Зеле, броколи и карфиол за по-дълъг живот

Кръстоцветните зеленчуци са богати на витамин С
10 юни 2011 15:45,
5
Зеле, броколи и карфиол за по-дълъг живот
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Родителите, които постоянно натякват на децата си да се хранят здравословно, със сигурност ще приветстват резултатите от ново изследване, което показва, че хората, консумиращи големи  количества плодове и зеленчуци, живеят по-дълго, съобщи  Ройтерс.

Особено полезни са кръстоцветните зеленчуци като зеле,  карфиол и броколи. Авторите на проучването от университета "Вандербилт" отбелязват, че консумацията на повече плодове и зеленчуци не увеличава автоматично продължителността на живота.

"Възможно е  хората, които включват в менюто си повече полезни храни, като цяло да водят по-здравословен начин на живот. Въпреки това изследването е поредното в подкрепа на ползата от здравословното хранене", пишат специалистите.

Проучването е обхванало 135 000 души от Шанхай, Китай. Кръстоцветните зеленчуци са богати на витамин С и съдържат редица други полезни за здравето вещества, припомнят експертите, допълво  още БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Авторите на проучването от университета "Вандербилт" отбелязват, че консумацията на повече плодове и зеленчуци не увеличава автоматично продължителността на живота."Гениално откритие, браво на китайските учени! Иначе витамин Ц има и в цитрусите, примерно. Аз консумирам много лимони, така че не ми трябва зеле.
4
0
 
3
 
! Отговори
......! преди 12 години
Ей,тези учени много работят бе-постоянно откриват "нови" и "нови" неща......!
3
0
 
0
 
! Отговори
Айя преди 12 години
Как да ядем,когато зеленчуците може да бъкат от ешерихия-коли новия убийствен тип !!!???
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 2 Зелето е много полезно за намаляване на телесното тегло.
1
1
 
4
 
! Отговори
туни преди 12 години
За какво е полезно зелето