Австрия е категорично против присъединяването ни към Шенген

Според канцлера Карл Нехамер е необходимо повече време
Обновена: 6 дек 2022 13:37 | 6 дек 2022 13:37, Нели Христова
400
Австрия е категорично против присъединяването ни към Шенген
Снимка: БГНЕС

Австрийският канцлер Карл Нехамер заяви, че Австрия се противопоставя на присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство. Той направи това изявление по време на срещата на върха ЕС-Западни Балкани в Тирана.

"Министърът на вътрешните работи даде ясно да се разбере. Няма одобрение от страна на Австрия за разширяването с България и Румъния. Необходимо е повече време. В Австрия имаме 75 000 нерегистрирани нелегални имигранти. Това означава, че те са прескочили външната граница на Европейския съюз и са се озовали във вътрешна държава, каквато е Австрия. Първо трябва да отговорим на тези въпроси, свързани със сигурността", каза Нехамер.

Румънският президент Клаус Йоханис заяви в Тирана, че Румъния ще преговаря до последния момент, информира „Румъния джърнал“.

"Ние сме решени да останем решителни до последния момент и да доведем решението до там, където го искаме. Няма да спрем да обсъждаме и преговаряме до последния момент. Като се има предвид, че решенията по отношение на Румъния и България не са напълно идентични, резултатите също не могат да бъдат напълно еднакви. Това не означава, че не може да бъде намерена удобна формула за решение и за двете страни", заяви държавният глава на Румъния.

Решението за разширяването на Шенгенското пространство ще бъде взето на заседанието на Съвета на министрите на правосъдието и вътрешните работи на ЕС в четвъртък и петък.


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
360
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
имаше една песен за любовта,която я сравняваха със сянката..Нещо такова беше:-Гониш ли я,тя бяга пред теб,обърнеш ли й гръб и тя започва да те преследва..Та така и ние:-Твърде много СЛУГИНАЖ демонстрираме..Обърнем ли политиката обаче,ще се скъсат да ни ухажват...Не защото сме много ценни,а защото Брюксел с нокти и зъби няма да допусне разпадане на Империята...В това отношение "Възраждане" могат да направят доста,въпреки че идеите им изглеждат немислими..
359
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ромите не са бежанци, те не са никакъв фактор по отношение на Шенгенското пространство. Отделно не генерализирайте, не всички роми са лоши хора.
358
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не ги обвинявам австралийците, ние нито мязаме на европейци, нито се държим като такива, особенно една етническа група, дето се доближават повече до животните, отколкото хората.
357
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Опитите за дискредитиране на МВР не спират. От това губи България. България не е държава за обща употреба в политичиските процеси в две западни страни. Постановката, която беше излъчена с тн прострелян бежанец е с толкова белези на постановка, че кърти мивки. БЪЛГАРИЯ МНОГО ОТДАВНА Е НАПЪЛНО ГОТОВА ЗА ШЕНГЕНСКОТО ПРОСТРАНСТВО И В МНОГО ОТНОШЕНИЯ Е НАД И ТО ДОСТА НАД СРЕДНОТО ЕВРОПЕЙСКО НИВО ПО ОПАЗВАНЕ НА ГРАНИЦИТЕ - СВОИТЕ И НА ЕВРОПА.
356
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До хахахахаааа Кои сте вие? Вашето семейство ли е кофа?
355
3
 
11
 
! Отговори
Хххх преди 1 месец
България да се споразумее с Турция и да осигурят коридор за имигрантите към Западна Европа...на ден по 10 000 имиранти да се прекарват към Запада.Бг и Турция ще делят парите които трябва имигрантите да плащат за оцугурения коридор.
354
3
 
4
 
! Отговори
Хххх преди 1 месец
До 347Аз отдавна го казвам това...Бг взема по 1000 евро на имигрант и им се осигурява коридор до сръбската граница...там сърбите ги дерат по 1000 евра и след това да пътуват към Запада.
353
3
 
9
 
! Отговори
Калмука преди 1 месец
Ако бях един БГ политикан,щях да задам само един единствен въпрос на ЕС...! ,,, България сатава ли за Европа и Шенген,или НЕ.?? И повече никога няма да питам след отговора,а просто щях да си потърся интереса другаде.
352
2
 
4
 
! Отговори
Avstriq i norvegiq преди 1 месец
Правят се на ощипани моми, ама като дойде правилния момент ще ни пуснат. Важното за тях е Възраждане да не вземат да организират референдум.....
351
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Политиката на еврейските невести е класика в еврейската история. Отворено общество на Сорос приложи тази практика на идеен принцип като не малка част от БГ държавни мъже бяха свързани с възпитанички на Сорос. Стара хазарска практика е да се привличат в лоното на юдеизма богати и властови фамилии от други религиозни общности.
350
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Иван Александър се развежда с първата си жена Теодора 1, чийто син е Иван Страцимир и се жени за еврейката Теодора 2(покръстена) , чийто син е Иван Шишман. Иван Александър е бил затънал в дългове към евреите от Търновския *** квартал. Когато казвам, че един етнос трябва да се извинява на човечеството за последните 3000 години ЛИХВИ, имам това предвид.
349
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не Иван Асен, а Иван Александър.
348
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко тръгва назад за България, когато цар Иван Асен се жени за еврейката Теодора дъщеря на богат еврейски търговец и им се раждат синовете Иван Страцимир и Иван Шишман като Шишман е вторият брат, но маминка лансира Шишман.
347
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП превърнаха България в разграден двор и корупционно блато от некадърници, и аматьори. Свалени с вот на недоверие. С какви очи още искат властта.
346
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами да ги предопредим, че ще им изгоним търговските вериги и още на другия ден ще сме и в Шенген и в Еврозоната.За тях сме само донори и нищо повече.
345
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Целта на САЩ е да изкупят фалиралия ЕС на дворна разпродажба и ще успеят!
344
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
580 млрд евра е взела заем ЕЦБ за плана за възстановяване и развитие, ЗАЕМ! ЕС е в реален фалит, трябва да сме кре те ни за да се натикаме в Шенген точно сега. Китай ще ни даде заем, ако закъсаме.
343
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 354: пазили сме ги 5 века от Османската империя безплатно.
342
3
 
8
 
! Отговори
ИК преди 1 месец
И аз съм против присъединяването ни към Шенген!
341
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо австрийците не си падат по тъмни балкански субекти... Прави са!