Простудно заболяване при детето – различното

Кашлицата, сякаш се появява изведнъж
Обновена: 25 яну 2012 18:36 | 25 яну 2012 18:36,
2
Простудно заболяване при детето – различното
източник: Reuters
Простудните заболявания са често срещани при детето. Наблюдават се от 3 до 8 пъти в годината до 11-12-годишна възраст и зависят от ресурсите на огранизма да се справи с инфекциите и други фактори, като климатични условия и хигиенни навици. Понякога настинките следват една след друга.
 
Най-отчетливият симптом при простудно заболяване е кашлицата. Тя най-често се дължи на вирусна инфекция.
 
При децата е характерно влошаване на кашлицата и запушения нос през нощта, което се обяснява със стичането на секретите към гърлото при легнало положение, което често възпрепяства нормалния поток на въздуха. Тази кашлица не е свързана с дробовете.
 
Други симптоми са зачервено гърло, главоболие, отпадналост, повишена температура и отказ от хранене. Раздразненото гърло и кашлицата при малките деца могат да причинят и повръщане.
 
Заради натрупването на секретите в областта на носоглътката може да се наблюдава влошаване на слуха или да има оплаквания от болки в ушите.
 
При простудните заболявания по-критични са първите 2-3 дни, след което имунната система се справя с вирусната инфекция. Обикновено кашлицата продължава по-дълго от останалите симптоми, преминава до 2-4 седмици от появата й.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: детекашлицапростуда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
хххх преди 12 години
ххххх