Уикенд с Dnes.bg: 10 г. Teenproblem, Сара Тавареш, фюжън и реге

И още изложби, кино, театър, цигански оркестър и партита в София
Обновена: 13 май 2011 14:59 | 13 май 2011 11:40,
6
Уикенд с Dnes.bg: 10 г. Teenproblem, Сара Тавареш, фюжън и реге
Постер: Тееnproblem

13 май, петък

МУЗИКА

10 години Teenproblem.net
Четири култови български групи ще се съберат, за да отпразнуват 10-годишнината на най-популярния сайт на българските тийнейджъри – Teenproblem.net! За първи път на една сцена ще свирят българската ню пънк гордост Ogi 23, балканските ска-реге веселяци от The Pomorians, рок героите от D2 и хип-хоп легендите Ъпсурт. Още за концерта! Кой е най-секси – тук!
Национален дворец на културата, Зала 3
13 май (петък), 18,30

100 Цигански Цигулки
Оркестърът 100 Gypsy Violins не само е най-голямата циганска музикална формация изобщо – той е и най-големият симфоничен оркестър, идвал някога у нас. Като добавим и факта, че музикантите постигат удивителен синхрон в изпълнението на класически произведения по памет, без да използват партитури, невероятното преживяване за публиката е абсолютно гарантирано. Още за Унгарската седмица и за 100 Gypsy Violins!
Национален дворец на културата, Зала 1
13 май (петък), 20,00

Raul Midоn
Поредното издание на Reel Feel ще срещне публиката с вокалиста, китариста и композитора Raul Midón - нюйоркчанинa от Ню Мексико, който вижда света не чрез очите, а през душата си. Известен с чувствения си тенор, той омагьосва публиката с поразителен перкусивен китарен стил, в който умело смесва фламенко, джаз, соул, фолк, R’n’B, поп и латино елементи. Известен е и с умението си да преобразява гласа си в различни инструменти и всяко негово изпълнение на живо е вселена от изящни хармонии и мелодии. Още за него!
Sofia Live Club
13 май (петък), 20,00

ПАРТИ

Marco Carola
Една от най-ярките звезди на световната клубна сцена Marco Carola пристига в България този петък, за да представи новия си албум – Play It Loud. През последните три месеца турнето на италианецa преминава през повече от 20 страни по всички краища на света, за да дойде ред на България, където ще бъде подкрепен от резидента на BLAME Liubo Ursiny и една от най-талантливите жени диджеи – tINI. Специалният бонус към родната публика е обещанието гостът да не слезе от пулта до 7 сутринта...
Ялта
13 май (петък), 23,30

ТЕАТЪР

Правилата на играта

„Правилата на играта“ е първата пиеса на непълнолетен автор, която се поставя у нас. Неин автор е Стефан Прохоров, а режисьор – също дебютиращият Димитър Стефанов. Спектакълът е абсурдна комедия за игрите, в които участваме, без да сме напълно сигурни какви са правилата в тях. Още за него – тук!
Младежки театър
13 май (петък), 19,00

14 май, събота

МУЗИКА

Сара Тавареш
Певица с огромна енергия и положителен емоционален заряд, Сара Тавареш пленява с искреността и жизнерадостта на изпълненията си. В музиката й има различни влияния от португалскоговорящите страни, които тя балансирано смесва и изпява на английски, португалски и анголски сленг, креолски от Капо Верде, като прибавя някои испански и френски думи. Сара кара слушателите си да се чувстват влюбени с омагьосващата си усмивка и неподправен талант. У нас ще представи последния си албум Xinti. Интервю със Сара Тавареш чети тук! Още за концерта – тук и тук!
Зала България
14 май (събота), 19,30

Fusion Embassy Presents: Triple Release Party
Музикалната ракета на Fusion Embassy, заредена догоре с експлозивно парти гориво, ще поведе публиката на поредно пътуване. Дестинацията е чисто нов материал от откривателите на Bulgarbeat стила - Fusion Embassy All Stars, първия български проект, пробил на Изток – Surbahar, мистериозната нова формация Digital Jazz Orchestra, допълнени от специален live сет от ветерана на родната дъбстеп сцена EXo и новите герои в нея – Soundforia. Публиката ще чуе за първи път иновативните им музикални проекти, смесващи фолклор от цял свят с модерни жанрове, като Drum & Bass, Dubstep, Ambient, IDM, Broken beat, DrumStep и др. Още – тук!
Mixtape 5
14 май (събота), 22,00

