Храните, които оставят чувство на умора

Въпреки че са здравословни те "изсмукват" енергията ни
10 авг 2016 22:41,
1
Храните, които оставят чувство на умора
Източник: Reuters, архив

Чувството на изтощение и умора често е проблем за мнозина и може да се дължи не само на безкрайния списък със задачи или на недостига на сън, но и на храната. Не говорим за онези нездравословни храни, за които е добре известно, че имат подобен ефект, като поничките например. Става дума за здравословни такива, които могат да доведат до проблеми с храносмилането, да повишат нивата на кръвната захар и буквално да ни събудят през нощта. 

Ето някои от здравословните храни, които "изсмукват" енергията ни...

1. Овесени ядки 

В действителност овесените ядки са чудесна енергийна храна, но добавянето на кленов сироп или някакви допълнителни овкусители означава и допълнително количество захар. Това води до бърз скок в нивата на кръвната захар и енергиен спад малко по-късно. 

В количеството от една четвърт чаша кленов сироп се съдържа около 50 г захар. 

2. Ядки

Проблемът при тях е, че лесно можем да преядем, което да доведе до поява на умора. Ядките са с богато съдържание на полезни мазнини, което е добре за организма, но прекомерните количества затруднява храносмилането. Възможно е също така да стимулира синтеза на хормоните, които предизвикват сънливост.

Кои други здравословни храни отнемат от енергията ни може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
11 преди 7 години
Тц, тц, тц, тия от пулса по-рано бяха сериозен сайт. Сега съвсем изтрещяха - откриха простата математика, че като се пие повече вечер, намалява времето за сън.