Реал, Барса, Байерн... Юве е №1 за всички времена в Европа

"Бианконерите" са първият отбор с три поредни златни дубъла
22 май 2017 08:45, Веселин Коларов
4
Реал, Барса, Байерн... Юве е №1 за всички времена в Европа
Снимка: Juventus.com

Италианският гранд Ювентус стана първият отбор от топ първенствата на Европа, който печели три поредни златни дубъла в страната си.

"Бианконерите" вчера победиха с 3:0 Кротоне у дома в мач от предпоследния кръг на Серия "А", с което и математически си гарантираха историческото шесто поредно скудето.

През миналата седмица те надделяха с 2:0 над Лацио на финала за Купата на Италия и пренаписаха историята не само на Апенините, но и на Стария континент. И трите дубъла за Юве дойдоха под ръководството на треньора Макс Алегри. 

С него торинци постигнаха успехи и на международно ниво. На 3 юни в Кардиф италианският колос среща Реал Мадрид във финала на Шампионска лига. Той ще е втори за Ювентус през последните 3 г. (б.р. - 1:3 от Барселона през 2015) и "старата госпожа" ще се опита да се превърне в осмия отбор, който достига до требъл.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: ювентус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Юве! преди 6 години
Юве е велик отбор и пожелавам на феновете да видим Буфон с Ушатата!
3
3
 
21
 
! Отговори
ля ля преди 6 години
жесток отбор е Юве - аплодирам усилията и амбициите му както на състава така и на треньорите! Дано да вземат и да натупат тия смешници "испански" и да покажат защо постигат тези успехи - постоянство!!Успех на старата госпожа и нейното ръководство! красива игра играят спор няма!
2
4
 
12
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Май си от разбирачите подкрепящи Гришата с Микре, гледай си А ПФГ и викай че са супер, по-нататък не е за теб, объркваш се:)
1
16
 
11
 
! Отговори
ооо да беее преди 6 години
Само дето са и номер едно по загубени финали. Да напомня само и 1985 как взеха купата на Хейзъл след дузпа 3 метра извън наказателното поле. Смешници и отбор на мафията в Италия. Сега обаче ще е интересен финала - отбора на мафията срещу отбора на УЕФА.