Как да отвърнем на настинката и грипа с природни средства?

Вижте някои от ефективните билки
Обновена: 10 дек 2014 09:45 | 8 дек 2014 13:24,
2
Как да отвърнем на настинката и грипа с природни средства?
Източник: Reuters, архив

Обикновената настинка е състояние, което е типично не само за зимата, но също така се среща и през останалите сезони на годината. То може да се окаже доста изтощително. Има обаче някои природни средства, които могат да облекчат настинката и грипа. 

Да държим чесъна под ръка

Благодарение на мощните си антиоксидантни свойства, чесънът е сред най-добрите предпазни средства срещу простуда и грип. 

Ако чувстваме леки болки в ушите, те може да са в резултат от силна хрема. В тези случаи трябва леко да смачкаме скилидка чесън, която да се увие в чист памук и да се постави в ухото, но не много надълбоко, за да не попадне случайно навътре.

При простуда и кашлица трябва да вземем 4 – 5 скилидки, които отново да бъдат леко смачкани след което леко запържени и да се изконсумират. Може също така да си приготвим и напитка от няколко скилидки чесън, два домата и един лимон. 

Куркума

Куркумата е богата на куркумин и летливи масла, които имат протективни и терапевтични свойства при хората, страдащи от кашлица и настинка. Когато се появи усещане за дращене в гърлото, което издава появата на болки или кашлица, би било полезно да използваме куркума, за да предотвратим задълбочаването на проблема.

Най-лесният начин да се използва растението е да се консумира топло мляко, към което е добавено малко количество куркума. 

Някои хора си приготвят чай. Трябва да сварим четири чаши вода, след което да добавим една чаена лъжичка куркума на прах и да оставим да престои за 10 минути. След като се прецеди, към напитката може да добави лимон и мед.

Повече полезна здравна информация може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
gaga преди 9 години
Не знаех че се пише скАлидка?!