Парламентът на Великобританя също блокира TikTok

Подобна забрана има в ЕК, Нова Зеландия, няколко американски щата
23 мар 2023 18:42, Анисия Иванова
11
Парламентът на Великобританя също блокира TikTok
Снимка: БГНЕС

Китайското приложение TikTok ще бъде блокирано на всички устройства в британския парламент, както и в собствената му мрежа, съобщи „Скай Нюз“, позовавайки се на парламентарен говорител.

„След решението на правителството да забрани TikTok на правителствените устройства, комисиите на Камарата на общините и Камарата на лордовете решиха, че TikTok ще бъде блокиран на всички парламентарни устройства и в по-широката парламентарна мрежа“, заяви говорителя, цитиран от телевизията.

Той отбеляза, че „киберсигурността е основен приоритет за парламента“.

Миналата седмица министърът по въпросите на кабинета Оливър Даудън направи изявление пред парламента относно забраната на TikTok на служебните мобилни телефони на длъжностните лица. Китайското посолство в Лондон определи това решение като политически мотивирано.

Подобна забрана за използване на TikTok на официалните мобилни телефони на държавните служители е приета в Нова Зеландия и в няколко американски щата. Решението за спиране на използването на TikTok на служебни устройства „от съображения за сигурност“ беше взето и от Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета на ЕС.

TikTok е приложение за създаване и гледане на кратки видеоклипове, собственост на китайската компания ByteDance. То беше пуснато на пазара през 2018 г. Според главния изпълнителен директор на TikTok Джоу Шоузи в САЩ има повече от 100 милиона потребители на социалната мрежа. /БГНЕС


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тик Так, само в две калории, може, а Тик Ток не...Дискриминация.
9
1
 
1
 
! Отговори
Лорд Стамат преди 2 месеца
Tik tok е любимото приложение на бeзмoзъчните зoмбuта. Мисля че ще им направят услуга като го блокират. За съжаление те са толкова кyxu че просто си искат да бъдат зoмбиpaни и вероятно ще намерят някое друго подобно приложение.
8
1
 
6
 
! Отговори
леля чичо преди 2 месеца
демокрацията им почна леко да се разлепя , менте демокрация
7
0
 
2
 
! Отговори
до 3 преди 2 месеца
:DКакво имаш предвид? Тъй като те имаха турски министър председател преди да напуснат ЕС? About: Едно време и ние така се изолирахме от света...
6
1
 
2
 
! Отговори
jewish преди 2 месеца
Няма нищо, те продължават да си ползват Google и всичките им продукти, а не руските Yandex, при което ще им се налага да търпят или да разговарят с евреи, които поддържат/ме марката(about the mean attempts and hints today)
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А кога ще забранят това глупаво приложение изцяло?
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 3. Тия продълават да си въобазяват, че само те имат интернет, въпреки, че ползваме същия да им ги четем пропагандата.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Едно време и ние така се изолирахме от света...
2
4
 
13
 
! Отговори
ОФчо преди 2 месеца
Светът не е Европа и Щатите! А, кво ставъ с Фейсбука и Твитеръ, бе! Ай!? Май причините са съвсем други, страх ви е от Социалните Мрежи при масови протести, като у Францата!
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Я кажете са огромните протести и масови безредици във франция не се правете на ощипани.