Изборът е между “глупавите диети” и трудното решение

5 популярни погрешни диети с йо-йо ефект и решението
5 апр 2012 16:45, Женя Величкова
3
Изборът е между “глупавите диети” и трудното решение
източник: Reuters

Нисковъглехидратни, нискокалорични, пречистващи, бързи... какви ли не диети ни обещават бързо постигане на желаното отслабване. Дали обаче това е възможно? 

 
Да започнем от изходното тегло и индекса на телесна маса...
 
Затова дали даден диетичен режим ще работи или не при нас от значение е какво е изходното ни тегло и какво отслабване целим. Свалянето на много килограми действително е възможно, но тогава, когато са налични десетки над нормата. В този случай една диета би могла да работи бързо, което задължително ще изисква контрол на целия процес от диетолог и лекар. 
 
Ако желаете отслабване на 5 кг и сте в нормата по ИТМ, то никоя драстична диета не би могла да даде желания ефект, особено трайно, още повече, без да накърни здравето.
 
Миналата година Британското диетично дружество алармира обществеността за опасните ефекти на някои от популярните диети, като тази на Дюкан. При тези хранителни модели не е възможно постигане на ефект на отслабване за дълго. Няма и научни доказателства, че те работят по начина, по който се описва от популяризиращите ги.
 
“Глупавите диети”
 
Повечето от тези диети обещават резултати за кратък срок и, може би, действително отслабването в тези граници ще се постигне. Но ефектът им ще спре до тук. Ще бъдем неприятно изненадани, ако очакваме при продължаване на диетата да постигнем правопорпорционална загуба на телесно тегло.
 

3
Още по темата: отслабванедиети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
стъкЛен до 1 преди 8 години
Това добре , но какъв е резултата ?
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жена, изядох диетата, слагай да вечеряме :)))