Ден за размисъл преди изборите за Европейски парламент

Забранени са агитацията и социологическите проучвания
Обновена: 25 май 2019 10:08 | 25 май 2019 07:46, Анисия Иванова
189
Ден за размисъл преди изборите за Европейски парламент
Архив: Булфото

Днес е денят за размисъл преди изборите за Европейски парламент. Забранена е политическата агитация и публикуването в медиите на социологически проучвания.

В срок до днес, включително, Централната избирателна комисия регистрира наблюдатели и публикува на интернет страницата си техен регистър.

До 17.00 ч. днес партиите, коалициите и инициативните комитети подават в районните избирателни комисии /РИК/ заявление за регистрация на застъпниците на кандидатските листи. РИК регистрира до изборния ден застъпниците и им издава удостоверения. РИК води публичен регистър на застъпниците по кандидатски листи, който публикува на интернет страницата си.

В срок до днес определените СИК получават техническите устройства и всички други изборни книжа и материали, необходими за машинното гласуване.

В изборите за членове на Европейския парламент утре участие ще вземат 13 партии и 8 коалиции, регистрирали кандидатски листи, както и 6 независими кандидати. Общият брой на избирателните секции в страната по предварителен списък е 11 661, а общият брой избиратели по избирателни списъци е 6 355 633.

Страните-членки на ЕС трябва да изберат общо 751 евродепутати. Най-много от тях ще бъдат излъчени от Германия – 96, Франция – 74 и Италия – 73. България ще изпрати 17 депутати в Европарламента.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мотивираните финансово ще отидат да гласуват знаете кои са а вие ката се сърдите и не ходите те печелят и викат защо не сте ходили за това гласувайте за тези които имат най голям шанс срещу тези който не искате да спечелят защото знаете, че имат много платени избиратели от които не сте доволни.
86
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите искат нещо да се случи ,но ги е страх нещо да не стане !
85
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да мислите и да не мислите,и да гласувате и да не гласувате , в резултат на ,, мъдрите'' управници от последните 30 години,без значение от коя партия са , България е обречена и за съжаление процеса вече е необратим,в София това все още не се забелязва ,но в провинцията се вижда ясно !
84
4
 
16
 
! Отговори
Учуден преди 4 години
Още ли има заблудени, че ако Бойко не е Началник държавата ще пропадне?!
83
1
 
2
 
! Отговори
Винету преди 4 години
До ***. И какво си мислиш, че постигаш като си написал тази глу.пост? Ами нищо, защото ти си никой. Утре вечер се броят пилците - без теб.
82
4
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 90: И това е вече правено. Точно това е бил лозунга на деветнадесетомайския преврат. Четете историята:Уикипедия: Деветнадесетомайският преврат е държавен преврат в България, извършен на 19 май 1934 г. от Политическия кръг Звено и Военния съюз с помощта на армията. Новото правителство начело с Кимон Георгиев (19 май 1934 22 януари 1935) отменя Търновската конституция, разпуска Народното събрание и забранява политическите партии и революционните организацииРезултата: става по-зле
81
3
 
8
 
! Отговори
Соцпроучване преди 4 години
Проучих че Бойко заминава към вечните Хераковски полета.
80
1
 
1
 
! Отговори
За наследници? преди 4 години
До Анонимен 97: Ще гласувате за наследници? Те вече са наследници на наследниците. Кой може да е сигурен какви са? Дядовците им са били продукт на своето време, а то е вече история.
79
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължение на 87-ми коментар. За да останат на власт сегашните наследници на червените горски бандити които плашат страхливият Бг народ вече с "кой щял да дойде", ами никой няма да дойде бе ***'оти защото такива мал'оумници като 86-ти коментатор са се народили от овчари и пъдари слезнали от горите и си мислят, че като плашат и дават "акъл" ще управляват вечно...може но за всичко има "видов ден" и овцата може и късно но ще се освести някой ден !86-ти и какво се промени като се гласува 30 г.?
78
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Гласувайте, защото ако не гласувате ще дойдат еди кои си !"-така плашат сегашните стари политици и техните наследници вече, докопали се до властта след 10.11.89 г.! Аз пък ги питам, как ще дойде на власт някой когато никой не гласува ? Затова аз ще гласувам тогава когато видя, че листите на кандидатите са от наследниците на оцелелите интелигентни фамилии /доктори,учители,професори,адвокати и т.н./след геноцида извършен от комунистите след 09.09.44 г.над интелигенцията на България !
77
11
 
3
 
! Отговори
Време за промяна преди 4 години
Гласувайте. Само така нещо ще се промени.
76
2
 
16
 
! Отговори
Безплатно НЕ! преди 4 години
Без пари няма да им гласувам!На индиянците им раздадоха парите и гледам вече три денонощия дънят яки кечеци!
75
1
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ДНЕС СИ МЪЛЧАТ НО УТРЕ ВИ ГАРАНТИРАМ , ЧЕ ОТ СУТРИНТА ЩЕ НИ ПРОМИВАТ МОЗЪЦИТЕ СЪС ФАЛШИВИ ПЛАТЕНИ СОЦИОЛОГИЧЕСКИ ПРОУЧВАНИЯ!
74
5
 
8
 
! Отговори
Ебе преди 4 години
До АбеБройката за ГЕРБ, най-много 3.
73
10
 
4
 
! Отговори
Баровеца преди 4 години
До до 66Това не са деца, а комунистически терористчета. Ако бях аз по това време в Ястребино, щях да сравня цялото село със земята, а всички малки комунистчета щяха да висят по дърветата.
72
8
 
9
 
! Отговори
негласуващ преди 4 години
Размислих и няма да гласувам.
71
0
 
6
 
! Отговори
Гаро преди 4 години
Партии и политици от психопати и шизофреници!!!
70
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гласувайте, гласувайте, 30 г. гласувате все за неправилните и се чудите защо затъвате ! Утре пак идете да гласувате за да направите живота прекрасен на поредните червени измамници, без значение са партиите, всички са клонирани от БКП и там са вече внуците на горските престъпници / шумкарите /, ама как да схване овцата като е касстрирана от към мозък ?
69
0
 
1
 
! Отговори
27 преди 4 години
Само ние можем
68
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗА Минчо Христов има ли желаещи?