Брилянтен Джокович сломи мечтата на Федерер

Сърбинът спечели "Уимбълдън" срещу швейцарския Маестро
12 юли 2015 19:40,
40
Брилянтен Джокович сломи мечтата на Федерер
Снимка: БТА

Новак Джокович доказа за пореден път, че не случайно е №1 в света. Сърбинът надигра и победи Роджър Федерер на страхотния финал на "Уимбълдън" и стигна до успеха след 7:6(1), 6:7(10), 6:4, 6:3.

Този двубой бе повторение на миналогодишната битка за трофея, която отново като краен победител излезе сърбина, а със загубата си Федерер може би няма да мечтае толкова силно, колкото до момента, за поне още един трофей от турнира на английска земя.

Федерер започна по-добре мача, но пропиля аванс от 4:2 гейма, а след това при 6:5 пропусна и два сетбола при подаване на съперника. В тайбрека Джокович доминираше и даде само точка на швейцареца.

Във втория сет отново се стигна до тайбрек. Сърбинът имаше аванс от 6:3, но допусна обрат след седем пропуснати сетбола и в крайна сметка Федерер изравни след 12:10 точки.

В третата част Джокович проби рано за 2:1 и до края му нямаше проблеми да запази преднината си.

В четвъртия сет сърбинът доминираше. След 2:2 той даде още само гейм на съперника си, за да триумфира.

Федерер допусна цели 35 непредизвикани грешки срещу едва 16 на Джокович, което беше голямата разлика в мача.

Благодарение на този триумф световният №1 завоюва своя трети трофей на Уимбълдън и общо девети от Големия шлем, с което вече заема еднолично петата позиция по този показател в Оупън ерата. До момента Новак я разделяше с Конърс, Лендъл и Агаси, но вече пред него са единствено Федерер (17), Надал (14), Сампрас (14) и Борг (11).

Още тенис и спортни новини четете в Gol.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
samo cska
21
6
 
1
 
! Отговори
србе на врбе преди 8 години
Уау, така наречените патриоти не просто, че повече ги е еня за Путин и Русия, от колкото за клетата им майка България, ами и са върли подръжници на сърби, гърци и други душмани-български... Специално на АТАКИСТ-а искам да кажа, че познавам над 10 сърби и до един са надменни заядливи и с негативно отношение към България! Ако тези ще ми ги давате за пример като братя, ходете се застреляйте! Такива като вас сте срам за народа ни, а не патриоти!!!
20
5
 
4
 
! Отговори
Мартин преди 8 години
"Швейцарският фукльо" е 300 пъти по-успял от всички в този сайт взети заедно. Плюйте си го, като не ви харесва, но това е истината. Убеден съм също, че "швейцарският фукльо" е и също толкова пъти по-стойностен човек от всички вас, които го плюете без да имате причина. Продължавайте да цъкате минуси и приятен ви ден.
19
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гришо спи с най-красивата и богата тенисистка...Едва ли го интересува какво мислите за него!
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
28, да се удавиш в собствената си храчка, дано, *** мръсен!
17
0
 
3
 
! Отговори
Smile преди 8 години
До АнонименА ти кой си нещастнико да даваш определения.
16
6
 
5
 
! Отговори
Schweiz преди 8 години
Produlzhavaite da me dislikvate, heitari takiva! Ne vi e sram da s te protiv Federer!!!
15
3
 
19
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Сърбинът просто се забавляваше на корта. Даже и да беше показал Федерер онази игра срещу Мъри оня ден днес, пак щеше да загуби. Просто Джокович щеше да го бие със 7-6, 6-7, 7-6-,6-7, 6-3, защото дотам щяха да му бъдат силите на Роджър в 5-я сет. А тоя ненормалник Джокович знаем, че може да играе и 6 часа на убийствено ниво.
14
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До "индийска"Ама ти сериозно ли?Хахахаха! Джокович е най-големия джентълмент и арстист в кервана на тенистите от последните десет години. И е горд патриот. Шапка доземи. А, и има и най-хубовото момиче. Жените оценяват най-добре един мъж.
13
9
 
6
 
! Отговори
Schweiz преди 8 години
Kak moje taka da obishdate Grigor Dimitrov i nai veche Federer!Federer e sto puti po - dobur i e klasa nad Novak! Taka shte bude i vinagi!Zashto go obizhdate!!!! Kazvate, che ste shtastlivi, che Roger e pobeden ot Novak! Roger e po-golqm s 4-5 godini, rano ili kusno shte se pensionira ot tenisa! Ne haresvam Novak, zashtoto izhvurlq mnogo gnqv po vreme na sreshtite, ponqkoga simulira! Na finala na Wibledon, da ne kaja 70 procenta ot horata bqha za federer! Ne haresam serbina, no ne go obizhdam!
12
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Федерер свърши горивото след втория зловещ сет в негова полза. Не е вече на 25 години. Все пак респект за хъса който показа на този турнир за пореден път. Браво Родж!
11
5
 
22
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 16Сърбите ни мразели?Явно никога си нямал контакт със сърби! Жалко!
10
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха-ха-ха, как се кефя, че нашето балканско момче смачка за пореден път фасона на надмениия швейцарски фукльо!...
9
4
 
18
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 13В конкретния случай Новак отговори подобаващо на един чобанин от публиката. Не ругаеше публиката, а само се присмя ядливо на един *** в нея,когато спечели гейма си.
8
18
 
6
 
! Отговори
србе на врбе преди 8 години
Може и да се каже, че беше брилянтен, но няма как да бъде пропуснато, че за пореден път си изля гнева, когато играта не му вървеше, върху противник, съдии и обикновени зрители от публиката! С такива изцепки ще има още дълго време да се чуди защо не получава същото уважение и любов, каквито са си заслужили легенди като Федерер!!!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 3 Муахахахах... автора вчера имаше предвид , че Федерер ще преживее апогей, ако бие Джокович днес. Много си *** бе братче.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това куче Джокович имах чувството че си играеше с Федерер. Все пак Федерер даде всичко от себе си което му прави чест.
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Новак Джокович доказа за пореден път, че не случайно е 1 в света."Ще го повторя пак за феновете на Федерер: Ноле неслучайно е номер 1 в света.
4
1
 
31
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Жестока битка от Роджър на 34 години срещу световният номер 1. Поздравления и за двамата!
3
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера като наплюх статията, в която се твърдеше, че победата на Федерер над Мъри била нов апогей в кариерата му, посочих, че и Гришо ступа Мъри, ама апогей не видя и някои хора тука ми напляскаха минуси. Е страшен "апогей" преживя Федерер то се видя днес ахахахха