Разхвърляната стая пречи на съня

Резултатът е чувство на умора през деня
16 ное 2015 22:11,
8
Разхвърляната стая пречи на съня
Снимка: Reuters, архив

Разхвърляната стая се отразява неблагоприятно върху качеството на съня, вследствие на което се повишават нивата на стреса. Това вреди и на психичното здраве, твърдят изследователи. Оказва се, че хората, които са склонни да натрупват излишни вещи в стаята, в която спят, за засегнати от повече проблеми, свързани със съня, в сравнение с тези, които не страдат от подобен обсебващ проблем.

Склонността към натрупване на излишни вещи е психическо състояние, при което хората пазят неща, които са напълно ненужни, и изпитват страх при мисълта, че може да се разделят с някои от тях. Това води до безпорядък, който заема свободното пространство в помещението.
 
Изследователите установяват, че тези хора заспиват по-трудно и при тях е по-вероятно почивката да бъде нарушена и непълноценна. Резултатът е чувство на умора през деня. Липсата на сън може да повиши стреса и напрежението и също така да се отрази неблагоприятно върху мисленето, предупреждават специалистите.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Човек трябва да се придържа към Втори Закон на Термодинамиката и да осигурява постоянно нарастване на ентропията в стаята. Това става точно чрез разхвърляне и събиране на непотребни вещи.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно изследване. А според моите лични наблюдения, когато стаята ми е разхвърлена, това пречи не на моя сън, а на съня на майка ми, която спи в другата стая. А и да си кажа честно, на съня ми повече пречи шетането на комшийката отгоре.
2
2
 
11
 
! Отговори
без преди 8 години
Пълни глупости!
1
1
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Изключително много пречи, но само на някои хора, на други изобщо не им прави впечатление.