Седем дни Унгария

Започва Унгарската седмица у нас, със 100 цигански цигулки, рок бандата Омега и танцовото шоу Presidance
Обновена: 12 май 2011 16:59 | 12 май 2011 16:58,
8
Седем дни Унгария

Унгарската седмица, в рамките на която у нас гостуват най-големият симфоничен оркестър в света 100 Цигански Цигулки (13 май), легендарната рок група Омега (14 май) и “унгарският Lord of the Dance” танцово шоу Presidance (15 май), стартира на 12 май и ще продължи до 17 май с поредица от изяви на унгарски артисти.

Освен културните събития, паралелно ще се състои и Унгарска кулинарна седмица в Шератон, където ще могат да бъдат поръчани и опитани  специално приготвените традиционни унгарски рецепти от световноизвестните готвачи Габор Рач и Тамаш Колежа.

В рамките на сецмицата ще бъде откита изложбата „Явления“ с творби на българо-унгарски живописци в Унгарския културен институт (от 12 май), а на същото място ще се състои и среща с унгарски писатели (16 май от 18.00 часа) и концерт на Ангела Тошева с творби на Ференц Лист по случай 200-годишнината от рождението на композитора (17, май, 19.30 часа, Зала 9 на НДК)

Разбира се, основен акцент ще са трите спектакъла:

Оркестърът „100 Gypsy Violins“ не само е най-голямата циганска музикална формация изобщо – той е и най-големият симфоничен оркестър, идвал някога у нас.

Като добавим и факта, че музикантите постигат удивителен синхрон в изпълнението на класически произведения по памет, без да използват партитури, невероятното преживяване за публиката е абсолютно гарантирано. Още за тях - тук!

Още по темата
25 фев 2011 16:29
13

След легендарните си концерти у нас през 80-те Омега пристигат отново в България, за да представят най-големите си хитове пред българска публика, както и материал от последния си студиен албум Omega Rhapsody.

Омега е най-успешната унгарска рок група в света, както и една от най-дълго просъществувалите в историята на унгарската музика. Създадена е през септември 1962 в Будапеща от Ласло Бенкьо (клавишни, вокал), Янош Кобор (ритъм китара и вокал) и Джозеф Лаукс. Имат богата дискография от студийни записи, сингли, лайв изпълнения на унгарски и английски, към които и до днес продължават да се добавят нови заглавия.

Танцово шоу номер 1 в Унгария Presidance пък ще засенчи грандиозния успех у нас на световноизвестния Lord of the Dancе, убеден е основателят и хореограф на шоуто Берталан Вари.

Спектакълът по стара унгарска легенда ще бъде представен за първи път в България на 15 май 2011 г. в зала 1 на НДК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: ОмегаOmegapresidance100 Gypsy Violins
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОВА СА ДВА АРИЙСКИ НАРОДА ОБЩО МИНАЛО -АТИЛА КОЙТО ТАКОВА МАМАТА НА РАЗВРАТНАТА РИМСКА ИМПЕРИЯ С ТАКИВА НАРОДИ ТРЯБВА ДА ГРАДИМ ЗДРАВИ ВРЪЗКИ ,А НЕ С СЛАВЯНСКИТЕ ПОПЛЮВКОВЦИ -РУСИЯ И ЧИФУТЯСАЛИТЕ *** ОТ САЩ
4
0
 
2
 
! Отговори
Elizabeth преди 13 години
Няма, но често има български събития, които за жалост не са организирани от нашастранаyoutube/watch?v=kSQq3XTu6ls&feature=player_embedded
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Унгария има ли седмица н България ?
2
1
 
2
 
! Отговори
жаго преди 13 години
тук сме много жаговци и още сто ли идват?
1
13
 
4
 
! Отговори
и те носят душа ..! преди 13 години
youtube/watch?v=Bma1WoR3Gd4&feature=relatedнека да дадем своя нисък поклон към нашите роми, и те са част от нас, от нашето ежедневие ...това, че те са ***, простете, ама те с нищо не са по-долна класа от нас Българите!нека да се научим да уважаваме другия човек до нас, нека да бъдем по-добри, по-състредателни ...и да не забравяме, че един ден ние българите ще бъдем малцинство в самата си страна ..!youtube/watch?v=TwRKZ1a167Q&feature=related