Roots Rocket Reggae
Първият български лейбъл за реге музика Roots Rocket ще предложи няколко премиери с голямо парти и концерт. На събитието музикантите от Root Souljah ще представят новия едноименен проект на лейбъла – Roots Rocket Band. Освен тях публиката ще се наслади и на концерт на новото попълнение на лейбъла – българската реге свежест – група Мерудия! Още - тук!
Studio 5
14 май (събота), 20,00

ПАРТИ

Davide Squillace
Davide Squillace е резидентът на култовото парти Circoloco в клуб DC10 на остров Ибиса. За него казват, че е трубадур на електронния звук от бъдещето. Отдавна закален с дълги и епични сетове на  сесии на острова, напоследък той прави чести инкогнито появи у нас, запленен от българската си приятелка. За любовта граници няма, а любовта на българските клъбъри към вечно актуалния италиански саунд е повече от сляпа. Този път ще гостува с продължителен сет от над 4 часа, след което зад пулта ще го сменят ветераните от Метрополис Стивън и Ясен Петров.
Червило
14 май (събота), 23,00

ИЗЛОЖБА

Европейската нощ на музеите и галериите
Подобно на много европейски градове, в София и в други точки на България ще се включи в Европейската нощ на музеите и галериите. Повече от 60 музеи и галерии в страната ще бъдат отворени за посетители до полунощ. Програмата в софийските музеи и галерии виж тук!
14 май (събота)

15 май, неделя

ТЕАТЪР

Старицата от Калкута
Кабарето-noir на Явор Гърдев е сред най-забавните и сполучливи черни комедии на родна сцена в последните години. Съставена от миниатюри на Ханох Левин, „Старицата от Калкута“ представя четирима актьори в многобройни ситуации, представящи страха от смъртта по абсурдистки игрови и ужасно забавен начин. Три години след премиерата спокойно можем да наречем спектакъла „култов“. Още за него – тук!
Театър 199 Валентин Стойчев
15 май (неделя), 19,30

ФЕСТИВАЛ на испанското и ибероамериканското кино

Хартиени птици
Филмът е историята на група водевилни актьори, на които войната е отнела всичко освен глада. Музикантът Хорхе дел Пино, вентрилогът Енрике Корго, певецът Росио Молинер и сирачето Мигел, наред с други бедни души, формират едно своеобразно семейство, което се опитва да преживее като всички останали – с беднотия и веселие, с радостта от музиката и песните им. А при липсата на хляб понякога ги хранят аплодисментите.
Люмиер
15 май (неделя), 19,00

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
лулу, армията няма нищо общо с българската култура. Аз не подкрепям войната в никакъв вариант и Крумовите закони не ме интересуват. Това обаче не значи, че не ми харесва да слушам и по малко българска народна музика повече отколкото наркоманските песнички, които предполагам слушаш ти.А омразата, която проявяваш, само ти вреди.
5
2
 
1
 
! Отговори
лулу преди 12 години
опа, тва за английското име го пропуснах - лулу много странджанско ли го намираш?
4
2
 
1
 
! Отговори
лулу преди 12 години
е кво, на шльокавица ли да пиша? използвам родния си език, който, уви, никога доброволно не съм избирала. но такива ограничени размисли като твоите единствено ме натъжават допълнително, че обитавам тази дупка, наречена бг. аз отдавна съм се глобализирала, не ме мисли, и пиша на английски винаги, когато се налага. в български сайт, дори и да е *** като днес.бг, това не е нужно. а ти си пусни валя балканска и си припни колко славна армия сме имали. накрая поплачи за крумовите закони.
3
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
2, а защо доказваш патриотизъм, пишейки на български? Направо почни да пишеш на английски, вземи си английско име и се "глобализирай".
2
1
 
3
 
! Отговори
лулу преди 12 години
а на мен ми е много тъпо, че в 21 век трябва да доказвам някакъв патриотизъм чрез слушането на родопски песни.
1
5
 
2
 
! Отговори
тъжен българин :( преди 12 години
Малко е тъпо, че вече дори и като се напие българинът не си слуша народната музика, ами слуша чалга , реге , *** народна музика и др... :(