Борис Джонсън иска тежки санкции заради расизма на мача

Ще пише на УЕФА за бърза проверка и наказания
192
Борис Джонсън иска тежки санкции заради расизма на мача
Снимка: Reuters

Британският премиер Борис Джонсън осъди остро расистките прояви на българските фенове по време на вчерашния мач между България и Англия в София.

Още по темата
Англичаните спечелиха квалификацията за Евро 2020 с 6:0, но двубоят бе помрачен от расистки скандирания от трибуните през първото полувреме, заради които на два пъти срещата бе прекъсната от главния рефер от Хърватия Иван Бебек.

"Расизмът, който чухме и видяхме вчера, бе отвратителен и няма място във футбола или където и да е другаде", се казва в изявление на официалния говорител на Джонсън, цитиран от БНР.

"Английските футболисти и треньори показаха страхотно достойнство и премиерът ги поздравява. Играчите бяха жертва на жалки атаки. УЕФА трябва да приеме фактите. С това петно на футбола не се действа адекватно. Расизмът и дискриминацията трябва да бъдат изхвърлени от футбола веднъж завинаги. Подкрепяме искането на Футболната асоциация за спешно разследване и тежки санкции. Ще пишем до УЕФА с искане това да се извърши бързо", допълни говорителят на Борис Джонсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я някой запознат да светне аудиторията.Боби Михайлов да не би да е възможен кандидат за пост в европейската или световна футболна централа. Малко в повече ми идва скандала, с расизма срещу футболем отбор от ранга на нашите.
16
5
 
7
 
! Отговори
Гашо преди 4 години
Дано да изхвърлят националния отбор за 5 г. Тъкмо да няма такива резили. Перуката ще е шеф на село скоро
15
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той собствената си държава не може да оправи тръгнал с други да се занимава, ***....затъват след брекзит без сделка и само *** ще останат там тогава няма да му се налага да се бори с расизма
14
3
 
27
 
! Отговори
прогресивен преди 4 години
Абе, най-сетне се разкри къде е коренът на световното зло.
13
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БоДжо да внимава да не свърши като каталунските лидери с неговата фиксация за излизане от ЕС на всяка цена и против правомощията, които са му дадени. Футболът му е най-малкия проблем.
12
5
 
4
 
! Отговори
пецата преди 4 години
сега баце ще оцапа гащетата
11
4
 
12
 
! Отговори
до Динко преди 4 години
Защото ни управляват евр огейски ***.
10
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами прави са хората, да почнат санкциите от Главната Перука първо, защото нивото на футбола ни е такова заради неговото управление.
9
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може заради 20 човека да лепиш етикети на всички присъстващи на стадиона, на цял народ и държава. Това е обратен расизъм, атака срещу източно европейците и пренасяне на проблема от болната върху здравата глава. Тук въобще вече не става въпрос за чувствата на тъмнокожите английски футболисти или за слабия български отбор. Бие на цирк...
8
6
 
13
 
! Отговори
zeus преди 4 години
По стадионите ходят само нискочели ***, какво сте очаквали да се случи?
7
4
 
43
 
! Отговори
ДинкоАТВ преди 4 години
А те, че ни обиждаха на расистка основа на Уембки защо си мълчим. Защо сме такива жертви всеки път. Това е гавра с нас абсолютна.
6
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами искайте,ама то 31 октомври иде и не ни интересуват тези санкции.Гласувайте си ги на Острова.. Поканете и кралицата за одобрение на декрета!
5
5
 
50
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Расизма е този, който подтикна болшинството англичани - да гласуват за Брексит.Но вече е късно - Англия в близките години ще е индопакистанска.
4
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ингилизите си правят каквото си искат. Имат си и пета колона в лицето на медии, НПО, съдии. Не за расизма, ами и за избитите евреи ще се оправдаваме.
3
5
 
45
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Да ни изхвърлят от футбола за 2-3 години.Тъкмо да не им берем срама на нашите футболисти.А, иначе Европа е лицемерна, както винаги.Вижда треската в нашите очи, а не вижда как ни дискриминират нас българите навсякъде.
2
4
 
48
 
! Отговори
толерантен преди 4 години
Нато ще ни напада ли!?
1
3
 
46
 
! Отговори
балама преди 4 години
Очаква се и папата, и далай лама, да ни заклеймят.