Борис Джонсън иска тежки санкции заради расизма на мача

Ще пише на УЕФА за бърза проверка и наказания
192
Борис Джонсън иска тежки санкции заради расизма на мача
Снимка: Reuters

Британският премиер Борис Джонсън осъди остро расистките прояви на българските фенове по време на вчерашния мач между България и Англия в София.

Още по темата
Англичаните спечелиха квалификацията за Евро 2020 с 6:0, но двубоят бе помрачен от расистки скандирания от трибуните през първото полувреме, заради които на два пъти срещата бе прекъсната от главния рефер от Хърватия Иван Бебек.

"Расизмът, който чухме и видяхме вчера, бе отвратителен и няма място във футбола или където и да е другаде", се казва в изявление на официалния говорител на Джонсън, цитиран от БНР.

"Английските футболисти и треньори показаха страхотно достойнство и премиерът ги поздравява. Играчите бяха жертва на жалки атаки. УЕФА трябва да приеме фактите. С това петно на футбола не се действа адекватно. Расизмът и дискриминацията трябва да бъдат изхвърлени от футбола веднъж завинаги. Подкрепяме искането на Футболната асоциация за спешно разследване и тежки санкции. Ще пишем до УЕФА с искане това да се извърши бързо", допълни говорителят на Борис Джонсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите расисти така са разстроили Борис Джонсън, че Брекзита вече му е най-малкият проблем. Ако Великобритания не излезе от ЕС след 2 седмици, определено за това ще са виновни българските расисти.
36
2
 
0
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 26Джихади Джон не е , а apaбин.
35
6
 
8
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Ще дам пример, ако отбора на англия е целия черен без един бял, съшо и треньора, първо няма да е на англия и второ ще играе по зле и от нашия, нищо че ще бягат 90 мин като назобени хрътки,това не стига, ако ме разбират правилно. Расизма е признание за различие между хората, кое е лошото или невярното! Богатите живеят в други квартали от бедните, защо не им пише на вратите РАСИСТИ! хората са различни и като ти посочат цвета на обувките, не трябва да се сърдиш
34
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Расизма и расовата дискриминация буквално са измислени от Англичаните които са майстори на това да чистят себе си и да прехвърлят вината под формата на социална стигма която се лепи на хора които даже нямат нищо общо с АНГЛИЙСКИЯ ИСТОРИЧЕСКИ РАСИЗЪМ.Ние не сме дискриминатори като англичаните или американците. Нашето е просто ебафка или е практично, не отива толкова надълбоко. "Бял мъж" като концепция е долна лудост - да се категоризира цяла европа + сащ като едно племе и да му се лепне расизма
33
8
 
18
 
! Отговори
провинция преди 4 години
Този иска нещо от най старата държава в европа,Той ли ще ни учи на толеранрноет?
32
8
 
26
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Премиерът на Великобритания, която доскоро владееше половината свят като колонизатор, сега ще ми разправя, че българите били расисти, въпреки, че сме нямали нито една колония! Ами тези чернокожи "английски" футболисти не са ли потомци на роби, докарани насила от английските колонизатори? То бива английска наглост, но тази ни идва в повече!
31
3
 
7
 
! Отговори
политкоректен преди 4 години
Ако кажеш на някой бял "май**на", това расизъм ли е?
30
3
 
5
 
! Отговори
Гост преди 4 години
То като неможем да играем побе с друго да се прочуем ...А санкциите да се платят от тези пичове мамини ,които се правеха на много вървежни с черните дрехи и натцистки жестове.
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това вчера беше тренировка, днес започна истинския мач ахахах
28
4
 
10
 
! Отговори
толерантен преди 4 години
Очакваме резолюция на Съвета за сигурност на ООН. За "скандала". В халба с бира.
27
3
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
A кога Бойко ще наложи санкции на Англия?;)))
26
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще има санкции заради хилядите британски граждани,които се биеха за Ислямска държава? Най-големият главорез беше от Лондон,по прякор"Джихади Джон".Ония режат глави,тук няколко пикльовци викат на стадиона,ама българите са лошите.
25
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Футболните фенове от агитките са примитивни расисити. Не може от това да се правят световни новини,и премиери на държави да се изказват като кометират шепа квартални друсани,и пияни . Мнозинството хора не са разбрали,че има мач,и научиха ча днес за мача,с кой сме играли,и какъв е резултатът. Не може да ни занимавате цял ден с тази тъпотия.
24
6
 
11
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Санкционирайте ги да нямат право да играят 10 години! Точно ще си починем :D
23
2
 
20
 
! Отговори
СЦНПЧ преди 4 години
Шести американски флот тръгнал към Бургас, солидарно с английския флот.
22
8
 
34
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Расизма е признание, че има раси, защото хората са различни. Като ми кажат бял и че не мога да скачам, както и да бягам, не се обиждам, щото е така. Но на черния му става тъпо, щото знае че единственото, което могат, дар от Всевишния е точно това, да скачат и багят. Другото е дар от белия.....не искам да ми се чувстват задължени за тока водата и обувките, но не искам и да се правят на бели, както аз не се правя на друг. Имаше един певец дето св белосваше от малоценност
21
8
 
11
 
! Отговори
Ме преди 4 години
За, нацистки поздрав в Германия могат да те осъдят. А в България, да те похвалят.Фашизма, няма място у нас и не бива да се толерира. съд и да си понесат наказанието трябва.
20
6
 
16
 
! Отговори
Й преди 4 години
Ти пиар на гърба на нашата държава нема да правиш Борисчо
19
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отдавна на българите не им прави впечатление че хора като Сидеров, Каракачанов и Валери Симеонов управляват България. Нормално е така възпитаното поколение от гореизброените герои защитени под крилото на Герб и Борисов да станат расисти особено като се вземе предвид и умственият багаж на така наречените агитки.
18
4
 
7
 
! Отговори
Перука Vs Перука преди 4 години
Къв расизъм бе братче. Ела да ти попее Преслава след мача. После с Бойко ще ядем дюнери за изтрезняване. Кви расизми ви гонят. Ще те повозя с джипа около стадиона да видиш расисти има ли.