Любовната връзка може да ни разболее

Как се отразява "токсичната връзка"?
11 сеп 2015 12:56,
45
Любовната връзка може да ни разболее
Снимка: Reuters, архив

Любовният романс, познат от холивудските филми, е нереална приказка. Истината е, че всяка връзка има своите възходи и падения. И все пак, има разлика между възникнал проблем, с който партньорите трябва да се справят, и взаимоотношения, преливащи от болка и негативизъм.

 
Редица проучвания стигат до извода, че здравословната и изпълнена с подкрепа интимна връзка може да бъде от полза за здравето. За добро или лошо, обратното твърдение важи със същата сила – постоянният стрес може да навреди, и то в различни аспекти...
 
Според наблюдения на изследователи сред двойките, които са по-негативни или по-критични един към друг, се установява по-слаб имунитет на партньорите. Експертите обясняват, че се наблюдават биологични промени в организма. Хората, които са в „токсична връзка", боледуват по-често, в сравнение с тези, които имат здравословна връзка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-весело е, когато поискаш прошка (въпреки, че не си ти виновния) и ти бъде дадена, след това да ти скрои виновния, простен и уж простил - номер, който да усетиш и да играеш сякаш си се вързал :)Като в пътеводител на галактическия стопаджия, почти.
40
1
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
На това ли се дължи масовото изпе+ерастяване? Тревицата май доста ви е омотала!хахахаИ аз съм тръгнала да обяснявам на такъв човек, че съм жена - в тяло и по душа.! О, не мога да повярвам!
39
0
 
2
 
! Отговори
Жена преди 8 години
до 40А по повод това, което си написал за напушването. Мога ли да попитам, защото аз опит личен с подобни идиотщини нямам, мога ли да попитам, ти като си мъж и като се напушиш в ЖЕНА ли се превръщаш? О, БОГОВЕ!
38
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
до 40Извинявай, но съм напълно трезва, не пуша нито цигари, нито разни други глупости, които явно ви докарват разни откровено *** мисли, тялото ми е женско, съзнанието ми е женско, харесвам мъже, не си падам по жени и съм жена. Не се правя на жена, а съм жена.Хайде, ако обичаш обясни ми със здравия си разум, който почвам да се съмнявам, че го има, ако съм жена, в женско тяло, пиша ЖЕНА, името ми е женско, как по-дяволите да докажа, че съм жена на *** като теб?! Да си снимам гърдите ли?
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 38Жената като се напуши, не знае къде се намира. Мъжът като се напуши се случва именно това- ЖЕНА! Още да обяснявам ли?
36
0
 
0
 
! Отговори
от преди 8 години
Спора не е продуктивен.Статията и снимката са провокативни и са правени по поръчка. Радвам се, че стана такава дискусия и се включиха разни хора :)
35
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
до 37Може ли да попитам, наистина ми е много интересно, защо си мислиш, че не съм жена? Какво съм като не съм жена?
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 36Братко, ти си толкова жена, колкото аз съм космонавт!
33
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
до 34Преча ли ти? Добре,спирам да ти преча.до 33Жена съм. Не се правя на никой и на никоя друга. Аз съм такава каквато съм. Ако ти е трудно да повярваш, че съм жена, няма как да си снимам първичните полови белези, че да се убедиш. Съжалявам.
32
0
 
0
 
! Отговори
до 32 преди 8 години
От гледна точка на стадиите на психологическо развитие на личността е незряло. Имаш се за пораснал човек с глава на раменете, а се опитваш да се доказваш по начин, използван от тинейджъри.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЖенаРазбира се, че позволявам. Всеки има право на собствена `нормалност` стига да не пречи на другите.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 30 Жена, само да вметна, че ти не си жена, а мъж. Толкова по въпроса за характера ти и какъв човек си, щом се правиш на това което не си.
29
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
до 28И от позиция на кой е незряло? Ако си Далай Лама, Джийзъс, Васил Левски, да се замисля, ама от позицията на много зрял и кипял четящ в днес.бг? Нали ще ми позволиш волността, да не ме пука дали е зряло, презряло, назряло, изгнило и така нататък?
28
0
 
0
 
! Отговори
от анонимен 27 преди 8 години
освен това, по-долу изразих мнение, че `Жена` е клонинг.Последния пост все повече ме убеждава в това.
27
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
до 25Наркоманите са слабаци,защото наркотиците са най-лесният начин да притъпиш и заместиш липсата на любов в живота си.Същото е с алкохола, храната, нимфоманията или с която и да е зависимост,която се е появила като реално проявление на огромната дупка от фалшиви емоции, в които са се заклещили хорицата. Аз не твъдя, че съм силна. Не ми е нужно да съм силна. Слабостта е красива, ако е слабост от любов, а не от липсата й. От второто се печели - питай дилъри, сутеньори, алкохол и секс търговци
26
0
 
1
 
! Отговори
до 26 преди 8 години
Оуууу, *** ти си вселенският разум, при това ръклводен от собствените си емоции! Щом изпитвала емоции, значи била права! Моме, наистина не си наред с главата.
25
0
 
2
 
! Отговори
от Анонимен 27 преди 8 години
До ЖенаДа споделиш е добре, но да прекаляваш пред незапознати си е незряло.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 20Не мисля, че е етично да се поставят диагнози, освен при преглед при професионалист.Иначе, благодаря, че се надявате аз да не съм далеч от `нормалността` - нямам точна дефиниция, що е то.Хора всякакви, болки - също.Тук рядко се влага нещо лично към някого. В такива случаи е добре да се вземе това, което работи /харесва/интересува, а другото да се подмине. Лично мнение.
23
0
 
0
 
! Отговори
Жена преди 8 години
до 22Емоциите, които изпитвам, за 10 секунди, могат да са толкова силни, колкото на обикновен ***, за 10 години, и точно такива 10 секунди ми показват, че съм на прав път. То е като пътни знаци по пътя. Душата не може да бъде мачкана от ума. Душата не се мачка от любов. Тя се мачка от страх, а аз не се страхувам. Освен това не се озлобявам, а крещя, че са слепи. Аз съм длъжна да го направя, а те са решават дали да им пука или да не им пука. Когато им запука ще е късно. Времето го доказва.
22
0
 
2
 
! Отговори
до 23 преди 8 години
Ау, а ти щото си силна, затова ли виеш като бито куче тук? Ауууууу, никога няма да му простя! Аууууу, пък той така и така... смешна работа.