Във Виена издирват сериен убиец на бездомни хора

Всички жертви са с тежки прободни рани
14 авг 2023 17:00, Йоана Цонева
28
Във Виена издирват сериен убиец на бездомни хора
Снимка: БГНЕС

Австрийската полиция работи по подозрение за сериен убиец в столицата Виена. Поводът са три нападения срещу бездомни хора през последния месец.

Първото нападение е от началото на юли месец, второто се е случило в средата, а последното напедение е от 8 или 9 август. Последната жертва - 55-годишен мъж, открит в нощта на 9 август - е починала вчера вечерта в болница. Нападенията са извършени срещу двама мъже и една жена.

Полицията подозира един извършител или група, но във всеки случай свързва всичките нападения. Общото е не само профила на жертвите - бездомници, които спят по улиците на Виена, но и начинът на извършване на убийствата - с хладно оръжие. Всички жертви са с тежки прободни рани, направени им, докато са спели в спални чували.

В тази връзка неправителствени организации, които работят с бездомните хора във Виена, препоръчват на клиентите си да се събират на групи и да не се отделят. Най-голямо струпване на бездомни има по традиция на "Марияхилфер щрасе" - най-дългата търговска улица в Австрия, както и в околностите на два от парковете, които граничат с нея. Но именно там е извършено едно от нападенията. Другото нападение е в близост до метростанция отново в централните части на столицата, но полицията във Виена не разпространява подробности от разследването си. Предполага се, че има видеозаписи на поне едно от нападенията.

Дали става въпрос за единичен сериен извършител, за група или за самостоятелни престъпления, не можеше да се каже до петък - разследванията се водеха във всички посоки. Говорителят на виенската прокуратура Нина Бусек обаче потвърждава, че и трите инцидента са обединени в едно разследване.

Около 10 000 са бездомните във Виена, като местата в общинските заведения са пълни. През зимата местата за спане и настаняване се увеличават с 1000, но на този етап градските власти не дават информация от съображения за сигурност дали ще направят това и през лятото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Киев преди 8 месеца
В Англия с лопата да ги ринеш. В Англия е мода полицията да гледа как ги мъчат.
23
0
 
1
 
! Отговори
Ернст Рьом преди 8 месеца
Той беше добър човек, винаги поздравяваше, но и мен не ме пропусна !
22
0
 
11
 
! Отговори
Най-вероятно преди 8 месеца
богатите са платили на някой/някои да ги убива и да "прочиства" града. Нацизмът така е назрял в европата, че си е брало лайката!
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Горките богати държави....И те живееха по-добре по време на желязната завеса.Сега е страшно.Икономически емигранти от цял свят, но не всички заминават с цел да работят....Когато прочета, че някой страда по соца, си мисля, че хората от богатите държави, много повече страдат, че не сме си останали там.....
20
1
 
4
 
! Отговори
До Кравар преди 8 месеца
Напротив. Ако не е някой психо, има само още един вариант - иска да накара останалите търтеи, дошли да развалят реда в чудесната му столица, да си дадат зор и да започнат някаква работа.Ама те не искат.Въпросът не е да се постигне нулева безработица, а да се ликвидира паразитирането на гърба на данъкоплатците чрез помощи, кражби, просия и т.н. Добави също, че край такива вечно се търкалят спринцовки, а естествените си нужди облекчават по дворове и градинки зад храстите. И на някого му е кипнало
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Клубът на Богатите - Питаш защо във Виена има бездомници? Защото всякакви от кол и въже са се юрнали към богатите и уредени държави с цел да живеят там без да работят. Сега е лято, ако потърсят някаква работа ще намерят. Ама не иска да бере зеленчуци по полето, да зарежда рафтове в супермаркет, да товари и разтоварва камиони или да слугува на немощни баби с алцхаймер. Иска наготово. Затова са 10 000.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сигурно фюрера е възкръснал.
17
2
 
4
 
! Отговори
Знам кой е преди 8 месеца
Един чичко с мустачки....
16
2
 
5
 
! Отговори
Весо преди 8 месеца
Във Виена издирват сериен убиец на бездомни хора,а у нас издирват убийци на млади и трудови хора денонощно,срещу заплащане и виновни,даже убиици липсват!Цялата Мара втасала,че Виена,о Виена!Там виновни са явно добре уредените приюти за бездомни,които срещу еднократна храна и нощувка те изпращат по живо по здраво сутрин.При нас добре охранени,имотни и ненаситни прокурори,адвокати и разследващи те чакат,като месия за да те дерат жив и всеки ден и нощ!
15
2
 
17
 
! Отговори
Ама как бе преди 8 месеца
Нали Виена беше най-добрият град за живеене !?
14
9
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
ПОРЕДНИЯ ПУТИНИСТ УБИВАЩ ХОРА ЗА КЕФ ЩОТО ТОЧНО БЕЗДОМНИТЕ НИТО ГИ ХРАНИ ДЪРЖАВАТА НИТО СА ЗАПЛАХА ЗА ОБЩЕСТВОТО! ДА УБИЕШ БЕЗДОМНИЯ НАЙ-СЛАБИЯ Е ТИПИЧНО ЗА ПУТИНИСТИТЕ КОИТО СА БЕЗБОЖНИЦИ И УБИВАТ ЗА КЕФ!
13
1
 
4
 
! Отговори
Венци Мазнев преди 8 месеца
Отначало прочетах Видин и се оплаших за брачет ми.
12
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вие лъжете,в богатите европейски държави няма бездомници.Там всичко е цветя и рози.
11
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да го поканят да гастролира из цяла Европа, тук до нас в един подлез е направо вече селище на бездомни спят по земята и заформят гетото.
10
3
 
5
 
! Отговори
Чичко Долфи преди 8 месеца
Още малко и ще кажете че съм бил аз! Аз не бих направил такова нещо, защото и аз съм бил бездомник във Виена и знам как е!
9
2
 
14
 
! Отговори
До 2 преди 8 месеца
Тук това е някаква мода. 99% от тях са натур австрийци. Мързели 3то поколение, със по 1200 евро чисто на месец. Просто така им харесва. Някой от тях си отдават жилището под наем. Познавах един такъв. На 24 години буквално се самоуби с наркотици и алкохол. Той това и целеше:(
8
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Извършителя е австриец с мустачки и рисува много добре :)
7
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"В тази връзка неправителствени организации, които работят с бездомните хора във Виена, препоръчват на клиентите си да се събират на групи и да не се отделят".................Няма да се учудя ако извършителят членува в някое от тези НПО. Такъв тип организации са притегателен център за всякакви психари с противообществено поведение.
6
14
 
7
 
! Отговори
Кравар преди 8 месеца
Некой почитател на злото сибирско джудже е тръгнал да "изчиства" улиците на Виена . Мечате за комунистическите ред и дисциплина и нулева безработица и бездомни .
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 2 Същия въпрос можем да зададем за САЩ, без да натъртваме на цивилизована, макар че и богата е повече на хартия.