Отборът на Овчаров управлявава БСП, партията - авторитарна

БСП губи втори предварително спечелени избори, заяви Мерджанов
Обновена: 10 юни 2019 15:51 | 10 юни 2019 15:51,
69
Отборът на Овчаров управлявава БСП, партията - авторитарна
Снимка: БулФото

Отборът на Овчаров от Тройната коалиция управлява партията, тъй като неговият заместник е председател на БСП. Тъкмо Овчаров, с тези другари ,работеше за избирането на Нинова. Това каза членът на Националният съвет на БСП и бивш депутат от левицата Атанас Мерджанов пред bTV.

По думите му, Румен Овчаров бил в управата на "Лукойл" по време на правителството на Орешарски, а сега критикувал задкулисието.

Още по темата

"След като въставаш срещу задкулисието, трябва да се разграничиш от екстрите. Когато едно политическо семейство няма разбирателство, как да убеди обществото, че може по-надеждно да управлява страната", коментира Мерджанов.

Според него БСП се управлява авторитарно и има рязко несъобразяване с основите на партийната програма "Визия за Българи". Той даде пример с решението за излизането на червените от парламента.

Мерджанов смята, че има решения, които не се знае как са взимани и в какъв кръг са обсъждани.

"Първоначално това мнение беше обявено пред обществеността и Националният съвет беше използван да подпечата предварително взети решения", коментира той излизането от парламента.

Според него, по време на пленума на БСП от събота е имало аката срещу стила и начина, по който е била водена предизборната кампания - само с вадене на скандали, без никакви положителни послания.

Припомняме, че последния пленум на левицата, продължиха споровете около избора на нов председател на БСП. Лидерът в оставка Корнелия Нинова беше бламирана, като партията не прие доклада й за представянето на евроизборите. Очаква се той да бъде финализиран на конгрес на 16 юни.

Атанас Мерджанов обаче твърди, че не е важно дали Нинова е бламирана от опозицията в партията си, а дали българските граждани не бламират БСП.

"БСП инкасира две национални загуби на парламентраните и европейски избори, като предварително очакванията бяха, че левицата щеше да ги спечели. Очевидно това рязко, категорично разминаване с очакванията на хората не може да не тревожи и не може да не буди редица подозрения, съмнения и критики", коментира той и допълни, че последният пленум бил стъпка към демократичното съществуване на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
12
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Чочо: Чочо, къде отиде в конгреса на САЩ? Демократично, комунистическо-антикомунистическо и пъпната им връв вече са експлоатирани до втръсване. Комунисти сред политоците в България отдавна няма. Какъв социалист (а да не говорим за комунист) може да бъде Георги Гергов например. Я му виж дебелия врат. Той получи от Бойко 43 милиона държавни пари за една дупка в центъра на Варна, която нукому не е нужна. За какво? За комунизъм-антикомунизъм? Не, за да мъти водата в БСП, та да помага на Бойко.
35
16
 
4
 
! Отговори
Пак една обиколка? преди 4 години
До Тонката: Докато на електората му е достатъчна една обиколка на Бойко преди изборите, така ще бъде. Но няма как това да минава винаги. Шаблона в тази схема вече се вижда. Цял мандат корумпирано или направо некадърно управление, изоставаме от предпоследните в ЕС и накрая една обиколка из страната да е достатъчна. Да видим дали ще мине и на следващите избори.
34
3
 
23
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Пъпната връв БКП-БСП не е скъсана .Отровните субстанции продължават да текат по посока приемника .Невъзможността автокрация върху цялото общество ,довежда до авторитаризъм по посока прогресивно намаляваща и ненужна на обществото формация .Отсъствието на комунистически елементи в конгреса на САЩ е гаранция за просперитета и демократичността на американския народ. БСП ако освободи пространството което заема , ще се появи нова демократична формация, която ще бъде коректив на всяко управление.
33
15
 
18
 
! Отговори
Нищо не е приключило преди 4 години
Откакто Корнелия Нинова е председател, БСП излъчи президент, получи два пъти повече депутати на парламентарните избори и един евродепутат повече на тези избори. Старите "вечни депутати" още от времето началото на прехода, естествено са против нея. И този Мерджанов е точно от тях. Единствено в БСП и точно Корнелия Нинова ограничи броя на мандатите на депутатите. Има всички шансове да я преизбератТова е битката сега. Георги Гергов, Пирински, Мерджанов искат пак да станат "вечни" и Нинова им пречи
32
10
 
