Защо сме уморени след почивните дни?

Понякога се натоварваме в неправилни дейности...
3 мар 2014 20:40,
5
Защо сме уморени след почивните дни?
Източник: Reuters

Въпреки че събота и неделя са отредени за почивка, често сякаш не успяваме да се възползваме максимално от това време и непосредствено преди началото на новата седмица не винаги се чувстваме отпочинали.
 
Обикновено саботираме времето за почивка с вредни навици, които влияят на съня, нивата на стреса, храненето. А кои са най-често допусканите грешни, които пречат на почивката?
 
1. Спане до късно
Оставането до много късно вечер и поспиването до обяд на следващия ден може да доведе до чувство на умора и да наруши графика на съня ни за цялата седмица. Може също така да наруши и режима за физически упражнения и да повиши нивата на стреса.
 
Препоръчително е да се стараем да се придържаме към изградения режими през почивните дни, дори и що се отнася до съня.
 
2. Отпускане в нездравословни навици
Голяма част от хората следват един нормален режим и здравословен режим през седмицата, а дойдат ли почивните дни прекаляват с храната, алкохола или се отдават на други нездравословни дейности.
 
Те дори пропускат часа за фитнес или йога през почивните дни. Това време е предназначено за почивка, а не за отдаване на нездравословни навици, апелират специалистите.

3. Да си наваксаме с работата
Много хора имат вредния навик да използват времето през уикенда, за да си помогнат с работата за следващата седмица. Това е най-лошият избор, който можем да направим.
 
Ако избягваме работата през почивните дни, ще установим, че всъщност сме много по-продуктивни през следващата седмица.

Още за релакс и методи за подобряване на концентрацията можете да намерите в Puls.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: релаксуморапочивка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
а преди 10 години
Защо снимката, която показвате и снимка от летище? Толкова ли няма други снимки за показване? В последните месеци гледам, че по медиите /интернет медии/ се публикуват снимки, които или нямат нищо общо с новината или са малко *** - в случая тук трябва просто да се покаже снимка на "уморени" хора, независимо какви и от къде. Да не говорим, че това пропагандиране на азиатската раса на мен не ми харесва. Не съм любител на азиатците.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо агнето е омърлушено като отива на заколение ?Ей затуй сме уморени в понеделник :)
2
1
 
7
 
! Отговори
Men преди 10 години
Много нискобюджетно изпълнение с привкус на евтино соц-четиво....Опит за надъхване, без да има ясна структура а просто открадното от тук от там. Следващият път се подгответе по-добре. А иначе... днес ми дойде спането до 1.оо ч - следобед :)
1
1
 
8
 
! Отговори
лекар преди 10 години
почивни дни ?! че това какво беше ?