец.
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом външния министър на Украйна ни гостува, почваш да се чудиш защо се интересуват урките от "малка" България :)))
30
0
 
6
 
! Отговори
Само питам... преди 1 година
До АнонименИзвод: поддръжката за ветото беше с цел обслужването на руските интереси... С безграничния си интелект, би ли ми обяснил тогава КАК това вето обслужва руски интереси СЛЕД КАТО политиците на РСМ са неприкрити СРЪБСКИ АГЕНТИ А СЪРБИЯ Е В МНОГО АМА МНОГО ПРИЯТЕЛСКИ ОТНОШЕНИЯ С РАША направо са си интимни приятелчета.Като Русия не пропуска да "погали" РСМ по всеки повод като например ако си спомняш поздрави на празника на Българската азбука само Македония родина на славянската писменост
29
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че какво като изнасяме? Турция дава най смъртоносното оръжие на Украйна и върти бизнес с русия и руски туристи? Значи русия няма противмче Турция дава дронове, обаче ще се ядосала ще България дава патрони :)))) Това става защото има слуги тук.
28
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е на трето място в ЕС по индустриален ръст и износ и това е основно от военната промишленост. Изнасяме за страни от ЕС, а те какво правят си е тяхна работа. Тези пари влизат в българската държава и хранят български семейства. Кое му е толкова лошото, Радев? Нали уж гледахме българският интерес на първо място?
27
3
 
5
 
! Отговори
Радев преди 1 година
Пак далавериНе може ли да изнасяме директно без посредници. Така държавата губи.
26
1
 
6
 
! Отговори
Надя преди 1 година
Радев и Нинова се разведоха и отрочето им страда .Като гледам май Кире ще остане при майка си .Нужни са си един на друг .И това е държавен глава, Кире Мин.председател,и министър ?!Майко мила ,какво ниво,какви елементари.Маглвнци