Турист е убит от радикален ислямист, нападнал минувачи в центъра на Париж

Извършителят вече е бил съден за нападение през 2016 г.
Обновена: 3 дек 2023 10:17 | 3 дек 2023 06:31, Елка Василева
101
Турист е убит от радикален ислямист, нападнал минувачи в центъра на Париж
Снимка: БГНЕС

Един човек е бил убит, а двама - ранени, от нападател на минувачи в центъра на Париж, близо до Айфеловата кула, предаде Ройтерс, като се позова на публикация на френския вътрешен министър Жералд Дарманен в социалната платформа "Екс".

"Храбри полицаи току-що арестуваха нападател, атакувал минувачи в близост до крайбрежния булевард "Гренел". Аварийните служби са се погрижили за тялото на загиналия и за ранените. Моля, избягвайте района", написа министърът, който първоначално съобщи за един ранен.

Според информация на Франс прес нападателят е известен на властите радикален ислямист, който страда от психично разстройство. Агенцията цитира министър Дарманен, който каза, че този извършител вече е бил съден за нападение през 2016 г.

АФП предаде още, че при атаката той е крещял "Аллах акбар". Това бе потвърдено от Дарманен. По неговите думи нападателят е казал, че е бил повлиян от ситуацията в Газа, съобщи Нова тв.

Прокуратурата на Франция по антитероризма обяви, че за момента не е започнала разследване. "Нападателят е бил неутрализиран от полицията много бързо. Опитахме се да спасим живота на човека, който загина. Нападнатите хора са туристи", заяви за телевизия Бе Еф Ем доктор Патрик Пелу.

Позовавайки се на полицията, Бе  Еф Ем съобщи, че убитият е германски гражданин, а оръжието на убийството е било чук. Ройтерс отбелязва, че тази трагедия се случва осем месеца преди летните Олимпийски игри, на които Париж е домакин, и повдига въпроса за сигурността по време на най-голямото спортно събитие в света.

Агенцията обръща внимание на факта, че управата на френската столица планира невиждана досега церемония по откриването на форума на река Сена, на която се очаква да присъстват 600 000 зрители.

Убийството сега е извършено точно на крайбрежния булевард на Сена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
2
 
! Отговори
Шопа преди 4 месеца
То във Франция от 80 милиона около 30 % са арабески , до 30 години франсетата ще са около 30 % и ще ядат френски кроасани с харабски шпек
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Прокуратурата на Франция по антитероризма обяви, че за момента не е започнала разследване."...нападателят е известен на властите радикален ислямист, който страда от психично разстройство... вече е бил съден за нападение през 2016 г.... Прокуратурата на Франция по антитероризма обяви, че за момента не е започнала разследване."===Колко пъти вече една и съща простотия?
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Цените са намалели ама друг път, на джобаси ли да вЕрвам или на вас.
83
3
 
7
 
! Отговори
Ъхъ ! преди 4 месеца
Добре е парижани да избягват да живеят в Париж ! Това им препоръчва Макаронът - невнятник - президента с бабишкер в леглото. Какво по-добро послание към шопска София ? Ами, това очаква и софийските шопи , избрали да си лягат в леглото с меката китка Борисгейко Бонев. Честито , шопи! Купихте ли си вече розови дрешки ?
82
4
 
7
 
! Отговори
Who Cares преди 4 месеца
До АнонименТо е ясно какво ще става - ще хрантутите по десет алахакбарчета, ако междувременно войната в украйна е свършила. Иначе и украински туристи-авантюристи! Спасението е да идва ердоган. Кога ли - питайте доган!
81
1
 
2
 
! Отговори
Who Cares преди 4 месеца
До УрсулаЛайнон...и с бездомници! По възможност всички...
80
1
 
3
 
! Отговори
Who Cares преди 4 месеца
До ЕвроджендърNo, monsieur! Кажете Je suis eurogender!
79
0
 
5
 
! Отговори
Кина преди 4 месеца
До юролиберал: Буквално и без да имаш време за емоциите.
78
2
 
23
 
! Отговори
Косачката преди 4 месеца
Франция умира. Проследете последствията за убиеца рецидивист. Че то даже разследване по случая няма. Абе от кога и французите станаха меки китки ?! Да забравят да ни поставят условия и препоръки за каквото и да е и да си заврат ценностната система там где слънце не огрява.
77
3
 
5
 
! Отговори
Долу ЕС преди 4 месеца
чудесно!
76
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тези ги пращайте в Газа и там да крещят колкото искат, нямат място в Европа.
75
3
 
28
 
! Отговори
Просто Принтери преди 4 месеца
Явно и френската полиция ги пази като нашата! 2016 година вече бил нападал, но сега го пуснали да си довърши започнатото! Все пак трябва да сме толерантни! Има и евроатлантически ангажименти да спазват и те!
74
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А сега си спомнете за всички такива случаи през последните 12 години, които Запада отричаше да са радикален ислям и обявяваше извършителите за психично болни, и си направете сметка къде са те в момента.
73
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Извършителят вече е бил съден за нападение през 2016 г."----------------Ама го обявихте за психично болен и го пуснахте, нали? Сърбайте си попарата западни толерастчета.
72
2
 
35
 
! Отговори
юролиберал преди 4 месеца
Ааааах, романтичият Париж по Коледа. Невероятна красота, просто да си умреш от емоции...
71
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бих се учудил ако новината е за радикализирал се будист или християнин или кришнар ,но за ислямист- то това не е ли етап от религиозното им развитие
70
3
 
28
 
! Отговори
Французите преди 4 месеца
са се превърнали в мекотели, чакащи пенсия. Карат бавно, мислят бавно и ги мързи....Президента им е с неустановена ориентация. Няма нищо случайно. Що не стане така в Белград?
69
1
 
38
 
! Отговори
УрсулаЛайнон преди 4 месеца
Не може да е ислямист - ние вярваме дълбоко в мултикултурното разнообразие и всички брадати са интегрирани с милиарди от Европейските данъци! Ние не искаме силна, бяла християнка Европа а територия подвластна на САЩ загниваша и опърпана с милиарди дългове и джендери!
68
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Какви държави са съсипали европейците?? 90% от арабските държави са създадени след 1946, някои и по-скоро.
67
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Свиквайте. Не само че прииждат на талази, но имат и по десет деца. Скоро ще става това, което те решат.