14
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Отвратен 27 Ами като си отвратен гласувай за ГЕРБ.Половината от управниците в БСП гласуваха за ГЕРБ.Не се страхувай. Никой няма да знае.
31
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 35Абе без Цецо к..радецо и Веско Мариновия хич ам хич не ви виждам да правите на някого нещо, цвъки преди поне плетеше далаверад..2тжийските мрежи...
30
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мерджанов - вечният депутат, стана опозиция като го изхвърлиха от парламента, иначе винаги на топло, след колко загуби на бсп той все си беше депутат и си двибеше партийните фирми, ярък образ на партийна номенклатура
29
15
 
14
 
! Отговори
Поручик Лукаш преди 4 години
Сега разбирам желанието на Нинова да изрине старата номенклатура от партията си. И едва ли е забравила, че някои от тях си мечтаеха за коалиция с герб.Колкото до изборите, не бих приел резултата на *** за загуба. Те добавиха нови 56 хиляди гласа, а герб бележи спад с над 90 хиляди (по данни на ЦИК). И ако не бяха седесарите да дадат още един мандат на герб, резултатът щеше да е равен..а качеството на този мандат не искам и да коментирам, речникът ми е беден..
28
3
 
14
 
! Отговори
Тита преди 4 години
Голям "демократ", няма що!
27
4
 
15
 
! Отговори
Хохегер преди 4 години
Група жалки плазмодии, които дори не могат да се държат като мъже. За някои от тях е ясно , че не са, но този ... Да му се чуди човек какво защитава? Джендърската идеология, парите на съсела и свинаря или продажничеството на найденовци и сие!
26
7
 
6
 
! Отговори
Един преди 4 години
Главният виновник, плачещ за "ценности" е съселчето, което не знае на кой свят е, а алчната му женица му създава илюзии, че го бива за нещо. Той така й не разбра защо мнозинството стойностни хора не го приемат и отказват да гласуват за него.
25
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май има и умни хора в БСП, но повечето са кухи манерки.
24
3
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Този явно се ползва от паричките на герговия, чието място въобще не е в лява партия каквато претендира, че е БСП. Много продажници, много нещастници, плачещи за народен гняв!
23
8
 
18
 
! Отговори
Отвратен преди 4 години
Мерджанов, нямаш ли някакви задръжки? Такива като теб, Станишев, Дъбов, вечно недоволния Пирински, Найденов и компания отвращавате мнозинството мислещи хора! Кого си мислите, че заблуждавате?! За какво ставате, специалисти по какво сте - по клюки и интриги!
22
8
 
19
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Ама тоз ли Овчаров, който загроби България с АЕЦ "Белене" и сега се чудим какво да правим със самовара?!
21
10
 
15
 
! Отговори
Коце кмета преди 4 години
Точно заради борсуци като тоя и съсела БСП не може да спечели избори! Нинова ги издърпа напред и спечели малка преднина пред ГРОБ. Обаче губи изборите, защото ГРОБ като платят на маалътъ и ето ти 5% отгоре. После хващат някоя патерица като РБ, ОП или подобни и управляват (крадат и дерибействат). Ако не е Ниновица, тия да са извън парламента!
20
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Верно е!Никой не знае къде са милионите от касичката на БСП.Може *** да ги е взела на съхранение за след Конгреса, бе... Хахахааааа....!
19
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега на мода са тоталитарните партии. С вожд и учител на партийния народ. Демократичните партии са слаби и хората не ги избират. Искат си стария тоталитаризъм.
18
4
 
15
 
! Отговори
Запада преди 4 години
Искаме да виждаме действие на терена.Десетки са случай те, в който можеше да бъдат под съдебна отговорност - според закона . Активистите на БСП, Р. Овчаров, както и фирми от Лукойл
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Десетки са случай те, в който можеше да бъдат под съдебна отговорност - според закона . Активистите на БСП, Р. Овчаров, както и фирми от Лукойл