Бунт в Белгия срещу уроците по сексуално образование в училище

Шест училиша бяха подпалени за седмица в знак на протест
15 сеп 2023 22:45, Елка Василева
114
Бунт в Белгия срещу уроците по сексуално образование в училище
Снимка: архив, БГНЕС

Шест училища в белгийския град Шарльороа бяха подпалени умишлено тази седмица в знак на протест срещу въвеждането на задължително сексуално обучение в началното и средното образование, съобщиха местни медии. Отбелязва се, че подобни случаи са били установени в Брюксел, а снощи две училища са били запалени край Лиеж.

Белгийският вътрешен министър Анели Верлиден свиква днес заседание с участието на представители на разузнаването и полицията, за да се предприемат мерки за противодействие на проявите на вандализъм. Тя изрази опасение, че обстановката може допълнително да се влоши.

Премиерът Александер де Кро заяви, че за него като баща тези събития са неприемливи, защото училището трябва да бъде място за всички деца. Той добави, че сексуалното образование не може да бъде подлагано на съмнение, защото прави децата устойчиви и е основа за бъдещо сексуално здраве.

Властите предвиждат въвеждането на общо четири образователни часа по въпросите на сексуалното образование в програмите на училищата. Те са подготвили наръчник от 300 страници, който ще бъде раздаван на учениците, а след като са го прочели, децата и младежите ще могат да поставят въпроси на специалисти в училище.

Министерството на образованието обяснява, че часовете ще бъдат съобразени с възрастта на учениците и не се предвижда да засягат въпросите за сексуалната ориентация, половото самоопределение или сексуални практики.

Целта е главно децата да бъдат предпазени от опасно за тях съдържание в интернет и да бъдат научени на уважение към другия. Въвеждането на тези часове в учебната програма започва от тази година и беше одобрено от общинските съвети в страната.
(кор. на БТА Николай Желязков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
11
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 8 месеца
Няма нормален човек, който ще запали училището на детето си, а това са цяла серия палежи. Така че всичко е организирана диверсия и единствената държавна служба, която има интерес и ресурс да го организира, е путинското ФСБ и производните и. Затова и на руснаците им забраниха повече да влизат в ЕС
85
0
 
13
 
! Отговори
Тон преди 8 месеца
Полова система се учеше в осми клас и това беше достатъчно,кой са те че не можем да се съмняваме в преценката им.Проблема с обучението е че по един особен начин махат разликата м/у момче и момиче,а това ги прави свободни да бъдат днес едни ,а утре други ,и няма нужда да питат родителите си,а това е съвсем друго!
84
0
 
2
 
! Отговори
Тон преди 8 месеца
Зеления хайвер си затри държавата , а говореше ,че никога няма да жертва животи за територия, живота бил по важен,иначе домът му за шес милиона в Египет !
83
0
 
4
 
! Отговори
Тон преди 8 месеца
Подготвят децата за да не засягат чувствата на педофилите,а пък ние ще подготвим кас. ....ри със чувства към педофилите!
82
14
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 8 месеца
Няма нормален човек, който ще запали училището на детето си, а това са цяла серия палежи. Така че всичко е организирана диверсия и единствената държавна служба, която има интерес и ресурс да го организира, е путинското ФСБ и производните и. Затова и на руснаците им забраниха повече да влизат в ЕС.
81
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Скрийте си долните заглавия и същите текстове.Ранното сексуализиране на деца е падение,търсено от глоб.елит за улеснено хомогенизиране на населението до биомаса.
80
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Африканци и *** има предимно в тоя район на Белгия. Повечето от тях са доста по-консервативна и еволюционно изостанали, така че е ясна работата
79
1
 
11
 
! Отговори
художника преди 8 месеца
Вашите дядовци и баби учиха ли сексуално образование, а родителите ви .... за да ви има вас, т***n***H***pи?
78
1
 
8
 
! Отговори
Бате Сашо преди 8 месеца
Само бо..й и каторга за всички ***...до..Фили!!! За dnes.bg СЪЩОТО- ПОДКРЕПЯТ ТАЗИ КАУЗА....
77
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гилотина трябва за министъра и останалите третополови рептили. Повредата на сгради нищо не решава.
76
3
 
33
 
! Отговори
Й преди 8 месеца
Когато нямаха сексуално образование владееха колонии в Африка. Сега е обратното - имат сексуално образование и ги владеят тия от колониите. Мъка.
75
3
 
45
 
! Отговори
бла,бла преди 8 месеца
Що ли не вярвам, че целта, която казват е такава? Целта е да се възприеме за нормално, че има ЛГБТВГЗ+ и подобни изватеняци и децата да се запознаят от ранна детска възраст с това. По възможност и да станат активисти на тия ако не като тях.Защо не ги запознаят с религия? Защо не ги запознаят с това, че изчезваме европейците като коренно население и после да им обяснят как най-важно е да имат 2+ деца, даже над 3? Защото не е угодно някому. Но и това ще мине и то много зле за тия!
74
13
 
14
 
! Отговори
До 80 преди 8 месеца
Ти какво предпочиташ? Да вземеш някоя, която се е находила преди брака си с теб и те е избрала, за да остане с теб завинаги или от другия вид - не ходила с никого, ти си първият, който й е обърнал внимание и след като се устрои с брак при теб и те "върже" с три деца, чак след това да си развее байракаи да побърза да се находи преди да й е минало времето? И ти да я чакаш у дома като болното старо магаре, релсите за което са отдавна буренясали, защото ти си мачо и си се находил предбрачно!
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
е нали харесват ***, какво е това нещо сега??
72
5
 
29
 
! Отговори
до Анонимен 87 преди 8 месеца
То и в Киев така било, не ги прибирали насила от улиците, ами те сами искали да мрът за Зеления и Изкуфейдън.
71
37
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е на в Раша няма бунтове- там всеки мъж се е наредил пред Кремъл и вика:...за РОДИНУ, ЗА путину и сами отиват да воюват, скоро и жените на фронта а се говори че МАЛИНОВ И КОПЕЙКИН С ВЪЗРОДЕНИТЕ РУСОФИЛИ ЩЕЛИ ДА ВОЮВАТ ЗА БАЩИЦАТА.
70
41
 
4
 
! Отговори
До Брейй!!! преди 8 месеца
А путинската образователна система учи децата какво е калашник в първи клас, а в 5ти клас учат за държавния дълг на САЩ. По добре да учат за либов - правете секс а не война.
69
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До76. Белгия има колонии от времето на Османската империя. С чернокожите е наясно. Някои са по културни и от елитни руски и български политици И като си фантазираш не пиши.
68
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Четете текста преди да драскате безпаметно мантри и фантастики бе. Не е трудно. В предпоследния абзац накратко е обяснено.
67
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 75. Верно ли ? Брейййй...тцъ тцъ тцъ, а ти какъв ждрав разум и интелект имаш бе опулен след като денонощно с години драскаш глупости и слагаш плюсове и минуси манипулирайки оценките на коментарите както ви учат европейските ценности на лъжа и измама ?