Наско Сираков: Борисов помогна на всички, само не на "Левски"

По думите му през годините клубъте бил управляван безотговорно
23 юли 2020 14:43, Нели Христова
119
Наско Сираков: Борисов помогна на всички, само не на "Левски"
Снимка: БГНЕС

Помогнаха на почти всички отбори. Държавата, Бойко Борисов. Защото Бойко Борисов помогна с личен ангажимент. Само на "Левски" не помогна. Така собственикът на "Левски" Наско Сираков коментира недоволството на феновете от думите му, че държавата трябва да помогне на клуба за строеж на стадиона.

Според него призивът на феновете да не се иска държавна помощ е "класически популизъм".

"И ние да се правим на ощипани. Как щяло да прозвучи това? Ние не молим за помощ, за да похарчим парите за футболисти. Искаме стадион, който ще е за нашите деца и внуци. Да идват години наред тук, всеки втори уикенд и да се чувстват добре и комфортно", каза Сираков пред Levski365.com.

Той припомни, че държавата отдели 25 милиона лева за "Ботев" (Пд), за да бъде довършен стадион "Христо Ботев".

Преди Наско Сираков да получи акциите на "Левски" от Васил Божков и Георги Попов, те бяха джиросани за кратко на името на премиера Борисов. Тогава Божков обвини министър-председателя за ситуацията в клуба, но Борисов отказа да ги получи.

Сираков пое управлението на сините през юни, като се ангажира да стабилизира клуба. За пръв път той говори и за цялостна промяна в модела на управление на клуба.

"Моделът ние ще го променим, това е ясно. Искам "Левски" да стъпи на краката си и да съм реално последният мажоритарен акционер преди да сменим модела. "Левски" трябва да е на привържениците и те да избират президент. Мога да кажа, че ние вече проучваме как това е възможно юридически. Иска ми се това да се случи в следващите три години", каза още собственикът на сините.

По думите на Сираков през годините "Левски" е бил управляван безотговорно и сегашната ситуация е резултат от това.

"Левски" е управляван безотговорно, това е истината и няма какво да го крием. Например това с безкрайното текучество на играчи. Говорим за едни десетки милиони, които са отишли в заплати на играчи, а те не са дали нищо на клуба. В комисионни и трансферни суми по привличането им. В неустойки, за да може да си тръгнат и да дойдат нови. Това е един много порочен цикъл, който е нанесъл огромна щета върху "Левски", каза Сираков.

Според него това се е получило не заради липса на амбиции от предишните собственици, а защото "не са управлявали правилно футболните процеси".

По темата Станимир Стоилов Сираков обяви, че "вратата винаги е отворена за него". Покана към него обаче трябва да дойде, когато клубът си е стъпил на краката.

Преди ден Сираков обяви, че целта му е "Левски" да няма дългове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Таван 3 хиляди на играч и това е. Докато се стабилизира клуба. От 15 години на Герена бяха безобразия, трошене на пари, (пране) безогледно и безрезултатно. Срамота е да се иска помощ от феновете, след толкова потрошени безплодно милиони. Направо е гнусно и обидно да се иска помощ от феновете.
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе Наско стига слуша жена си. На ЦСКА какво е помогнал Баце. Навря ги в *** ....с. Аде стига рев. Локо Сф ви чака. Нали се кефехте на фалута на червените.
97
0
 
1
 
! Отговори
Radi преди 3 години
Кораба е почти потънал те му слагат капитан .....
96
0
 
4
 
! Отговори
4epa преди 3 години
С ЕДНА ДУМА УПРАВЛЯВАН ПО КОМУНИСТИ4ЕСКИ- ФАЛИТ !!!!!!!!!!!!!!!!
95
0
 
1
 
! Отговори
levskar преди 3 години
Nasko, mnogo ste trebva da se borich za da napravich LEVSKI bez dalgove i otbor , koto da palni stadiona. mnogo korupzia i cmeni na treniori , direktori i igrachi. pari nema deistvai. samo levski.
94
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скрий се бе сирак.Ревеш повече и от Папаза.Само пари имаш в главата.Искате на последно място да взимате пари все едно сте шампиони.
93
0
 
13
 
! Отговори
Gogo преди 3 години
Аз да попитам защо не съберете пари за някаква полезна кауза, а искате за това да си плащате не реалните заплати. Хора не плащайте за таки кауза... има спонсори който си перат парите и ако искат те да плащат. Футбола отдавна не е спорт а мръсен бизнес
92
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сираков, Какво ви е виновен Борисов че не можете дори да тичате и гоните топката деветдесет минути без да спирате? Повечето от вас нямат дори средно образование а получавате по една шапка пари всеки месец? А стига ви толкова! Кажи на твоя приятел комарджия Папазов да спре да плаче като девица за курабийка и да си плати глобите, па ще видим!
91
3
 
16
 
! Отговори
дедко преди 3 години
До Левски 106Я... кажи кой беше отбора на пощите и милицията преди 1989-та (или не си бил роден), я пак кажи кой ви подари стадиона (нещо.. наеми да плащате?!) и не само за Герена, а стадион Раковски?! Знаеш ли какво се намира там - психото на полицията. Та... хайде не говори глупости - отбора на всички власти (особено на полицията).
90
3
 
18
 
! Отговори
дедко преди 3 години
Стига ревал бре, стадион ви подариха, галениците на всички власти! Отбора на "родната" полиция!
89
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Левски 106Вярното е обратното. Винаги се прекланя пред властта, слуга на всяка власт, отбора на властта.
88
12
 
4
 
! Отговори
Левски 106 преди 3 години
НИКОГА НЕ СЕ ПРЕКЛАНЯ ПРЕД ВЛАСТТА ОПОЗИЦИЯ НА ВСЯКА ВЛАСТ ОТБОРА НА НАРОДА.
87
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво му е голямото на клуб без спонсор. Да играе с аматьори и юноши ако името му е достатъчно да ги мотивира.
86
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сираков е богат човек и може сам да спонсорира в собствения си клуб. Има много жилища и хлебозавод, така че никой няма да му откаже кредит.Аз не съм съгласен да се дават пари на частни клубове от бюджета.
85
7
 
7
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 3 години
Наско е Прав - Трябва Борисов да даде на Левски поне 1 милиард Евро - от тези 29 .И не се шегувам - Как може Григор Димитров , Илиана Раева и Кубрат Пулев да вземат общо 100 милиона Евро от Гратовете , а Сираков и Тити Папазов да маат като Жена Без Мъж .Бойко дай на Сираков , не се стискай - нали каза че само ти решаваш на КОИ да дадеш Пари .
84
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По същество Наско призовава за връщане към аматьорския футбол от едно време, когато клубовете биваха подпомагани от държавата. Това си знае човекът, за това призовава.
83
1
 
33
 
! Отговори
eve1 преди 3 години
Наско Сираков е ,като клошар на който са прехвърлили фалирала фирма с милиони задължения и сега се чуди какво да прави и кой му е виновен..Аз съм против подпомагането на професионални отбори от държавата.По-добре да се подкрепят детски школи.
82
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам следните въпроси към Наско:1. Откъде-накъде държавата трябва да помага на един професионален футболен клуб, който е частна фирма?2. Може ли да ми посочи голям отбор, който да не е собственост на някой милиардер, а на привържениците си?
81
0
 
30
 
! Отговори
66 преди 3 години
Управлението не е за прости хора бивши футболисти.
80
5
 
17
 
! Отговори
смях преди 3 години
Бойко, аре дори да не е цяло, дай половин чекмедже. Кво се скръндзаш.