Австрия: Румъния и България трябва да приемат бежанци

29 дек 2023 18:22, Стела Стоянова
534
Австрия: Румъния и България трябва да приемат бежанци
Снимка БГНЕС, архив

Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер заяви днес,че трябва да има "видим напредък в областта на защитата на външните граници на ЕС ,за да се стигне до приемането на България и Румъния във въздушния Шенген.

"Въздушният Шенген ще бъде въведен, когато необходимите условия са изпълнени и твърдо установени. Това означава, че разполагането на военни по външните граници на ЕС ще бъде значително увеличено, особено в България, в Турция, но също в Румъния и Сърбия, а сухопътните граници ще продължат да се контролират, особено между Румъния и България. И тези две държави трябва да приемат бежанци, особено от Афганистан и Сирия - това са ясните условия и позицията, по която се договорихме, включително трите държави. Комисията и председателството трябва да работят въз основа на тази позиция, която е от първостепенна важност за предпоставките за Въздушния Шенген. Искам да поясня още веднъж какво означава въздушен Шенген? Означава влизане през летищата. За нас това не е проблем, защото трафикантите не действат през летищата", каза той, цитиран от БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


534
Още по темата: АвстриябежанциШенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
442
0
 
2
 
! Отговори
Pipi преди 4 месеца
Малко ли бежанци има та още ще вкарват срамота е.
441
0
 
3
 
! Отговори
извод преди 4 месеца
Дребно човече. Слуга на чужди господари. Да бъде съден от народен трибунал
440
1
 
4
 
! Отговори
До 451 преди 4 месеца
Може и по вода, по Дунав ще ги стоварят почти в центъра на Виена!
439
9
 
2
 
! Отговори
до 451 преди 4 месеца
Желаещи да се заселят по нашите земи винаги е имало. То ясно, че не искат и бежанците да живеят тук, но все пак ако ти трябва да избираш между Афганистан и България, кое ще избереш? И нормално, че искат да си наложат своята култура, те са силен народ! Интеграцията е двупосочен процес, българите ще трябва да се напаснат към новата по-висша култура. Ислямизацията на България е просто въпрос на време. Но ние имаме 500 години опит в това и не трябва да се плашим.
438
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо нови условияза Шенен? За Унгария, Полша, Чехия , Сровакия и Хърватия нямаше такива условия.
437
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сирийците и авганистанците не искат да живеят в България. Няма проблем да ги качим на самолети и право за Австрия.
436
1
 
7
 
! Отговори
До Какъв е проблемът преди 4 месеца
До Какъв е проблемът? - знам, че си провокатор, но ще отговоря, ей така - да има ;) ПЪРВО - демографският проблем на България НЕ е липсата на хора, а липсата на БЪЛГАРИ в България! Желаещи да се заселят има, но това няма да е България! ВТОРО - против сме да приемаме ИМИГРАНТИ, защото в България влизат по 1000 такива НА ДЕН. Където се заселят става страшно, защото искат да налагат СВОЯТА култура. Местните се ИЗСЕЛВАТ! Проста сметка на НАПУСКАЩИ Българи и ЗАСЕЛВАЩИ се чужденци! ПОДМЯНА НА ЕТНОСА
435
1
 
7
 
! Отговори
Itso преди 4 месеца
Требе да си сляп и prost за да не видиш че ни харзулкат по склона, как ще приемем бежанци а в същото време ще бъдем в Шенген? Как ще ги задържим тези бежанци на наша територия ако няма граничен контрол с европейските държави, освен ако не ги натикаме в концлагери? Това ли иска Австрия от нас - да изграждаме концлагери за емигранти? Да се сезира ЕК немедлено затова че Австрия ни тласкат към нацизъм и фашизъм!
434
10
 
5
 
! Отговори
Какъв е проблемът? преди 4 месеца
Вярвам, че българите не са расисти, ще приемем афганистанците, сирийците и каквито други бежанци имат нужда. Хора сме, трябва да си помагаме! И без това България се обезлюдява, някой трябва да заеме мястото ни и те са нашето бъдеще! Но трябва да се изградят и повече джамии, за да се чувстват по-добре тук и да останат. Едно подходящо място би било например градинката с демонтирания паметник на съветската армия в София.
433
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Докога ще търпим тези родоотстъпници! Такива предатели на власт не е имало в цялата ни история!
432
1
 
4
 
! Отговори
ффф преди 4 месеца
Добре че сме зле и бежанците бягат от тук... остават само заможните... така че не се притеснявайте толкова... пак ще се мъчат да ходят из европата
431
2
 
10
 
! Отговори
Приемаме Бежанци преди 4 месеца
От Украйна. От Сирия и Африка да ги приема Австрия
430
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Шенгена е МОРСКИ..
429
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защото ще ви водиме на какво? НА БАНЯ.
428
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А сега се хванете за палците на краката и се обърнете!
427
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Австрия командва парада, а СОРОС ДЕНКОВ И КОМПАНИЯ ИЗПЪЛНЯВАТ!
426
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Или всичко или нищо! Не ни трябват австрийски условия!
425
1
 
17
 
! Отговори
Новини преди 4 месеца
Излезе информация - правителството се е съгласило да приемем 6 000 (шест ХИЛЯДИ) ИМИГРАНТИ (спрете да ги наричате "бежанци", по международно право те НЕ са такива за нас), за да може туристите ни да спестят 5 минути на летищата. За сметка на това обаче, границите ни ще бъдат залостени от всички страни, за да не могат ИМИГРАНТИТЕ да напуснат България! За да е подмяната на етническия състав пълна! Където и да ги заселят, хората се изселват, а там ще се заселват още. По 1000 имигранта на ден влизат
424
1
 
3
 
! Отговори
Анонимна преди 4 месеца
Това са последните три абзаца от изказването на КК публикувано в youtube. Написах ги рабъркано. Извинете пиша от смартфон.
423
1
 
5
 
! Отговори
Анонимна преди 4 месеца
КК Питам : Какво ще стане с тези договори от напролет догодина, когато те няма да имат правна стойност.