Храни, които облекчават болката

Много храни естествено съдържат противовъзпалителни съединения
15 авг 2015 09:05,
4
Храни, които облекчават болката
Снимка: Reuters, архив

Възпалението е естествен процес, който помага на организма да се възстанови. Неприятна обаче е болката, свързана с него. Ако организмът е изложен на постоянен стрес, вследствие на работа, болест или дори физическо натоварване, той, образно казано, преминава на „защитен режим“.

Процесът, свързан с излекуването, може да се облекчи по най-естествения начин – с храната. Много храни естествено съдържат противовъзпалителни съединения, които намаляват болката и подуването, като в същото време защитават организма от различни заболявания.

1. Канела

Според данните на проведени проучвания канелата не само намалява възпалението, но също така се бори с бактериите, подпомага контрола на кръвната захар и подобрява мозъчната функция.

 
Канелата може да бъде чудесна добавка към киселото мляко, кафето или смутито.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като стана въпрос за усещане след препиване, дайте някой малко по-тематичен лек като за събота.
2
0
 
8
 
! Отговори
селски бек преди 8 години
За това като искаш истинска канела си я купуваш на пръчка, а не на прах.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С канелата много трябва да се внимава! Повечето от продаваната у нас канела не е истинска. Произведена е от касия и при консумация на по-голяма доза предизвиква главобол. Усещането е като след препиване.